Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli zatem umiesz czytac i rozmiesz to co czytasz

ciekawe czy coś takiego by przeszło, moim zdaniem jak najbardziej tak ;) wszystko zgodnie z prawem,

w sumie to chyba można dla takiego czegoś założyć sklep i spróbować się ustawić na lata :]

tj.

mamy teraz wyprzedaże, dajmy na to ubrania, jakieś tam gatki, bluzki, szmatki, -90% na wszystko, więc po 2-5zł wychodzi za bluzkę, czy wszystko inne co tam jest,

sprzedawca może teraz wystawić wielkie jak ring stoisko w swoim sklepie, na środku niego, na wiszących plakatach napisać 'wielka promocja -90%', pomiędzy nimi zamieścić plakat z 'regulaminem promocji' (może być większy niż inne, bardzo czytelny) mówiący o tym, że za każdą zakupioną bluzkę w promocji klient zobowiązuje się kupić 5 już bez promocji w ciągu najbliższych kilku miesięcy ;) bo inaczej kara w wysokości pół albo i całej średniej krajowej!

i co? nałapałby tylu klientów że głowa mała ;) kupujący jeszcze by innych wołali przez telefon ;)

nawet jakby napisali, że za każdą bluzkę każda kobieta (i mężczyzna) musi się oddawać właścicielowi po raz przez kolejne 3 miesiące ;)

podobnie było z firmą z tego wątku, bo promocja zwykle jest kojarzona z.. promocją bez zobowiązań lojalnościowych,

ludzie się na to nabrali, bo po prostu nie czytali uważnie bo nie było wyraźnie (schowane w regulaminie, głęboko) widać jakie są zasady tej promocji, nie podano nawet pod nosem regulaminu tej promocji, ale trzeba było go szukać gdzieś w obrębie serwisu, nie było standardowego już chyba: [_] - zaznacz, że akceptujesz regulamin promocji, bo inaczej nie kupisz,

tak więc szanowne kozaki, które twierdzą, że wszystko czytają i żaden regulamin promocji im nie straszny,

dobrą wolą sprzedawców i marketingowców je zostaliście jeszcze wkręceni, może traficie na tych z 'jasnej strony mocy', którzy nie chcą się waszym kosztem 'nachapać', ale jak kiedyś traficie na zdeterminowanych, żeby 'zgodnie z prawem okroić' klienta to marny los, mają oni arsenał praktyk i doświadczenia aby to zrobić, a przy dobrze zaplanowanej akcji szanse na zorientowanie się są bardzo niewielkie...

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To teraz nawet nie spojrze na domeny.pl

zapoznalam sie z aktualna oferta domeny.pl i z tego co widze to aktualne warunki promocji sa identyczne jak w innych firmach (home, nazwa etc.). Jesli zatem umiesz czytac i rozmiesz to co czytasz (nie tak jak wiekszosc osob z tego forum co poklikali cos czego nie przeczytali), to spokojnie mozesz dzis kupic w domeny.pl, nie ma mozliwosci zebys zostal w cos "wkrecony".

I zarejestrowałeś się na PIO żeby nam to powiedzieć? Za te praktyki nie macie prawa dostać drugiej szansy...

To teraz nawet nie spojrze na domeny.pl

zapoznalam sie z aktualna oferta domeny.pl i z tego co widze to aktualne warunki promocji sa identyczne jak w innych firmach (home, nazwa etc.). Jesli zatem umiesz czytac i rozmiesz to co czytasz (nie tak jak wiekszosc osob z tego forum co poklikali cos czego nie przeczytali), to spokojnie mozesz dzis kupic w domeny.pl, nie ma mozliwosci zebys zostal w cos "wkrecony".

to sie chłopie zapoznaj jeszcze raz i zobaczysz, ze zostaniesz wkrecony, tylko ze nie na 3, ale bodajze na 2 lata. ja w tej firmie nigdy nic nie kupie, a jesli ktos ze znajomych zapyta mnie o porade, to z uwagi na moje paskudne doświadczenia z ta firma, bedę wszystkim ją szczerze odradzał...

Śmiechu warte. Niby "inne praktyki" ale dalej ten sam model działalności bo to ta sama firma i ci sami ludzie. Więc dalej będziemy mieli wkręcanie klientów, niezamówione towary lądujące "magicznie" w koszyku zamówień, kpiny z wyroków sądów konsumenckich i z samych użytkowników (bo wystawianie rachunków na kilkaset alko kilka K pln kiedy wszędzie jak byk pisze 10-20PLN to czysta kpina).

Chociaż faktycznie nigdy nie mów, nigdy. Dlatego chciałem zobaczyć czy faktycznie domeny.pl przestały naciągać klientów. Więc spróbowałem dokonać zakupu domeny .pl. W koszyku - po naciśnięciu parę razy przycisku "dodaj" pojawiło się towaru za bagatela 500PLN brutto. Serwer, jakieś nic nie warte certyfikaty, "3 ochrony prywatności" i inne śmiecie. Ciekawe ile to kosztuje w rzeczywistości bo prawdziwych cen nadal na stronie nie uświadczysz. Druga ciekawa sprawa to jak długo firma będzie się nad nami pastwić po dokonaniu takiego zamówienia. Pewnie przez kilka lat nie będziemy mieli spokoju.

Faktycznie, firma zaczęła "szanować" użytkowników. Może sobie tam coś sam kup skoro jest tak fajnie :tancze: Ja tam wolę home.pl przynajmniej nie jestem traktowany jak świnka-skarbonka.

Kimże Ty jesteś, że zaszczyciłeś nas swoją obecnością na forum i jeszcze w dodatku z tupetem ubliżasz jego członkom? Większość osób z tego forum umie czytać i dzisiaj mam już pewność, że ze zrozumieniem.

Nie wiem kim waćpan jesteś domio2, że zapewnia nas o tym, że wszystko jest w porządku, bo ja jak wół widzę w regulaminie zapisy wpisane do rejestru klauzul niedozwolonych. Nie jeden, nie dwa ale takowych zapisów jest wiele.

Nie wiem czy jesteś pan z Domeny.pl i szukasz tutaj naiwnych osób czy jesteś pan tylko człowiekiem nieumiejącym czytać ze zrozumieniem. Zakładam to drugie, choćby po to, żeby ewentualnym kolejnym ofiarom żałosnej firmy otworzyć oczy. Otóż:

XII. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

1) Domeny.pl sp. z o.o. zastrzega sobie prawo dokonania zmian niniejszego Regulaminu. Zmiany te obowiązują od chwili udostępnienia nowej wersji Regulaminu na stronie www.domeny.pl.

2) W przypadku zmiany Regulaminu świadczenia usług rejestracji i utrzymywania nazw domen internetowych, Abonent będący konsumentem ma prawo do wniesienia sprzeciwu w formie pisemnej, na adres siedziby Domeny.pl sp. z o.o., w terminie 14 dni od chwili opublikowania nowej wersji regulaminu. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie sprzeciwu przed jego upływem.

3) Wniesienie sprzeciwu przyznaje Domeny.pl. sp. z o.o. prawo do:

* 1) uznania sprzeciwu za wypowiedzenie umowy skutkujące jej rozwiązaniem po upływie 1 miesiąca od otrzymania sprzeciwu oraz dokonania zwrotu Konsumentowi opłat proporcjonalnie do niewykorzystanych świadczeń albo

* 2) utrzymania usługi na dotychczas obowiązujących zasadach.

4) Warunki świadczenia usługi mogą ulec zmianie, w razie zmiany warunków świadczenia usług przez współpracujące Rejestry/Rejestratorów.

Jak widzisz ta żałosna firma ma w 4-ech literach ma orzeczenia polskich organów, nie sądzę więc aby rozsądnym posunięciem było z kimś takim rozpoczynać jakąkolwiek współpracę. Zapisami regulaminu chce zmieniać kodeks cywilny.

A regulaminem to prawo mogą sobie przyznać do tego, by w końcu przeprosić OSZUKANYCH klientów! Dopóki tego nie zrobią nawet nie ma mowy o tym, aby ktokolwiek rozsądny mógł polecać tą żałosną firmę jako ewentualnego partnera.

Jesli zatem umiesz czytac i rozmiesz to co czytasz (nie tak jak wiekszosc osob z tego forum co poklikali cos czego nie przeczytali), to spokojnie mozesz dzis kupic w domeny.pl, nie ma mozliwosci zebys zostal w cos "wkrecony".

"spokojnie mozesz dzis kupic" - widać wczoraj jeszcze nie ;-)

A czy idąc na pocztę i wysyłając list za każdym razem domio2 czytasz regulamin świadczenia usług przez Pocztę Polską? Czy czytałeś go choć raz w całości? Czy z przyśpieszonym biciem serca musisz śledzić jego zmiany? Jest coś takiego jak działanie w dobrej wierze.

1) Przecież można uczciwie podać całkowitą kwotę i czas lojalki i pokazać ile mniej będzie w promocji

2) Można zamiast linka zrobić przekierowanie na stronę z regulaminem a ów wysłać mailem do klienta jako potwierdzenie warunków obowiązującej umowy.

3) Brak jest "archiwalnych" wersji regulaminu z oznaczeniem czasu ich obowiązywania wiec teraz można napisać, że było tam wszystko włącznie z przekazaniem całego spadku po babci na rzecz domeny.pl

4) Po zapłaceniu za okres promocyjny dalej jesteśmy uparcie wrabiani przez domeny.pl, która w mailu dziękuje za zapłatę i nic nie wspomina o tym że to tylko 1-sza część

5) 3-miesięczny okres ukrywania prawdziwych kosztów jest nieprzypadkowy, bo po tym czasie właśnie tracimy prawo do rezygnacji z zamówionej przez internet usługi w przypadku gdy usługodawca nie poinformował nas o możliwości odstąpienia od umowy.

Firma Domeny.pl powinna przestać istnieć na rynku choćby z jednego prostego powodu. Jako przestroga dla innych "twórczych marketingowców" żeby nie szli tą drogą. W przeciwnym wypadku będę bał się za jakiś czas kupić jogurt w sklepie

Pozdrawiam

Jesli zatem umiesz czytac i rozmiesz to co czytasz (nie tak jak wiekszosc osob z tego forum co poklikali cos czego nie przeczytali), to spokojnie mozesz dzis kupic w domeny.pl, nie ma mozliwosci zebys zostal w cos "wkrecony".

Mnie się wydaje, że to kolejne wysiłki specjalisty od PR-u ;) 100k wyświetleń tematu to paru ludzi więcej, którzy przeczytają regulamin czy poznają prawdziwe ceny i okresy trwania umów.

Wiadomo, że kłamstwo powtarzane w kółko staje się prawdą. Widzieliście posty na polskihosting.pl? Popisy szefa od marketingu też znamy "W czym problem, w tym, że trzeba zapłacić?", "klienci nie umieją czytać, przecież wszystko było napisane i klient się zgodził" lub bardziej anonimowo "Kolejny matoł, który nie umie czytać" to na forum polskihosting należącym do domeny.pl to był zdaje się komentarz moderatora, więc wychodzi cały profesjonalizm :) Z resztą ostatnio chyba je wyczyścili z postów poszkodowanych klientów bo szukałem info na temat domen .fm i się okazało, że D mają, nawet w niezłej cenie to wchodzę na forum a tam więcej spamu niż postów (chociaż kupował u nich nie będę, pewnie znowu jakieś oszustwo albo się zmieni regulamin).

Może to taka teoria spiskowa, ale te same nieprawdziwe argumenty ciągle są powtarzane przez anonimowe osoby z zerową ilością postów nie tylko tutaj, m.in:

+ "problem w tym, że trzeba zapłacić"

+ "home czy inna nazwa oszukują klientów tak samo"

+ "wszystko jest napisane, to klienci nie umieją czytać"

+ "prowadzenie biznesu kosztuje jedyny problem z klientami którzy by chcieli usługi gratis".

Tylko ubolewać, że jedynie klienci domeny.pl są tak głupi, że nie umieją czytać bo chyba w tym cały problem. Albo to ich spece od marketingu i sprzedaży są tak głupi, że nie potrafią pisać tak, żeby ktokolwiek oprócz nich samych zrozumiał. Nie wiem, które nieszczęście dotknęło tę firmę i które gorsze :)

Może to taka teoria spiskowa, ale te same nieprawdziwe argumenty ciągle są powtarzane przez anonimowe osoby z zerową ilością postów nie tylko tutaj, m.in:

+ "problem w tym, że trzeba zapłacić"

+ "home czy inna nazwa oszukują klientów tak samo"

+ "prowadzenie biznesu kosztuje jedyny problem z klientami którzy by chcieli usługi gratis".

Tylko ubolewać, że jedynie klienci domeny.pl są tak głupi, że nie umieją czytać bo chyba w tym cały problem. Albo to ich spece od marketingu i sprzedaży są tak głupi, że nie potrafią pisać tak, żeby ktokolwiek oprócz nich samych zrozumiał. Nie wiem, które nieszczęście dotknęło tę firmę i które gorsze :lol:

to nie teoria spiskowa, ale autentyczne tlumaczenie sie domeny.pl.

my jestesmy idiotami, ktorzy nie czytaja regulaminu i skarza sie, bo przyszedl im rachunek

1) to my jestesmy winni, a domeny.pl robi nam łaskę, że nam zamawia domeny (to nic, ze nie informuje rzetelnie, ze to lojalka)

2) my jesteśmy winni bo dostajemy za darmo super serwery (15zł), które dorzuca sie do koszyka na chama a potem się okazuje, ze ta "przyjemnosc" kosztuje o wiele drożej np (1600zł) i to nic, ze nie informuje rzetelnie, ze to lojalka...

3) to my jestesmy winni

Widzieliście posty na polskihosting.pl? Popisy szefa od marketingu też znamy "W czym problem, w tym, że trzeba zapłacić?", "klienci nie umieją czytać, przecież wszystko było napisane i klient się zgodził" lub bardziej anonimowo "Kolejny matoł, który nie umie czytać" to na forum polskihosting należącym do domeny.pl to był zdaje się komentarz moderatora, więc wychodzi cały profesjonalizm :lol:

Matołem to byłbym gdybym zgodził się na ich reguły gry. Ukrywanie faktycznej ceny i warunków zakupu to już nie marketing, to świadome i perfidne oszustwo. Takie karaluchy jak ta firma trzeba tępić w zarodku bo się rozmnożą, a wtedy będziemy spędzać życie na studiowaniu kruczków prawnych i wietrzeniu podstępów na każdym kroku.

P.S. Minął komuś z Państwa już termin wezwania do zapłaty?

P.S. Minął komuś z Państwa już termin wezwania do zapłaty?

wszystkim

a jaki sad uzna fakture pro forma za dokumant upowazniajacy do zaplaty ?

Używaj Cuilla i Hakii

Witajcie

Wiadomo co mnie tu sprowadza

13 miesięcy temu miałem pomysł który przepadł w trakcie sesji na studiach i teraz te dziady z krk chcą kasy. Wogóle tego ustrojstwa nie używałem, może ze 4 razy się zalogowałem w panelu adm.

Tak jak tu większość w trakcie zamawiania byłem ładnie informowany że podpisuję umowę na 12 miesięcy i serwery na 3 mieś , link do regulaminu wtedy był jakiś skopcony bo wywalało na główną stronę.

Ale to mniej ważne.

Wczoraj dostałem polecony z kancelarii z Krakowa, oczywiście nie odebrałem, co teraz powinienem zrobić ?

Żadnej faktury nie przesłali żeby cokolwiek zapłacić, na maila tez nic nie dotarło

Nie mam dochodów z zarobku, studiuję. :D

Wczoraj dostałem polecony z kancelarii z Krakowa, oczywiście nie odebrałem, co teraz powinienem zrobić ?

Żadnej faktury nie przesłali żeby cokolwiek zapłacić, na maila tez nic nie dotarło

Nie mam dochodów z zarobku, studiuję. :)

W poleconym nic ciekawego nie było poza tym, że podają jakiś fikcyjny numer dokumentu do zapłaty, którego na oczy nie widziałem ;)

Co robić? Czekać. I na pewno nie płacić. Jest nas dużo, niektórzy już walczą z domeny.pl a inni jeszcze mają cierpliwość i nie podali ich do sądu, póki firma tylko straszy. Ale zapewniam cię, że dni tej żałosnej firmy są policzone. Z regulaminami miałem ten sam problem (16.I.2008), było ich wtedy kilka (>5) i trzeba było cały serwis zwiedzić by je przypadkiem znaleźć. Poza tym, nic ci nie przysłali, nic nie podpisałeś a ich wirtualne regulaminy to se mogą w 4 litery wsadzić. I nie daj sobie wmówić, że jesteś niekumaty i że to Twoja wina itp, bo to nie są sporadyczne przypadki. To oszustwo to było zamierzone działanie tej firmy.

Miłego i spokojnego studiowania. Już po sesji?

Pozdrawiam

uff, to mi trochę ulżyło, napewno nic od nich nie odbiorę ani nie zapłacę.

w czerwcu przysłali mailem że za jakieś serwery jestem winien bo niby na 3 miesiące było tylko wykupione i mnie do krd wpisza , olałem tego maila i był spokój.

Jeszcze znajomego prawnika się popytam co i jak można poradzić, jak będę miał jakieś info to dam znać.

Pozdro

P.S.

niestety w trakcie ale się nie poddam !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności