Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialem do zaplacenia cos ok 100zl . straszyli ostatecznym przedsadowym wezwaniem do zaplaty. Tylko nie wiem na jakiej podstawie skoro nie wystawili mi faktury VAT tylko jakies pro formy! niezapłaciłem bo wypowiedizalem im umowe po roku czasu tak jak mialem na 1 fakturze(na rok czasu)

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skoro firma dalej leci sobie w kulki, warto by zrobić coś aby przestrzec chociaż niektórych na przyszłość przed korzystaniem z ich usług. Zainstalujcie sobie dodatek Web Of Trust do FireFoxa. Na górnym pasku pojawi się nowa ikonka (takie kółeczko obok paska adresu). Za jej pomocą oceńcie odpowiednio strony domeny.pl i domeny.com (musicie na nie wejść). Jak uzbiera się więcej ocen, to dodatek będzie automatycznie wyświetlał ostrzeżenie przy otwieraniu tych stron.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

No w mordę to już jest szczyt!:puknijsie:

Kupiłem domenę w "promocji", oczywiście w cenie promocyjnej takiej jak gdzie indziej ale w przeciwieństwie do "gdzie indziej" z obowiązkiem przedłużenia na kolejny rok, ale olać to....

Domenę tę oddałem, przeszliśmy wyjątkowo męczący proces cesji i zapomniałem o sprawie a tu przychodzi do mnie fv za zerwanie umowy lojalnościowej!!!???:lol2:

Tym razem nie odpuszczę i niech się sądzą, nie zapłacę.

Poza tym 20 domen i 1 serwer - trudno zapłacę za kolejne okresy rozliczeniowe ale potem wszystko przeniosę gdziekolwiek aby z dala od tych naciągaczy.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

witam po dlugiej przerwie

Podkreslam ze faktura pro forma nie ma skutku prawnego (o ile dobrze sie wypowiadam bo kiedys ten temat byl przerabiany i zostalo w nim powiedziane wszystko co mozliwe).

Nie znam osoby ktora za nieoplacenie faktury pro forma zostalaby pociagnieta do sadu, nie znam tez zadnego sprawy ktora by trafila do sadu. Musze zobaczyc jak UOKIK sprawe zalatwil

Używaj Cuilla i Hakii

Dziwne, że przedstawiciel firmy o takiej "reputacji" prowadzi bloga w jakby nie było poważnym serwisie. Jedna sprawa że chyba już każdy w branży słyszał jak firma wprowadza klientów w błąd i wyłudza pieniądze m.in. zaniżając ceny ofert na witrynie czy ukrywając regulaminy. Dwa, że ten człowiek wypisywał jako przedstawiciel firmy takie bzdury, że wstyd się pod tym podpisać, zarówno tutaj jak i w paru innych miejscach (m.in. że każda firma może bez wiedzy drugiej strony zmieniać zapisy umowy - "regulaminu promocji").

Jedyne z czym mi się ta firma kojarzy to przekręty i sztuczne "życzenia świąteczne" na goldenline, bo takiej klapy PR to w życiu nie widziałem. Tak samo jak nie chciałbym czytać bloga prowadzonego przez przedstawiciela pobieraczka, taka lektura byłaby dla mnie równie niesmaczna.

Może w ten sposób będzie można zadawać pytania odnośnie niejasnych regulaminów promocji?

Wiesz tutaj nie ma o co tak na prawdę pytać. Po prostu taka firma. Model biznesowy bazuje na oszukiwaniu klientów m.in. przy wykorzystaniu niejasnych i zmienianych bez ich wiedzy "regulaminów promocji". Dopóki prawo na to pozwala (właściwie to nie pozwala ale kary nakładane przez UOKiK były z tego co wiem tak niskie że spokojnie jeden oszukany klient mógłby je WSZYSTKIE pokryć) - to nic się nie zmieni.

Właściwie to te regulaminy i tak są nie ważne. Skoro przedstawiciel domeny.pl na tym forum sam stwierdził, że firma może je zmienić w każdym momencie bez jakiegokolwiek informowania klientów. Po prostu nie ma innej opcji jak się z tego "interesu" wypisać, bo jak to mawiają "nie znasz dnia ani godziny" a nowy regulamin wchodzi w życie bez pytania czy nawet informacji na stronie !!! Jak zauważysz, że chcą cię oszukać to zamiast możliwości zerwania umowy z łaską "pozwalają" kontynuować umowę na wcześniejszych warunkach.

Moim zdaniem jakiekolwiek powiązania z tym g*em to zaniżanie poziomu serwisu, a wypowiedzi rzecznika masz na tym forum. Po ich przeczytaniu wszystko powinno być jasne. Polecam jeszcze artykuł z chipa:

https://www.chip.pl/artykuly/trendy/2009/02...sporo-kosztowac

• 2 miesiące temu...

witam jak sie maja sprawy dotyczace firmy domeny.pl ?

Czy nadal prowadzone jest dochodzenie przez UOKiK?

pozdro

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

• 4 miesiące temu...

Łączna ocena firmy Domeny: 1.3

https://hostranking.pl/hosting/Domeny/

Ponoć 30 kwietnia 2010 roku mają zmienić regulamin.

Zawsze lepiej pogadać z kimś obeznanym w temacie niż kupować pochopnie domeny u nieznanego dostawcy. Ja preferuje ovh, najtańsze, najszybsze.

Wcześniej korzystałem z home ale przeniosłem się na ovh z powodu na niższe ceny przedłużenia w niektórych wypadkach o połowę.

• 2 tygodnie później...

Tak jak wspominałem nastąpiła zmiana regulaminu

https://domeny.pl/regulamin.html

się rozpisali :)

• 2 tygodnie później...

Super :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności