Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mam kłopot z tą firmą

Karzą mi płacić 2500zł, za rozwiązanie umowy na kilka domen. Lub utrzymywanie ich prze kolejny czas.

jest jakiś sposób na nich??

Monika

misiagdy@len.pl

2500 zł to juz prawdopodobnie 2 pensje netto pracowniczek, które wysyłają nam te listy z logo KRD, albo koszt wysłania 714 listów poleconych z kancelarii prawnej ;-)

a tak poważnie - czy nie uważasz, że gdybyć wiedziała, że to Cię będzie kosztować 2500 to za żadne skarby świata nie skorzystałabyś z ich usług? jeśli nie znałaś prawdziwych warunków, które nie były przecież jasne, to zostałaś wprowadzona w błąd (tak jak tysiąc innych osób ;-)

ale oczywiście domeny.pl powiedzą, że nie czytamy regulaminu i jesteśmy warchołami, bo śmiemy występować na forum i nie piszemy pozytywnie o firmie.

patrzcie, jak głośno w mediach jest o stronie mstop.pl -> klienci zbuntowali się przeciw bankowi, ponieważ ten w czasie kryzysu nie chce iść im na rękę

https://olgierd.bblog.pl/wpis,mstop;bunt;mb...fela,19316.html

dzisiaj klienci potrafią walczyć o swoje. a zwłaszcza klienci młodzi, korzystający z internetu - czyli np. klienci domeny.pl ;-)

Nie zrozumcie mnie źle.

Jeśli ta firma jest tak do kitu to z czego się utrzymuje?

Wszystcy tak jadą na domeny.pl Możecie podać jakieś konkretne przykłady?

ponieważ ta firma istnieje już 10 lat, wiec ma swoich stalych klientow. dopiero 2 lata temu ktos tam wpadl na genialny pomysl z tymi "promocjami", zeby pozyskac tysiace nowych klientow. jak wspanialomyslne byly to promocje i jak ludziom przypadły do serca widać po tym np, ze liczba postów w tym temacie przekroczyła 1000 a jak wpiszecie w google "domeny.pl [ nierzetelni partnerzy ]" wyskoczy mnóstwo stron do forów i artykułów prasowych (dziennik internautów, alert24.pl, wyhacz.pl, gazeta.pl, money.pl itd) a teraz firma coraz bardziej się pogrąża i nic jej już nie pomoze oprócz dobrej woli dla klientow i wyzbycia się pazerności.

Jeśli ta firma jest tak do kitu to z czego się utrzymuje?

Wszystcy tak jadą na domeny.pl Możecie podać jakieś konkretne przykłady?

Utrzymuje ją dział windykacji widocznie ;-)

Konkretne przykłady czego? Oszustwa? Złych praktyk handlowych? Stosowania klauzul niedozwolonych w regulaminie? Cały ten wątek (ponad 1000 wpisów) jest o tym. Mało konkretnie?

Zadałem sobie trud przeczytania niemal wszystkich postów (przyznam że większość jednak wybiórczo)

Jak można się domyślić mam podobny problem, 9 miesięcy temu przestraszyłem się rzekomego wpisu do KRD i zapłaciłem haracz.

Dziś przyszła nowa pro forma, postanowiłem że zbadam temat w sieci bliżej. Po przeczytaniu tego tematu stwierdzam jednak że nie zapłacę ani złotówki naciągaczom. Pytanie końcowe, naprawdę wpisem do KRD tylko straszą? czy ktoś się przekonał o tym na własnej skórze?

akurat groźby mailowe, smsowe, telefoniczne a na końcu kancelarii prawnej na mnie wrażenia robić nie będą. Robiły by wrażenie jednak sprawa sądowa lub sam wpis do KRD.

arsen: tak, domeny.pl bezprawnie straszą wpisem do KRD. nie mogą cię wpisać za to co rzekomo im "wisisz", ale i tak straszą. robią to z premedytacją i uważam, że to jest chamstwo i wyłudzanie pieniędzy.

a sprawą z KRD domeny.pl tłumaczą się, że to KRD zabiegało samo o umowę z nimi, że sami ją podpisali i że dali im wszystkie narzędzia do posługiwania się logiem itd (serio, tak się tłumaczyły domeny.pl) i że teraz niby to wyjaśniają... jak dla mnie tłumaczenie żałosne w stylu leszka millera...

arsen: tak, domeny.pl bezprawnie straszą wpisem do KRD. nie mogą cię wpisać za to co rzekomo im "wisisz", ale i tak straszą. robią to z premedytacją i uważam, że to jest chamstwo i wyłudzanie pieniędzy.

a sprawą z KRD domeny.pl tłumaczą się, że to KRD zabiegało samo o umowę z nimi, że sami ją podpisali i że dali im wszystkie narzędzia do posługiwania się logiem itd (serio, tak się tłumaczyły domeny.pl) i że teraz niby to wyjaśniają... jak dla mnie tłumaczenie żałosne w stylu leszka millera...

Uściślając swoje pytanie, nie mają prawa podać do KRD z powodów mało jasnych umów tzw. lojalnościowych czy że w ogóle nie mogą dodać cokolwiek do KRD?. Sam pracuje w firmie która bez problemu może dłużnika podać do KRD, nie wiem jak tylko ta procedura wygląda, jakoś wcześniej mnie to nie interesowało. Ktoś wspomniał w tym wątku że nie opłacenie faktur pro forma jest niedostatecznym powodem, że musiała by to być prawdziwa faktura VAT. Możesz uściślić czy w końcu współpracują z KRD czy tylko się posługują odpowiednimi pięczęciami "straszakami" w fakturach.

Podstawowa zasada - umowy trzeba czytać ,a żadne sąd nie unieważni tej umowy . Jedyne na co możecie liczyć to tylko na fakt że w czasie trwania umowy była robiona edycja regulaminu .Jeżeli była edycja to jesteście uratowani .

Pisałem do Ciebie publicznie, że regulaminy promocji były podmieniane już po zakupie. Czy to nie jest oszustwo? Od razu dodam: dodano wpis o konieczności przedłużania domen na okres 3 lat. Przed zmianami tego nie było.

Nie dosyć ,że podpisze umowe to potem udaje idiote że nie rozumie co podpisał .

Którą umowę? Czy ktoś ma jakąś oryginalną kopię z dnia zawierania? Bo to co twierdzą ludzie z domeny.pl nie jest wiarygodne. Skoro jeden regulamin był podmieniony już po zakupie domen przez sporą część klientów to dlaczego nie inne? Gdzie jest oryginalna kopia wraz z jakimś dowodem akceptacji?

Określasz niektórych tutaj niepełnosprawnymi umysłowo jednak sam odrzucasz argumenty o podmianie regulaminu. Kto tu nie umie czytać?

I teraz stary jak świat: *plonk* (rzuć okiem do wikipedii zanim sie wysilisz odpisać - wyciągnij wniosek i zastosuj się do niego jako inteligentny człowiek).

Dokładnie, to że mamy swobodę działalności gospodarczej nie znaczy, że firma może jawnie oszukiwać klientów i nie stosować się do wyroków sądów. Odpowiednie przepisy chroniące konsumentów przed takimi "praktykami" czy firmami też są, jesteśmy w UE.

Proponuję nie karmić trolla.

Mamy gospodarke wolnorynkową oraz swobodę zawierania umów to jest proste i logiczne ,a całe tłumaczenie domen.pl jest tłumaczeniem biznesmena biznesmenowi bo za takich ludzi jesteście uważani przez domeny.pl

To raczej tłumaczenie dresiarza w stylu "kup pan cegłę". A firma to klientów uważa... może za idiotów albo świnki skarbonki. Z resztą tak ich traktuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności