Skocz do zawartości

ile się płaci katalogerom?

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chętnie bym zapłacł nawet 50 gr za zatwierdzony wpis do listy 40-50 katalogów, ale naprawdę nie mogę znależć chętnego, który zrobi to dobrze, spokojnie i na czas - a przecież są programy wspomagające wypełnianie formularzy.

P.S. do żadnego katalogu z mojej listy nie da się dodać adderem :)

{OT} możesz poczęstować kilkoma? :-) zobaczymy czy to takie straszne :)

A warunek mam jeden: wszystkie katalogi z wyjątkiem qlweb :) dodawanie ręczne :)

Mi by taki warunek pasował :)

Katalogowałem zawsze tylko moje strony, ale zastanawiam sie, czy troche sobie nie dorobić...

Czy jest ktoś chętny, by płacić 25gr za wpis? :)

Czy to za duzo? Chodzi mi o dodawanie do otwart.mini, CNCat itp.

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Ja wtrącę swoje 25gr...

Poniekąd nie dziwię się, że tak trudno znaleźć osoby katalogujące starannie, dokładnie i ręcznie - dlaczego? Zauważcie o jakich kwotach tutaj piszecie. 25gr za wpis - to daje zawrotne 25 zł za 100 wpisów :)

Zakładając, że ktoś jest szybki i otworzy katalog, wyszuka odpowiednią kategorię/podkategorię, wklei wpis z kilku zróżnicowanych wersji, zapisze sobie gdzie dodał wpis w te 2 minuty (w rzeczywistości pewnie to potrwa więcej, różne katalogi mają różne wymagania - nawet qlweby) - to wyjdzie stawka godzinowa 7zł (minus podatek w przypadku umowy zlecenia, bo zakładam że wszystko dzieje się legalnie). Do tego wypadałoby kiedyś sprawdzić czy wpisy zostały zaakceptowane - to też zajmie trochę czasu.

Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że 7 zł brutto to śmieszne pieniądze - nawet u nas. Jak to się czasem mówi - za dobrą pracę należy się dobra płaca :)

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

700pln netto, 4h dziennie, pon-pt, ok. 200 - 250katalogów/dzień.

Edyta: 4 * 60 = 240

Zatem można powiedzieć, że 1 wpis ~ 1 minuta. Także wątpie żeby zrobić porządnie ok. 250 wpisów w 4 godziny.

Jednak 240 * 30 (dni) = 7200 wpisów (minut) na miesiąc (zaokrąglijmy do 7000)

7000 minut / 60 = 116 godzin

700 (netto) / 116 = 6 zł/h

700 (netto) / 7000 = 0,10 gr za wpis

Z jednej strony 700 zł na rękę za taką niezbyt twórczą pracę to nie jest mało. Ale weź człowieku wysiedź tyle i nie zwariuj :) Ja na początku dodawałem do ok. 50 katalogów dziennie (kilka stron na raz) i miałem dość. Zbyt monotonna czynność.

A jeżeli dodać do tego raportowanie, sprawdzanie czy wpis został zaakceptowany, ew. ponawianie wpisu, czy samodzielne tworzenie opisów to ręce opadają :)

Wiem, że każdy może to sam wyliczyć ale mi w pracy odpiii... już. :)

/edit:

Błąd w wyliczeniach... pisałem, że to przez pracę... :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Witam serdecznie.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany "porządnym" katalogowaniem proszę się skontaktować ze mną:

mailowo: bartek@webdiary.pl

bądź

gg: 882730

Cena ustalana indywidualnie mieszcząca się w przedziale 30-50zł za godzinę (dokładna stawka za 1 wpis do katalogu + szczegóły przy kontakcie via gg/mail).

Pozdrawiam i gwarantuję najwyższą jakość wykonywanych usług.

30-50zł za godzinę

Biorąc pod uwagę to co napisałem (taka sama praca ale za inną stawkę) wyżej to wychodzi w najniższej wersji jakieś 3k/mc :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności