Skocz do zawartości

moja stron

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem napisać strone zgodnie z W3C jak widać w dolnej części strony udało mi się to bezproblemu bo już wiadomo co i jak teraz mogę takie robić. Chodzi mi abyście ocenili jej wygląd może niejest za boski ale to pierwsza strona którą zrobiłem od zera. Powiedzcie co zmnienić itp, strone zrobiłem zgodnie z W3C bo chcę sprawdzić czy to coś daje w pozycjonowaniu. Adres to https://www.strefa-seo.info/. Wiem że do super strony jej brakuje ale wkońcu chciałem coś sam zrobić, a nie cały czas korzystać z darmowych.

Problem pojawia się pod ff strona jest przyklejona do prawej strony ekranu i schowana na jakieś 150px tak że trzeba użyć paska przewijania aby doczytać tekst po prawej stronie.

Zgadza się, pod FF w rozdzielczości niższej niż 1280x1024 pojawia się ten problem.

Proponuję zamiast "sztywno" ustawiać marginesy aby wyśrodkować stronę ustawić "margin: auto".

Górna czarna belka - tekst wyśrodkowałbym w pionie. Ponadto pierwsze 3 linki - po najechaniu na nie zmienia się kolor tekstu na czarny na czarnym tle... zbytnio to nie pasuje.

...to pierwsza strona którą zrobiłem od zera

Jak na pierwszą stronę zrobioną od zera to reszta jest OK ;)

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

sprawdziłem pod ie... problem ten sam ;)

do tego dochodzi kiepski kolor czerwonych linków na czarnej belce, po najechaniu na link tekst zmienia kolor na czarny -> czarna belka, czarny link i nie wiem gdzie chce wejść :) trochę jeszcze brakuje do perfekcji ale tragicznie nie jest...

Tru

brak sygnatury

Ale podstrony już się nie validują...

This page is not Valid XHTML 1.0 Transitional!

Chcesz uczyć pozycjonownia a sam robisz podstawowe błedy... (Czytaj dalej...)... Nieunikalny title...

Chcesz uczyć pozycjonownia a sam robisz podstawowe błedy... (Czytaj dalej...)... Nieunikalny title...

Wiem musze to wszystko zmienić, a z tym czytaj dalej to wiem że muszę zmienić na odpowiedni anchor.

Wszędzie gdzie masz: margin:-...px ...px ...px 250px;

zmień na: margin: auto;

Minuta roboty, a pamiątka na całe życie :hello:

ok zmieniłem dzięki, przyznam szczerze że niewiedziałem że jak użyje się auto to samo będzie na środku.

Zmieniłem na odpowiednie, takie jakie powinny być. Podstrony też już się validują, miałem prosty błąd był znacznik </div> a niebyło jego otwarcia teraz wszystko gra.

P.S. sorry za jeden post pod drugim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności