Skocz do zawartości

Pytanie o efektywność : area shape

mpuch

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć , mam pytanie czy w <area shape href="www.strona.pl" > mogę dodać opis alternatywny i najważniejsze czy jeśli powiedzmy treść tego opisu to "komputer" i właśnie na frazę konputer chcę pozycjonować stronę strona.pl to czy taki link ma takie samo znaczenie jak np podlinkowany tak samo obrazek?

Sama nie pozycjonuje stron ale koordynuje pewien projekt i mogę pewne zmiany egzekwować u webmasterów. Problem jest w tym że mogę egzekwować tylko małe zmiany w kodzie w którym obecnie jest bardzo dużo właśnie tych "area" i nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Jeśli taki link z odpowiednim opisem alternatywnym jest porównywalny z podlinkowanym obrazkiem i jest do przyjęcia dla Google to mam problem z głowy. Jesli nie to prosze o radę jak to najłatwiej zamienić. Czy dobrym rozwiązaniem jest obrazek znajdujący się w "area" i dopiero podlinkowany z opisem alternatywnym?

Będę wdzięczna za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności