Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

4. Przeniesienie domen zarejestrowanych w ramach promocji “Wiosna przynosi tanie domeny” do

innego usługodawcy lub rezygnacja z odnowienia tych domen przed upływem trzech lat od daty ich

rejestracji, zobowiązuje Abonenta do uiszczenia z chwilą rezygnacji jednorazowej opłaty w wysokości

proporcjonalnej do czasu, który pozostał do końca w/w okresu i ustalonej według aktualnie

obowiązującego cennika.

To jest zapis z regulaminu wrzuconego 30 maja 2007 roku. Jeżeli ktoś kupił w promocji "Wiosna przynosi tanie domeny" przed 30 maja to zapis w regulaminie promocji brzmi tak:

4. Przeniesienie domen zarejestrowanych w ramach promocji “Wiosna przynosi tanie domeny” do

innego usługodawcy przed upływem trzech lat od daty ich rejestracji, zobowiązuje Abonenta do

uiszczenia z chwilą rezygnacji jednorazowej opłaty w wysokości proporcjonalnej do czasu, który

pozostał do końca w/w okresu i ustalonej według aktualnie obowiązującego cennika.

To jest z regulaminu z dnia 15 marca 2007 roku.

Jak widać brakuje "lub rezygnacja z odnowienia tych domen" co wg mnie jest troszkę nie wporządku. Ci, którzy kupili domeny przed 30 maja nawet jeżeli nie przeczytali regulaminu to i tak nie musieli odnawiać - nie mogli tylko przenieść domen do innego rejestratora....

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hmm ale każdy ma prawo zmienić regulamin. Kwestia tylko tego czy o tym poinformuje czy też nie. Być może administracja netstrefy jak i home wysyła mailem informacje o zmianie treści regulaminu,

Wiesz, są ludzie, którzy czytają tylko to, co chcą przeczytać. Dla przykładu, w regulaminie Home.pl zaraz za zapisem o możliwości jego zmiany, widnieje zapis o treści:

"O dokonanej zmianie albo o wprowadzeniu nowego regulaminu home.pl
zawiadomi Abonenta
, przesyłając mu, na wskazany home.pl podczas rejestracji adres poczty elektronicznej lub inny adres wskazany jako wyłączny adres do korespondencji e-mail z Abonentem treść regulaminu,"

Co więcej. Punkt 41:

Nowy regulamin lub zmiana dotychczasowych regulaminów wchodzą w życie po upływie 14 dni od daty publikacji na stronie https://home.pl, o ile Abonent, po umożliwieniu mu zapoznania się z treścią nowego regulaminu lub zmian, nie wypowiedział umowy do końca upływu tego terminu.

Więc jak widać wszystko jest w porządku. Także argument o tych zapisach który przytoczył arek29 jest nietrafiony.

Więc jak widać wszystko jest w porządku. Także argument o tych zapisach który przytoczył arek29 jest nietrafiony.

czyli generalnie, jak wszystkie jego texty. jak dla mnie ten koleś to jakiś sfrustrowany poplecznik domeny.pl albo totalny ignorant. Bo jak można się wypowiadać na temat, o którym nie ma się pojęcia i jeszcze robić z nas winnych kretynów ;-) co gorsza, uzytkownikowi arek29 najwyraźniej bardzo podobają się sposoby, w jaki domeny.pl traktuje klientów (pisał, że to "normalne", broni ich na każdym kroku; i do tego mówi, że sam ma "firmę" - współczuję jego klientom.) I apeluję po raz kolejny: nie karmić trolla ;-)

czyli generalnie, jak wszystkie jego texty. jak dla mnie ten koleś to jakiś sfrustrowany poplecznik domeny.pl albo totalny ignorant. Bo jak można się wypowiadać na temat, o którym nie ma się pojęcia i jeszcze robić z nas winnych kretynów ;-) co gorsza, uzytkownikowi arek29 najwyraźniej bardzo podobają się sposoby, w jaki domeny.pl traktuje klientów (pisał, że to "normalne", broni ich na każdym kroku; i do tego mówi, że sam ma "firmę" - współczuję jego klientom.) I apeluję po raz kolejny: nie karmić trolla ;-)

Souaczpark, robisz tutaj dobrą robotę. Myślę, że jak ktokolwiek miał wątpliwości czy płacić szantażystom, to już ich nie ma.

Posty użytkownika 'arek29' proponuję ignorować, nie wnoszą nic do dyskusji, a wątek będzie czytelniejszy.

witam

mam parę pytań dotyczących wezwań do zapłaty dostarczonych przez kancelarie prawna:

1 na jakiej podstawie firma Domeny.pl przekazała moje dane osobowe kancelarii prawnej bez mojej zgody??

2 skąd sie wzieła pozycja wezwanie do zapłaty za 25 zl brutto? jakaś podstawa?

3. podstawą zobowiazania jest rzekomo jaks umowa a nr dokumentu do zapłaty jakies zerwanie wynoszace łącznie ok 95 zł . to jest jakas kara? nieprzypominam sobie żeby o karach bylo gdzieś wspomniane.

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

1 na jakiej podstawie firma Domeny.pl przekazała moje dane osobowe kancelarii prawnej bez mojej zgody??

https://pl.wikipedia.org/wiki/Pe%C5%82nomocnictwo

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Pe%C5%82nomocnictwo

a co jeśli napisałem maila do domeny.pl o usunieciu moich danych osobowych Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych z ich bazy danych -miesiac temu ( wypowiedzenie zlozone w 2008 w kwietniu )?

zgodnie z ich regulaminem powinni usunąc mnie z bazy danych i to dawno!

Fajne maja zagrywki

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

maila to "se" mogłeś wysłać.... Czy wypowiedzenie doszło do skutku? Pewnie nie uregulowałeś należności i teraz płaczesz... Bez przesady! Każdy by nazamawiał usług i wysłał mejla z rozkazem usunięcia danych osobowych.

oczywiscie wg mnie tak! zlozylem z miesiecznym wyprzedzeniem wypowiedzenie dla domeny zakupionej na rok czasu.(zgodnie z ich regulaminem ogólnym "... z końcem okresu rozliczeniowego")

jakich nalezności? za rok czasu zapłaciłem i skorzystalem z usługi za rok czasu zgodnie z zamówieniem.

i nie płacze tylko mnie to już bawi :)

pozdro

https://domeny.pl/page/pl/article145.html

a tam znajdziecie najnowsza liste zwyciezcow - ci co placili przez dotpay ;-)

geberalnie to same firmy.

"..dostana upominki" :blush: brylok czy otwieracz do butelek?

Dziwne ze nie ma reguulaminu tego konkursu!!!

Dziwne ze nie ma reguulaminu tego konkursu!!!

1. Z konkursu można zrezygnować wyłącznie w razie wygrania konkursu

2. Osoby, które nie wygrały muszą przez wszystkie następne konkursy fundować nagrody z własnej kieszeni, ale nie mogą w następnych konkursach wygrać

3. Jeżeli tego nie zrobią, to dostaną wpis do KRD, pismo z kancelarii i gigabajty spamu na maila

:blush:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności