Skocz do zawartości

"Popsułem Google" ;)

FALTYN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

"Popsułem Google" taka była moja piewsza myśl na początku 2006r ;)

Ale po kolei. Założyłem adres https://mikrofotografia.republika.pl/ pod koniec 2005r. i po szybkim kursie pozycjonowania dodałem taki sam wpis do ok 200 katalogów w 2 dni, treści: Mikrofotografia - mikroskop - ciemne pole. Efekt ? Po tygodniu w Google na haslo ciemne pole pierwsza pozycja moja strona, kolejene 10 stron to 99% moje wpisy :( taką miałem minę. Udało mi się zmienić ok 40% wpisów ale Google głupie nie jest i bronić się umie, Ciemne pole filtr dostało od ręki (teraz jest na 9 stronie), mikrofotografia nie, nie wiem czemu i jest teraz na 1 pozycji. Tylko..... jak miało wyskakiwać coś innego skoro wtedy inne ciemne pole w sieci to była łąka po zachodzie słońca :peace: nadal hasło Budowa ciemnego pola ma tylko jedenego adresata, mnie. Nic tylko czekam na fitr B).

Z tego co czytam są filtry nawet na rok ale rok już minął, możliwe że nie da się wyjśc z niego tej domenie ?

PS. Linkuje dalej, staram się róznicować wpisy ale była spora przerwa, obecnie meta mam wywalone.

pozdrawiam

Na stronie głównej Ciemne pole pojawia się tylko 2 razy i nie ma go nawet w tytule, na który google zwraca uwagę. Ja na Twoim miejscu popracowałabym przede wszystkim nad wzbogaceniem treści zawierających słowa kluczowe, na które chcesz się pojawiać wysoko w google. Uzupełnienie description i keywords też nie zaszkodzi tylko ułóż ciekawy opis.

Dobrze napisane meta tagi i dobre nasycenie strony słowami kluczowymi to podstawa aby osiągnąć dobre wyniki. Pamiętaj że niema to być treść typu "słowo kluczowe wyraz wyraz słowo kluczowe wyraz wyraz słowo kluczowe" tekst musi być napisany tak żeby ludzie zrozumieli o co w nim chodzi, musi mieć sens. :)

Potok treści jest na podstronach a stronie głównej chciałem tego oszczędzić ale chyba tak się nie uda :)

A co do title i meta to probowałem już tylu kombinacji że głowa boli, fakt że słowa kluczowe w title pomagają z tym że w innych wyszukiwarkach na hasło ciemne pole mam 1 miejsce, Google 9 strona :)

Pytanie. Czy jeśli jest filtr przyznany powiedzmy na rok ktoś znający sie na tym może się go szybko pozbyć ?

zrób jak ci mówił explolit do tego jak ustawisz title to nie kombinuj z nim więcej. Google jest wrażliwe na zmianę tego i często powoduje to spadek pozycji o kilka oczek. Kolejna sprawa to czas filtra może w twojej sytuacji nie mieć znaczenia bo jak z niego wyjdziesz i google znowu uzna że pozycja strony była kombinowana zarobisz kolejny filtr. Zoptymalizuj stronę jak ci radził exploit i linkuj ją tak by wyglądało to naturalnie a może z filtra wyjdziesz.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dodam tylko, że od 2005 roku to się Google "trochę" zmieniło, a ciemne pole to niezbyt trudna fraza;)

A propos meta, spotkałem się na forum pozycjonowanie.pl z opiniami, że meta już teraz przy nowym algorytmie G nie wpływa na serpy. Nie wiem skąd mieli takie informacje, bo nie napisali. Je to prawda???

Może w Google nie wpływa ale wpływa na wyniki innych wyszukiwarek. FALTYN o tym również wspomniał:

fakt że słowa kluczowe w title pomagają z tym że w innych wyszukiwarkach na hasło ciemne pole mam 1 miejsce

Zależy co rozumiesz przez słowo "systematycznie".

Hmm, staram się w tygodniu dodać z 50 linków, w przypadkowych odstępach, coś w rodzaju "jak mi się przypomni", w pracy w domu.

Pytanie.

Czy zawartość słów kluczowych w treści wpisu w katalogu ma znaczenie? Strona o satrofotografii, czy musi być jednak astrofotografia, ciemnym polu czy jednak ciemne pole :D

Na moc anchora będą się składały również takie rzeczy jak ilość słów kluczowych związanych z twoją stroną a już w szczególności z anchorem,oczywiście nie należy przesadzać ale warto aby istniały.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności