Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Masz 100% że było to świadome zawarcie układu?

A nawet jak ten pan ma pewność, to co? Nazwa umowy czy nazwa promocji nie ma najmniejszego znaczenia. Jest to umowa cywilna, w dodatku konsumencka. Kropka.

Art. 385(3). W razie wątpliwości uważa się, że niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w szczególności:

[...]

6) uzależniają zawarcie umowy od przyrzeczenia przez konsumenta zawierania w przyszłości dalszych umów podobnego rodzaju,

Żaden przepis prawa, nie przewiduje zwolnienia ze stosowania przepisów Kodeksu cywilnego, w szczególności dla umów konsumenckich, tylko dlatego, że ktoś nazwie sobie umowę, umową "lojalnościową". Jeśli ktoś twierdzi inaczej proszę podać argumenty: Tytuł ustawy, numer Dziennika Ustaw, w którym akt został opublikowany oraz numer artykułu (ów). Oczywiście nie chodzi mi o kodeks prawny Arka29 :)

Sama kwestia zerwania umowy, została w zeszłym roku rozstrzygnięta przez UOKiK. Twierdzenie więc, że umowa nie może zostać wypowiedziana wcześniej jest ewidentnym dowodem, że osoba nie ma pojęcia o czym mówi, w dodatku nie zapoznała się nawet ze stanem faktycznym. Zmiana kosmetyczna, która co prawda umożliwia zerwanie umowy, ale i tak wymaga płatności do końca okresu na który, według firmy, została zawarta utwierdza mnie w przekonaniu, że firma kieruje się złą wolą, a "działanie" zostało dokładnie przemyślane.

I jeszcze jedna kwestia!

Pracownik BIURA OBSŁUGI KLIENTA:

- mile widziane doświadczenie windykacyjne

To dobitnie pokazuje, w jakim kierunku zmierza działalność firmy, żałosnej firmy.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Arek tylko po co przywoływać takie (dość śmieszne) przykłady z jakimiś komisami. Tutaj sprawa jest prosta. Podpisanie umów następowało jedynie w skutek umyślnego wprowadzenia klientów w błąd (brak cennika, błędne informacje o cenach i czasie trwania umów, zmiana regulaminu i czasu trwania umów, etc.).

Nie ma znaczenie, to że domeny poniosły jakieś koszty.. z resztą... nie poniosły, dodanie nowego serwera w panelu to nie jest wyprawa do Niemiec po samochód tylko naciśnięcie przycisku. Klient zobowiązany jest do rzetelnej i PEŁNEJ informacji odnośnie zawieranej umowy. Przepisy były już tu przywoływane a gadanie o jakichś komisach nie ma sensu. Jeśli ktoś mówi, że ci sprowadzi samochód za 500zł a potem śpiewa 5000 to równie dobrze możesz go olać a to ile kosztów poniósł cię nie interesuje.

Jeszcze jeśli twierdzisz, że to taka dobra firma - to może ją polecaj swoim znajomym ;) My już mamy zdanie zdaje się wyrobione, jak ty lubisz "niespodzianki" to też sobie tam kupuj :)

Obywatel RP - taki mądry jesteś ? a to dlaczego masz teraz problemy z domeny.pl . ?

Najgorzej jest jak sie komus wydaje ze jest kimś kim nie jest .

A nawet jak ten pan ma pewność, to co? Nazwa umowy czy nazwa promocji nie ma najmniejszego znaczenia. Jest to umowa cywilna, w dodatku konsumencka. Kropka.

Umowa z domeny.pl to jest umowa lojalnościowa .

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

slawek22 ja jestem normalny i mi nie jest do niczego potrzebny serwer na trzy lata .

Ta umowa nie wprowadza w żadnen bład jest zwykły układ na 3 lata i tyle . Jest tam wszystko wyraźnie napisane ,bo zdanie typu że opłata jest zgodna z aktualnym cennikiem tłumaczy wszystko ,a umowy tego typu są sporządzane notarialnie i zapewne masz prawo wglądu . Wystarczy ,że napiszesz do domeny.pl a oni tobie udostepnią regulamin jaki zatwierdziłeś , bo była zmiana promocji a nie regulaminu .Natomiast jezeli nie maja tego notarialnie zrobionego to wtedy umowy nie było

Ta umowa nie wprowadza w żadnen bład jest zwykły układ na 3 lata i tyle .

Nie wiem czy nie wprowadza w błąd bo jej nie zawierałem. Wiem natomiast, że musi być zgodna z KC. Jeżeli nie jest zgodna umowa jest nie ważna. I może sobie być lojalnościowa jeżeli Ci na tym tak zależy.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Arek tylko po co przywoływać [...]
Nie wiem czy [...]

A po co karmić trola? Poprosiłem o prostą rzecz - podstawę prawną. Niestety, nie udało się wskazać. Nie uważacie, że lepiej ignorować? Dyskusja z kimś, dla kogo jedynym argumentem jest własne "widzi-misie" nie ma żadnego sensu i sprowadza dyskusję w złym kierunku. Przykładowo, doczekać się można takich kwiatków, że "umowy tego typu są sporządzane notarialnie".

Są ludzie, którzy nie potrafią przyznać się, że nie mają racji i rozbijanie kolejnych bzdurnych argumentów sprawia tylko tyle, że pojawiają się następne - jeszcze bzdurniejsze. Dajcie więc proszę spokój dyskusji z tym panem, bo uczyni to ten wątek zupełnie nieczytelnym.

Obywatel RP - taki mądry jesteś ? a to dlaczego masz teraz problemy z domeny.pl . ?

arek29, nie moralizuj i nie "filozuj"

nie wiem jak reszta forum, ale jeżeli masz pisać takie farmazony, to lepiej zmień wątek bo nie każdy ma ochotę słuchać Twoich dziwnych wywodów bez poparcia konkretnymi paragrafami. Z takim doświadczeniem może skorzystasz z oferty pracy DO****.pl :)

Panowie, najgorsze to dokarmianie trolli

no i co z tym plikiem audio nie za bardzo rozumiem ta rozmowe

:/

w rozmowie konsultantka informuje o wpisie do KRD (nie mając do tego prawa?) !!

a co do umów zawierane były na okres 1 roku i taka umowa obowiązywała! po roku czasu można z 1 miesięcznym wypowiedzeniem zrezygnowac.

firmy nie moga zmuszać do bycia w firmie jeśli konsument zauważy że firma np nie jest godnym usługodawcą

a wogóle czy może mi ktoś znaleśc coś o umowie lojalnościowej wg Prawa polskiego jakies definicje?

coś do poczytania :

https://biznes.interia.pl/firma/news/nie-za...ac,1001729,1852

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

Szanowni koledzy,

widzę od wczoraj wywody użytkownika arek29 (trolla pewnej firmy? - pamietacie, ze ostatnio byl taki dym, ze Admin chcial zamknac temat ;-)

nie zabierałem głosu, ponieważ nie mam ochoty udowadniać komuś, że nie ma pojęcia o sprawie. mam dośc zły humor i jestem zbyt zapracowany, żeby dyskutować o poziomkach z ludźmi, którzy mają za dużo czasu wolnego i nie wiedzą, jak go spożytkować.

on myśli, że my się zapoznaliśmy z tą "promocją" i że zostaliśmy poinformowani o wszystkim. gdyby tak było, nie byłoby tego super-mega-obszernego tematu.

a tutaj chodzi o reklamę wprowadzającą w błąd nie tyle o treść regulaminu (który jak to UOKIK wykazuje ma wiele felerów).

dlatego mowie - arek29, zajmij sie czyms pozytecznym, weź się do pracy, napisz kolejny odcinek m jak miłość... i nie wkurzaj nas, bo to nie twoj problem. jesli chcesz sie madrowac to zajmij sie polityką - tam się spełnisz (w PIS albo reaktywuj Samoobronę) ...

i proszę, apel do wszystkich NIE KARMCIE TROLLA. to nie jest temat o biuście Pameli A., ale sprawa firmy, która chce wyłudzić pieniądze od ludzi, którzy nie mieli szans zapoznać się rzetelnie z warunkami promocji!:)!! mamy dowody. na tym forum mamy sobie pomagać, a nie podkopywać swoje fundamenty. wystarczajaco już dość mam negatywych informacji zwrotnych z rozmów z konsulatantkami pewnej firmy... - dlatego nie dzwonie do nich już, bo to kosztuje zepsuty dzień...

a oto przykład ostatniej sprawy UOKIK:

https://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,611173...na_impreze.html

Organizator koncertu powinien zapewnić uczestnikom dostęp do wszelkich informacji ułatwiających podjęcie decyzji, przede wszystkim dotyczących warunków świadczenia usługi.

widzieliście, ile jest już artów w necie negatywnych o domeny.pl?

dlatego, nie karmić trolla i nie odpisywać mu, bo to jakaś V-kolumna jest... jeśli ma problemy niech się zgłosi do Monaru albo do AA. nie mam ochoty dystkutować z tym kolesiem (a na dodatek on hańbi moje rodzinne miasto - POZNAŃ)

a wogóle czy może mi ktoś znaleśc coś o umowie lojalnościowej wg Prawa polskiego jakies definicje?

juz mi to prawnik tlumaczyl

sa umowy na czas okreslony i na czas nieokreslony w obudwu przypadkach mozliwe jest zlozenie wymowienia, rezygnacji z uslugi

Używaj Cuilla i Hakii

juz mi to prawnik tlumaczyl

sa umowy na czas okreslony i na czas nieokreslony w obudwu przypadkach mozliwe jest zlozenie wymowienia, rezygnacji z uslugi

Bardzo dobrze ci to wytłumaczył . Tylko ,zapytaj sie tego prawnika co jest podstawą takiej umowy .

Od razu ci mówie podstawą takiej umowy jest punkt - kara umowana - .dlatego masz prawo tą umowe zerwać w każdym momencie ,ale musisz zapłacić określoną sumę pieniędzy

Zapytaj również tego prawnika dlaczego takie umowy nazywają się cyrografem /

Jeżeli zaczniecie szukać informacji w temacie umowa lojalnościowa to wreszcie zaczniecie rozmawiać o tym o czym powinna rozmowa być od początku .O zawarcie takiej umowy będziecie sądzeni

Jeżeli zaczniecie szukać informacji w temacie umowa lojalnościowa to wreszcie zaczniecie rozmawiać o tym o czym powinna rozmowa być od początku .O zawarcie takiej umowy będziecie sądzeni

Mam pytanie czy ktoś zawarł z Domenami umowę lojalnościową. Czy w tytule, tekście umowy są te słowa?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Ja niezawierałem takiej umowy!!

"Osobom, które podpisały taki formularz, radzimy nie płacić

Nieuczciwe firmy poprzestają na straszeniu - nie oddają spraw o zapłatę do sądów, bo boją się porażek"

żródło: https://biznes.interia.pl/firma/news/nie-za...ac,1001729,1852

Ps. w jaki sposób można sprawdzić np. jakiegoś przedsiębiorcę czy kiedyś łamał prawo? czy jest czysty?

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności