Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

o jaką kwotę chodzi?

o kwote ok 100 zł prywatna osoba!

z tego co wiem moga wpisywac powyżej 200 zł wiec jestem spokojny!

niepokoi mnie fakt ze pomimo wyslania wypowiedzenia pol roku temu nadal przesylaja jakies proformy!ich system jest chyba wadliwy?!

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam towarzyszy niedoli.

Miałbym gorącą prośbę o ograniczenie liczby postów w tym wątku gdyż przeczytanie wszystkiego zajmuje bardzo dużo czasu.

Dzisiaj poprosiłem naszą Firmę o usunięcie moich danych z ich bazy i o nieudostępnianie moich danych osobom trzecim. Firma odmówiła ponieważ uważa, że jestem winny im pieniądze za usługę której nie zamawiałem. Próbowałem na własną rękę, niestety nie można usunąć danych ani konta. Jedyne co mogę zrobić to zmienić dane na niepoprawne. Tego jednak chciałem uniknąć. Jak zmusić ich do usunięcia moich danych osobowych? Ja rozumiem że wyraziłem zgodę na przetwarzanie danych osobowych, ale właśnie zmieniłem zdanie i już więcej nie chce. Po bezsensownej wymianie maili pani odesłała mnie do kancelarii prawnej. Ale dlaczego ja mam prosić o usunięcie moich danych osobowych jakąkolwiek kancelarię prawną. Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych zainteresowałby się tą sprawą? Ktoś próbował?

PS. Nie zamierzam nic płacić.

o jaką kwotę chodzi?

o kwote ok 100 zł prywatna osoba!

O ile nie chcę definitywnie rozstrzygać o tym czy Domeny.pl może czy nie może wpisywać do KRD (według mnie prawa do tego nie ma) o tyle straszenie wpisem do KRD przy kwocie sporu 100 zł jest ewidentnym naruszeniem prawa i nazwijmy to po imieniu - przestępstwem, usankcjonowanym w Kodeksie karnym.

Koniecznie skontktuj się z Jakubem (souaczpark), żeby przekazać te groźby do UOKiK'u. Ma to spore znaczenie, jako że jest dowodem iż w dalszym ciągu łamią prawo. Ewentualnie sam prześlij to do nich.

Co do Twojej sprawy - krótkie pismo do firmy, najlepiej tradycyjną pocztą (list polecony ZPO), w którym krótko ale kategorycznie zażądaj unieważnienia umowy oraz (to ważne) zażądaj zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych. Co dalej napiszę na PW. Niestety dzisiaj już nie nie znajdę czasu, ale zaraz po świętach.

Także wszystkim innym osobom, które wypowiedziały umowę z Domeny.pl, bądź zażądały jej unieważnienia sugeruję wysłanie żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych.

Miałbym gorącą prośbę o ograniczenie liczby postów w tym wątku gdyż przeczytanie wszystkiego zajmuje bardzo dużo czasu.

no niestety jest to niemozliwe w jednym poscie nie da sie tego opisac

a z ta domenomią to niezle jaja zaczynaja wychodzi i mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie

Używaj Cuilla i Hakii

otrzymałem informacje w ostatnim czasie o jakimś indywidualnym koncie bankowym na ktore mogę wplacić kase

wiec napisalem do nich o usuniecie moich danych osobowych:

"Wniosek o usunięcie danych osobowych

Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, Ja niżej podpisany zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych Firmy DOMENY.PL sp.zo.o ."

a ci odpisali ze nie moga mnie usunac gdyz jestem ich klientem pomimo wypowiedzenia im umowy zgodnie z ich ogolnym regulaminem.

czyli zlamali podwojnie prawo po pierwsze mieli mnie usunac z bazy danych a tego nie zrobili a po drugie wyslali wezwanie do zaplaty na moj prywatny adres email czyli wyslali niezamowianą informacje!

a po trzecie straszą tekstem koloru czerwonego:

UWAGA! Nieuregulowane płatności, zgodnie z Ustawą o udostępnianiu informacji gospodarczych z dnia 14 lutego 2003r. (Dz. U. Nr 50), będą przekazywane do: Krajowego Rejestru Długow Biura Informacji Gospodarczej SA ul. Armii Ludowej 21, 51-214 Wrocław

Załączona faktura proforma za zerwanie umowy lojalnościowej jest konsekwencją braku płatności za odnowienie usług na podstawie faktury proforma xxxxxxxxx z dnia xxxx-2008 r.

Informujemy jednocześnie, iż w przypadku otrzymania płatności za fakturę proforma xxxxxxx z dnia xxxx-2008 r., faktura za zerwanie umowy lojalnościowej zostanie anulowana. Warunkiem anulowania faktury za zerwanie umowy jest dokonanie płatności za odnowienie usług w terminie do xxxx-2008 r.

Ps wesołych spokojnych świąt forumowiczom życzę <_<

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

czy ktos juz z Was sprawdzal czy jest wpisany jako konsument w KRD ?

Używaj Cuilla i Hakii

oj kamelot bzdury piszesz

zapoznaj sie wpierw z regulaminem KRD - ja mowie ze mozna ale sa tego odpowiednie konsekwencje

Używaj Cuilla i Hakii

no wlasnie zaczyna sie niezla jazda

czy domeny.pl wreszcie cos skieruja do sadu aby przegrac ?

Używaj Cuilla i Hakii

no wlasnie zaczyna sie niezla jazda

czy domeny.pl wreszcie cos skieruja do sadu aby przegrac ?

wyjąłeś mi to z ust ;-)

a swoją drogą zarząd domeny.pl - czyli jedna osoba: https://www.krs-online.com.pl/domeny-pl-spo...rs-167545.html) - powinien przejrzec na oczy i nie zachowywac sie jak leszek miller, ktory tez byl taki twardy i nieustepliwy wobec narodu - a jak skonczyl? w samoobronie ;-) skoro tyle osob mowi tak samo, to cos w tym musi byc, prawda? i tu nie chodzi o naruszanie dobr osobistych ale o sprawiedliwosc - wedlug mnie sam stosunek domeny.pl do swoich klientow jest molestowaniem psychologicznym (nierzetelna reklama, dorzucanie do koszyka jakichs smieci, ukrywanie cen, widmo jakies kosmicznej kary!, nachalny spam z wezwaniami do zaplaty, grozenie KRD, traktowanie z gory i brak wyrozumialosci)! I mam nadzieje, ze teraz (domenomania, uokik, dzisiejszy kolejny artykul pana Maja) ci z domeny.pl maja tak samo zepsute nerwy jak ja przez ostatnie 3 miesiace. w USA jakas panienka kupila w mcdrive kawe, wsadzila sobie miedzy uda i ruszyla samochodem. zahamowala i sie poparzyla - wytoczyla makdonaldowi proces i wygrala. czy w ameryce domeny.pl moglyby sobie robic to co u nas? ...

zarząd: (https://www.krs-online.com.pl/domeny-pl-spolka-z-ograniczoa-krs-167545.html) *bez nawiasów

a co do USA myślę że gdyby tam była taka firma to już dawno by nieistniała gdyż odszkodowania jakie by musiała wypłacić poszkodowanym sprawiła by ogormne zuobożenie nieuczciwego przedsiębiorcy a w konsekwencji do upadku takiej firmy!

Ale myśle że i tak w Polsce konsumenci i tak wyrobili sobie już zdanie na temat tej firmy"

pozdro

(opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiająca i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w art. 212 § 2 kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności.)

Niniejszy tekst nie ma charakteru oficjalnego, jest skierowany wyłącznie do osób zarejestrowanych na forum, ma charakter informacyjny :rolleyes:

zarząd: (https://www.krs-online.com.pl/domeny-pl-spolka-z-ograniczoa-krs-167545.html) *bez nawiasów

a co do USA myślę że gdyby tam była taka firma to już dawno by nieistniała gdyż odszkodowania jakie by musiała wypłacić poszkodowanym sprawiła by ogromne zubożenie nieuczciwego przedsiębiorcy a w konsekwencji do upadku takiej firmy!

Ale myśle że i tak w Polsce konsumenci i tak wyrobili sobie już zdanie na temat tej firmy"

pozdro

fakt, kapital zakladowy minimalny dla sp zoo - 50 tysiecy. wlasciele odpowiadaja tylko w wysokosci udzialow. jak firma upadnie, zaloza inna. ale my wiemy KTO JEST KTO ;-)

Czy trzeba było podejmować jakieś konkretne kroki jako zwykły, szary obywatel ws. Domeny.pl?

Nie zrobiłem nic od czasu dostatnia ostatniej pro-formy za odnowienie domeny na 120zł (lipiec 08 chyba) , wcześniej rok temu była fakturka na 800zł.

Dodam, że od lipca cisza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności