Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

to beda mieli dobra reklame przez 6 miesiecy !!!!!

Reklama bedzie przyciagac niewatpliwie klientów ;)!!

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

na stronie głównej money.pl jest link do artykułu na blogu money.pl pana Olgierda Rudaka redaktora naczelnego i wydawca czasopisma internetowego "Lege Artis".

https://olgierd.bblog.pl/wpis,uokik;do;dome...eden,19081.html

w bardzo ładny sposób opisał dzisiejszy news o decyzji UOKIK ;-)))

jak widać mamy po swojej stronie coraz więcej ludzi.

walka trwa!

no to dobra wiadomośc!

a propo: dzis otrzymałem jakiś list polecony od <korekta 20.01.09 H19.28>"Zofii Krok" z kancelarii prawnej "z Krakowa". moge sie domyślac że chodzi o firme domeny.pl

kazałem nieodbierać, nie wiem czy dobrze postapiłem? aviso lezy w skrzynce

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

to jest ostateczne przedsadowe wezwanie do zaplaty (ma na celu przypomnenie ze "zalegasz" z faktura "pro forma")

ostateczne przedsadowe nie znaczy ze sprawa znajdzie sie w sadzie - sprawa trafia do sadu jak dostaniesz takie wezwanie (wezwanie od samego sadu nie zadnej tam kancelarii prawnej ), odbierzesz je i w ciagu 2 tygodni wyslesz odpowiednio napisane oswiadczenie ze nie zgadzasz sie z tym wezwaniem, wtedy sprawa trafia do rozpatrzenia przez sad i tam mozna juz cuda wyprawiac udowadniajac swoja niewinnosc lub podwazajac tresc umowy lub powolujac bieglego w celu ustalenia czy dana klauzula nie jest klauzula niedozwolona (podobna do ktorejs ktora juz jest tam wpisana - mnostwo przykladow bylo juz takich klauzul podawanych)

Używaj Cuilla i Hakii

no i w kwestii firmy domeny.pl pozamiatał UOKiK

https://www.internetstandard.pl/news/334112...rzez.UOKiK.html

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ja jestem ciekaw, czy domeny.pl uznaja ten wyrok i czy zamieszcza sentencję decyzji w dzienniku ogolnopolskim albo na swojej stronie. od wydania decyzji minelo juz 22 dni a na ich stronie nie ma nic!, tylko kolejna podejrzana promocja - serwery od 0,99 w ktorej rowniez ukryli zasady tak, ze tylko doswiadczony internauta jest w stanie sie dowiedziec, ze to lojalka... znowu będzie pełno osób, które poczują się oszukane.

i ten ich prawnik, ktory uważa, że domeny.pl nie stosują klauzul zakazanych mimo, że UOKIK już drugi raz ukarał tę firmę za to samo - za stosowanie klauzuli niedozwolonej! przecież to jest skandal, to jest chore, to jest obraza naszej inteligencji!!! nie podoba mi się, w jaki sposób ta firm traktuje poważane instytucje państwowe. oni również uważam nie zasługują na poważne traktowanie.

To ze jakis tam prawnik (tam byl inny tytul - radca prawny chyba podany) sobie mowi ze nie stosuja to nawet tym nie trzeba sie przejmowac bo o tym decyduje sad, a tacy radcy sa od tego aby mowic swoim klientom rozne dyrdymały bo za to im płacą.

Temat z firma domeny.pl nie jest jeszcze zamkniety takze podejrzewam ze beda pojawiac sie kolejne informacje juz za jakis czas.

Używaj Cuilla i Hakii

ja jestem ciekaw, czy domeny.pl uznaja ten wyrok i czy zamieszcza sentencję decyzji w dzienniku ogolnopolskim albo na swojej stronie.

Zastosują się zarówno do tej jak i następnej decyzji. Nie mam obaw, są odpowiednie i bardzo skuteczne przepisy prawne, aby ich ewentualnie "ponaglić". Trzymam rękę na pulsie.

Co zaś się tyczy pozostałej części, myślę na jakiej zasadzie żądać nakazanie firmie poinformowanie wszystkich klientów o możliwości zwrotu opłat, w przypadku jeśli zostanie stwierdzone, że zostały one żądane sprzecznie z prawem. Ktoś ma jakąś wiedzę w tym zakresie?

wiedzieliscie jaka domeny.pl zrobili nowa reklame do promocji domeny za 0,07 gr? dali sędziego, który 'ogłasza wyrok' - doceniam czarny humor panow z domeny.pl ale nadal nie ma tresci sentencji decyzji UOKIK na stronie! chyba mysla, ze klienci sa idiotami i nabiora sie na takie zalosne mydlenie oczu (uwazam, ze to jest prostacka proba naprawienia wizerunku firmy) żenada!

a my dzialamy..... swoja droga temat wyroku i dostosowania sie do niego bedzie monitorowany

Używaj Cuilla i Hakii

hmmm... 5000 zeta to śmieszne. Powinni zapłacić tyle żeby zbankrutowali. Hehe a mnie właśnie mija tydzień niezapłacenia kary za zerwanie umowy czyli 500 zeta. Trudno poczekam sobie na liścik z krakowa. szkoda że uok nie wydał decyzji jeśli chodzi o poszkodowanych :placze:

W du**e ma tą firmę krzak ;) ;) !!!

kara finansowa tutaj nie jest najważniejsza - zresztą sprawa dotyczyła tylko jednej klauzuli. najważniejsza jest publikacja decyzji na stronie i w prasie.

minęły 3 tygodnie od wydania decyzji UOKIK a domeny.pl nadal na swojej stronie nie zamieściły linku do treści decyzji. mam nadzieję, że UOKIK widzi tę butną postawę (+ tę szyderczą reklamę z sędzią) i domeny.pl doigra się za swoje chamstwo i arogancję w postaci kolejnego już lekceważenia decyzji poważanej instytucji państwowej.

mamy tylko nadzieje, że UOKIK weźmie się za tę firmę i wszyscy, którzy czują się oszukani zaznają sprawiedliwości.

no wlasnie panowie jakies dane na temat uprawomocnienia sie wyroku ?

Używaj Cuilla i Hakii

Pewnie się odwołują, dlatego nie ma jeszcze informacji na ich stronie. Ale to tylko kwestia czasu, żeby taka informacja się pojawiła ;) A wyrok zapadł dopiero w jednej sprawie. Myślę, że będzie tych wyroków kilka, a jak domeny.pl nie będą się stosować do nakazów sądowych, to każdy kolejny wyrok będzie zdecydowanie bardziej surowy. Nie wiem kto tą firmą zarządza, ale ta osoba umie doprowadzić firmę do ruiny. Tak to jest jak komuś jest ciągle za mało i musi się nachapać czyimś kosztem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności