Skocz do zawartości

Stosunek linków wewnetrznych do zewnetrznych

TotalnaLAMA

Rekomendowane odpowiedzi

Zalozmy ze porownujemy 2 strony, trescia zblizone, na jednej stronie mamy 10 linków wewnetrznych + 5 zewnetrznych, na drugiej stronie mamy 80 linkow wewnetrznych + 5 linkow zewnetrznych, jak maja sie w tym przypadku linki wewnetrzne do zewnetrznych i czy ich zwiekszona ilosc zabuza sile linkow zewnetrznych ?

Ja do tej pory byłem przekonany, że istotna jest ilość linków wychodzących (zewnętrznych), a ilość linków wewnętrznych jest nieistotna, chociaż validator zaleca mieszczenie się w setce. Też jestem ciekawy co użytkownicy odpowiedzą. :yahoo:

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

wg tego co ja sie tutaj dowiedzialem /i na wlasnej skorze/ to strona 200 internal 5 out - po update ma pr4 i wiekszosc linkow internal z glownej ma pr 1-3 czyli im nizsza ilosc linkow wewnetrznych tym mocniejszy pagerank strony glownej /moja strona w linkvendorze pokazuje link strenght na 7 z czego duzo to nofollow/ wyzszy pr wzmacnia pozycje strony w systemach wymiany linkow i w oczach zwyklych ludzi, ponadto jak ktos zauwazyl im mniej linkow na glownej tym korzystniej sie czuje internauta, im korzystniej sie czuje i predzej znajduje fajne info tym chetniej linkuje sam do Ciebie :yahoo:

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

zaleca się aby ilość linków wewnętrznych na jednej podstronie nie przekraczała 100, ale im mniej linków wewnetrznych ze strony głównej w głąb serwisu tym wiekszy PR ze strony głównej przekażemy na podstrony pierwszego rzędu.

Należy pamiętać że Google linkowanie wewnętrzne przy obliczaniu PR traktuje tak samo jak zewnętrzne.

a teraz dopiero zrozumiłem o co chodzi i odpowiadam na pytania :D:yahoo:

Ilość linków wewnetrznych nie ma nic do mocy linków zewnętrznych.

I taka rada nie zliczaj całkowitej ilości linków wew. i zew. bo google każdą podstroną a dokładnie każdy unikalny url rozpatruje oddzielnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności