Skocz do zawartości

Sprawdzanie domen

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo wazne pytanie brzmi ono tak: firma sedo.com zajmuje sie kupowaniem popularnych domen. Napewno ktos kto szukal nazwy spotkal sie z tym z nie moze kupic bo wyskakuje biala strona z AG linkami. Zainteresowal mnie pewien adres, lecz pomyslalem ze nic straconego. Okazały sie dwie opcje

1. Kupić domene za duża sume

2. Poczekać aż zniknie z serwera

Gdzie mozna sie dowiedziec kiedy domena zostala zarejestrwowana i kiedy zniknie ?. Ponieważ odrazu wykorzystalbym stytuacje ;).

PS. Wybrałem druga opcje :D

Ameryki nie odkryłeś kolego :) W kilku tematach na tym forum sprawy związane z przechwytywaniem wygasłych domen wielokrotnie byly poruszane. Musisz troszkę poszperać.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

• 2 tygodnie później...
OK, mam nadzieje ze domena ta nie zostanie przedluzona :).

Niestety, nadzieja matką ...

Kiedyś ktoś ubiegł mnie przy rejestracji domeny.pl - było to w kwietniu. Domena była nieaktywną od momentu jej zarejestrowania na 2 lata- więc po 2 latkach od początku kwietnia codziennie sprawdzałem jej dostępność. 'Postępowanie wyjaśniające' sobie trwało, a ja raz zamiast rano, sprawdziłem dostępność wieczorem i... była już w trakcie rejestracji :)

Teraz dalej jest nieaktywna- minął rok, została przedłużona na kolejny i wisi sobie na sedo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności