Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli wynika na to że w każdym momencie mam prawo odstąpić od umowy powołując się na to że nie otrzymałem informacji o zmianie regulaminu.

mozesz za miesiąc im powiedzieć że dwa dni temu zauwazyłes przypadkiem że zmienił się regulamin i wypowiedzieć im umowę, ale musi to nastąpić przed zakończeniem starego okresu rozliczeniowego, bo opłacająć kolejny okres zgadzasz się na aktualne warunki

jednak bezpiecznie jest to zrobić teraz w terminie który oni podali (14 dni) bo wtedy sprawa jest czysta i klarowna

btw, niezły kącik prawny się stworzył, hehe

toster, gratuluje pomysłowości :D

od tej akcji z domeny.pl planuję zostać "świadomym konsumentem" - zacznę od czytania regulaminów przed podpisaniem czegokolwiek :)

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

No tak fakt że każdy kto zarejestrował domenę i jest mu ta domena zbędna lub bardziej opłaca się zarejestrować ją ponownie to powinien skorzystać z tego 14 dniowego okresu w którym można rozwiązać umowę.

W moim przypadku to nie wchodzi w grę ponieważ domena przynosi zysk dzięki czemu już nawet pogodziłem się z tym że będę musiał troche stówek wydać na przedłużenie w tej firmie...

Problem w tym że zrywając umowę tracę domenę. Szkoda że nie można zrobić inny myk czyli daje wypowiedzenie i wpłacam xx zł tak aby kwota za jaką nabyłem domenę była równoznaczna z kwotą zakupu domeny bez promocji i wtedy aby wydali mi authinfo. No ale to raczej nie realne chyba :D?

zacznę od czytania regulaminów przed podpisaniem czegokolwiek wink.gif

Ja już tak robie :) Albo kupuje domeny w sprawdzonych firmach ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Szkoda że nie można zrobić inny myk czyli daje wypowiedzenie i wpłacam xx zł tak aby kwota za jaką nabyłem domenę była równoznaczna z kwotą zakupu domeny bez promocji i wtedy aby wydali mi authinfo.

niewiem jak jest u innych ale za kod authinfo do domeny globalnej firma domeny.pl liczy sobie 99,99 pln netto

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Toster - jesteś WIELKI - już nagrzewam drukarkę i wysyłam wypowiedzenie :D

profilaktycznie dla sportu wysłałem do nich jeszcze w grudniu rezygnację mailem - sami zobaczcie co odpowiedzieli.

> Szanowny Panie.

>

> Zgodnie z zapisem Regulaminu świadczenia Usług i Regulaminu promocji ,

> w której wziął Pan udział rezygnacja przesłana mailem nie została przyjeta.

> Przypominam, że nieopłacenie faktury spowoduje dalsze kroki majace na

> celu wyegzekwowanie naleznej nam kwoty, a Pana dane jako

> nierzetelnego kontrahenta zostaną przekazywane do bazy Krajowego

> Rejestru Dlugów Biura Informacji Gospodarczej SA we Wrocławiu

zastanawiam sie tylko czy opłacić serwer od stycznia - nie chcę żeby było to potraktowane jako akceptacja regulaminu i nici z wypowiedzenia.

Co o tym myślicie?

Ja wysłałem do nich na maila plik doc z pytanie czy odpowiednie pismo, potwierdzili. Dopisałem zdanie, które podpowiedzieli userzy PiO i wysłałem wczoraj priorytetem poleconym.

Opłaciłem 2 miesiące temu domenę info na kolejny rok za 120 PLN. Ciekawe czy ją stracę. Jak tak to trudno. Ale wole w tej firmie nie mieć żadnych domen. Za jakiś czas zrobię transfer kilkudziesięciu pl do ovh.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ja już wysłałem - 6,20 zł kosztowało! :)

Wydaje mi się, że muszą być troszkę zdziwieni takim obrotem sprawy. Pewnie jednak i tak nic z tego nie będzie. W tamtym punkcie regulaminu mowa jest o zwróceniu przez Domeny.pl jakichś tam środków pieniężnych, nie wiem dokładnie czeg to dotyczy, ale raczej chętni nie będą, żeby jeszcze oddawać kasę...

Tylko ja mam taki problem bo nie wiem kiedy domeny byly rejestrowane.

Zablokowali mi dostep do konta bo wyczyscilem dane z panelu i nie chca odblokowac.

Odpisali ze usuwanie danych lub podawanie nieprawdziwych danych moze skutkowac usunieciem konta i wszystkich uslug.

Napisalem zeby skasowali, to odpisali juz co innego...

Odpisali ze usuwanie danych lub podawanie nieprawdziwych danych moze skutkowac usunieciem konta i wszystkich uslug.

Czyli Twój problem powiedzmy że by się sam rozwiązał.

Brak konta == Brak umowy == brak zobowiązań wobec Domeny.pl

A date rejestracji domeny możesz znaleść we whois domeny.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności