Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

:dirol: odnotowali w systemie czy przyjęli i umowę rozwiązali?

zresztą co by nie robili ja olewam to towarzystwo - wysłałem wypowiedzenie umowy, na co oni mi że umowa trwa dalej.

dostawałem faktury o różnych wartościach - "jakieś" PRO forma, straszaki o KRD - w końcu domena przepadła, panel klienta zablokowany - udało mi się w porę strzelić tylko kilka screenów w razie postępowania sądowego (brakowało kilku istotnych informacji). obecnie częstotliwość wysyłania spamu przez to towarzystwo zmalała - znajduję tylko życzenia świąteczne (też sobie to zatrzymuję, bo na jakiej podstawie przetwarzają moje dane osobowe? ) i czekam na rozwój sytuacji. osobiście mam wrażenie że nic z tego nie będzie, ale jakby, to jest nas duża grupa i nie powinniśmy mieć problemów.

tak więc idź przy lanym poniedziałku oblewać najlepiej zerwanie umowy i zapomnij o wszystkim :)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie do osób, które dostały "ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty" z krakowskiej kancelarii? Czy ktoś z Was nie zapłacił po tym ponagleniu i co się stało później? Jutro mija termin zapłaty i zastanawiam się czy płacić.... Wiem, że zaraz usłyszę słowa nagany, wierzcie mi dobrowolnie z 800pln nie chcę wyskakiwać, ale latanie po sądach mi się nie uśmiecha. Chcę skalkulować ryzyko :)

Przeczytałam większość tego wątku i nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie... Może nie doczytałam. Jakby co to z góry przepraszam za zaśmiecanie!

Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam,

Gacior

Witam,

Mam pytanie do osób, które dostały "ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty" z krakowskiej kancelarii? Czy ktoś z Was nie zapłacił po tym ponagleniu i co się stało później? Jutro mija termin zapłaty i zastanawiam się czy płacić.... Wiem, że zaraz usłyszę słowa nagany, wierzcie mi dobrowolnie z 800pln nie chcę wyskakiwać, ale latanie po sądach mi się nie uśmiecha. Chcę skalkulować ryzyko ;)

Lepiej szukaj kogoś kto zapłacił - tutaj chyba nikt tego nie zapłacił.

z tego co mi wiadomo, nikt pism z sądu nie dostał.

nie wiem na jakich zasadach działa ta "firma", ale moje usługi wycenili w pierwszej fazie na ponad 1200 pln, kolejne faktury proformy przychodziły na mniejsze sumy.

oczywiście wszystko po jak najbardziej właściwym wypowiedzeniu usługi, którego rzekomo nie przyjęli.

souczpak, bywasz jeszcze na tym forum, dawno Ciebie nie widziałem? :)

Puki co wiemy domeny.pl odwołały sie od decyzji UOKiK i puki co czekamy na finał tej sprawy.

pozdro

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

• 2 tygodnie później...

witam, ja rowniez jestem nieszczesliwym posiadaczme domen w domeny.pl

jak by tego nie nazywac, czuje sie oszukany i z wielka checia dolozylbym tej firmie.

przekopalem sie przez ten watek i kilkadziesiat innych. wszyscy wieszaja na nich psy. naprawde nie rozumiem takiej polityki firmy. wyciagna ode mnie 200 zl za cos czego nei chce i czego nie bylem swiadomy. juz dzisiaj kilkunastu znajomych wie, ze powinno domeny.pl omijac z daleka. a obiecuje powiedziec jak traktuja klientow mozliwe kazdemu.

to sie nadaje tylko do tvn uwaga itp.

jesli przeoczylem jakis zbiorowy protest, petycje itp to dajcie prosze znac, z checia ja podpisze

pozdrawiam

t.duda@swiezamieta.pl

• 5 tygodni później...

Odświeżam temat.

Czy cos drgneło, ma ktos jakieś informacje?

pozdro :)

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

• 1 miesiąc temu...

uwazajcie tez na strone : www.pobieraczek.pl

rejestrujac sie nieczytajac regulaminu zgadzasz sie na abonament w wysokosci ok 8 zl miesicecznie platne z gory za caly rok- czyli od razu musisz zaplacic ok 90 zl!

dziwi mnie fakt ze mozna rejestrowac kogo sie chce itp. Uwazam ze nalezalo by przy rejestracji wysylac linka aktywujacego na maila wraz z regulaminem i kosztach zwiazanych z tym . zreszta istnieje ustawa w plssce ktora nakazuje przedsiebiorcom informaowania o calkowitych kosztach zamawianej uslugi a tutaj tego widac nie robi!

pozdro

• 2 tygodnie później...

za niecały miesiąc przyjdzie mi faktura pro-forma na przedluzenie 100 domen, koszt przedluzenia to jakies 4000zł netto, kosz rezygnacji to troche mniej. Domeny w tej promocji kupilem.

Co mi polecacie zrobic?

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

faktura proforma to rodzaj tzw oferty. czy masz płacić hmm to juz od ciebie nalezy decyzja. Z tego co wiem ta firma zostala ukarana ale sie odwolala i nie wiem do dzisiaj jak sprawa wyglada ;/

Mowicie zeby zapłacic, malo kto tak uwaza. Wiekszosc nie płaci i do nich mam pytanie.

Czy ktos w as nie zapłacił juz jakis czas temu i do dzis niema jakis specjalnych problemów z ta firma?

Czy wysylaja tylko pisma i nie robia nic wiecej?

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności