Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisz coś może o okolicznościach :)

W skrócie:

kupiłem domenę za parenaście złotych, rzuciłem okiem na regulamin (początak wyglądał normalnie), minął rok, dostałem fakture pro-forma z kwotą x10, w pierwszym odruchu chciałem zapłacić, ale było coś za drogo, więc zacząłem szperać w Sieci i dowiedziałem się jak firma domeny.pl zarabia. Potem przyszło jeszcze kilka faktur pro-forma na coraz wyższe kwoty i chyba coś tradycyjną pocztą też się trafiło. Sprawdziłem w Sieci kiedy moja domena się zwolni (ok 2 miesiące po wygaśnięciu umowy z domeny.pl) i jak tylko się zwolniła zarejstrowałem ją ponownie w innej firmie.To wszystko :-)

--

Przemo

Napisz coś może o okolicznościach :D

W skrócie:

kupiłem domenę za parenaście złotych, rzuciłem okiem na regulamin (początak wyglądał normalnie), minął rok, dostałem fakture pro-forma z kwotą x10, w pierwszym odruchu chciałem zapłacić, ale było coś za drogo, więc zacząłem szperać w Sieci i dowiedziałem się jak firma domeny.pl zarabia. Potem przyszło jeszcze kilka faktur pro-forma na coraz wyższe kwoty i chyba coś tradycyjną pocztą też się trafiło. Sprawdziłem w Sieci kiedy moja domena się zwolni (ok 2 miesiące po wygaśnięciu umowy z domeny.pl) i jak tylko się zwolniła zarejstrowałem ją ponownie w innej firmie.To wszystko :-)

--

Przemo

I przestali już Cię nękać?

• 2 tygodnie później...
e tam nie płaczcie jak dzieci.... przynajmniej dziewczyny mają gdzie grać UKS Domeny.pl (1gr) Siemaszka Piekary

No po prostu prawdziwi filantropi, tylko pogratulować uczciwego biznesu.

Oszukali mnie i moją rodzine ja nie zarabiam tyle ile oni chca mi zabarć a UOKiK odeslal mnie z kwitkiem ;(.

Na swojej stronie reklamuja serwer za 1zł i dzieciak to kupił głupi bo nie przeczytał maczkiem napisanego regulaminu zapłacił 15 zł a teraz go strasza ogromnymi karami!:) DOMENY.PL to podła firma bez zasad!!!

Witam,

otóż dostałem dzisiaj ponaglenie z owej firmy do zapłaty 121,99 za domenę która rok temu kosztowała 9,99. Nie pamiętam nazwy promocji ,ale jak zdążyłem przeczytać zostałem nabrany a firma ta ma jakies problemy z regulaminem.

Czy pomoglibyście mi wybrnąć z tej sytuacji, chodzi o identyfikacje nazwy promocji, oraz w razie możliwości dostarczenie regulaminu z niej. Podobno firma nielegalnie zmieniła regulamin,co mogłoby posłużyć jako argument do odwołania się od zapłaty.

Co jeszcze mógłbym zrobić, aby odstąpić od zapłaty, czy może zapłata za ten rok i następny jest nieunikniona ?

Możę sprzedać domenę, ale kto kupi taką za którą należy zapłacić ? :rofl:

Hej,

Jeśli będziesz miał chwilę czasu, to polecam przeczytać chociaż 10 stron z tego tematu :)

Każdy Tobie poleci to samo. Nie rób nic. Ta firma pewnie jeszcze ze 20 razy wyśle przypomnienie o zapłacie za domenę i to wszystko. Nie zrobią nic bo sami wiedzą, że zlamali prawo, za co już zresztą zostali ukarani. W każdym razie na pewno NIE płać tej firmie.

Witam,

otóż dostałem dzisiaj ponaglenie z owej firmy do zapłaty 121,99 za domenę która rok temu kosztowała 9,99. Nie pamiętam nazwy promocji ,ale jak zdążyłem przeczytać zostałem nabrany a firma ta ma jakies problemy z regulaminem.

Czy pomoglibyście mi wybrnąć z tej sytuacji, chodzi o identyfikacje nazwy promocji, oraz w razie możliwości dostarczenie regulaminu z niej. Podobno firma nielegalnie zmieniła regulamin,co mogłoby posłużyć jako argument do odwołania się od zapłaty.

Co jeszcze mógłbym zrobić, aby odstąpić od zapłaty, czy może zapłata za ten rok i następny jest nieunikniona ?

Możę sprzedać domenę, ale kto kupi taką za którą należy zapłacić ? :)

A pofatygowali się i wysłali Ci fakturę VAT? Zapewne nie. A proforma to jest "oferta handlowa" jednak zapewne Ci ich warunki nie pasują. Jakby byli pewni swego słali by nam wszystkim faktury wiedząc, że wyciągną kasę. Zignoruj. Domena przepadnie. Nie będzie już potem za co płacić ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności