Skocz do zawartości

Ciekawi mnie jak to jest naprawdę z tym IP serwera

Iguana

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem z 20 stron na jednym IP serwera dedykowanego podzieliłem to na próbę na pięć porcji.

Na plus nie widzę nic a 3 najsłabsze dla mnie frazy w dół - robię oprócz tego wszystko tak samo jak do tej pory systematycznie.

Od podzielenie na różne IP mineło ok 3tygodni.

Może jeszcze trzeba poczekać zobaczymy

Jak google powiązało wcześniej te domeny ze sobą to raczej szybko ich nie rozłączy... Jak do tego linkujesz A-B to tym bardziej. Chociaż to tylko gdybanie bo testów dokładnych nie widziałem w sieci.

PULa IP różni się dla puli C czy D.Jesli to pula D to nie będziez widział aż tak dużej różnicy,pozatym tak jakkolega pisał nie linkuj tych stron a teraz gdy są one położone na różnnych IP może być już zapóżno.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Nawet nie może, a jest już za późno. Ktoś kiedyś napisał że google sprawdza przy pierwszej wizycie IP i parę innych informacji. Zgadzam się z tym choć to nie wyklucza że co jakiś okres czasu nie ponawia tego "testu". Jeżeli wszystko stało na jednym IP to już nie warto tego zmieniać. Lepiej postawić inne serwisy na tych IP'kach.

BTW. Google potrafi rozróżnić IP z tej samej puli np: 77.88.99.x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności