Skocz do zawartości

serwer dedykowany

adampower123

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to ktory wziac z ovh

Procesor

Intel Core2Duo E6300

2x 1.80

Dual Core

Architektura 64 bit

Pamięć RAM 1 GB DDR 2

Dysk twardy

2x 250 GB

Rodzaj dysku SATA2 RAID 0/1

Łącze 100 Mbps

Przepustowość 10 Mbps SLA lub

100 Mbps bez SLA

za 307 netto

czy

Procesor

Intel Pentium 4 HyperThreading

3.00

Architektura 32 bit

Pamięć RAM 2 GB DDR

Dysk twardy

750 GB

Rodzaj dysku IDE / SATA2

Łącze 100 Mbps

Przepustowość 5 Mbps SLA lub

100 Mbps bez SLA

za 274 netto

to ktory wziac z ovh

Procesor

Intel Core2Duo E6300

2x 1.80

Dual Core

Architektura 64 bit

Pamięć RAM 1 GB DDR 2

Dysk twardy

2x 250 GB

Rodzaj dysku SATA2 RAID 0/1

Łącze 100 Mbps

Przepustowość 10 Mbps SLA lub

100 Mbps bez SLA

za 307 netto

czy

Procesor

Intel Pentium 4 HyperThreading

3.00

Architektura 32 bit

Pamięć RAM 2 GB DDR

Dysk twardy

750 GB

Rodzaj dysku IDE / SATA2

Łącze 100 Mbps

Przepustowość 5 Mbps SLA lub

100 Mbps bez SLA

za 274 netto

W 2 ofercie więcej ramu (ddr a nie ddr2 jak w 1), ale za to w 1 dysk lepszy (jaki by to raid nie był, zawsze lepiej niż jeden dysk). Wg mnie 2 oferta jednak jest lepsza.

404.tf

A ja nie mam watpliwosci:

Intel Core2Duo E6300

2x 1.80

wytrzyma sporo... A 1 GB ramu w zupelnosci Ci wystarczy. O koniecznosci posiadania dwoch dyskow nawet nie bede sie wypowiadal :P

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Podepnę sie do tematu.

Zastanawiam sie nad serwerem dedykowanym tylko, że nie umiem sie tym posługiwać. Chciałbym postawić tam z 400 domen (qlweby, teksty, katalogi, wordpressy, fora itd) miło by było mieć z 40 IP ... jak myślicie jaka maszyna to pociągnie i czy jakiś panel typu direct admin umożliwi mi korzystanie z serwera bez pomocy admina?

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

400 domen? To na pewno dual core... Duo 2 (1.8 GHz) powinen styknac. Do tego min. 1,5 GB RAM (dla pewnosci 2) i jeden dysk na backup.

Za 40 IP zaplacisz ok. 80-100 $/m.

Do 90% zastosowan wystarczy Ci cPanel (o DA sie nie wypowiadam, bo nie znam...), reszte zalatwi Ci support (zalezy od tego, gdzie kupisz - tzn. czy takie cos oferuja za free). Pewnie zaraz posypia sie wypowiedzi, ze sie nie znam i ze potrzebujesz admina itp, a cPanel Ci wszystkiego nie zalatwi. Moze to i prawda, ale jesli bedziesz rozwazny i znasz choc troche j. angielski, to powinienes sobie poradzic. A jakby co, zawsze mozesz zlecic jakiemus polskiemu adminowi "fuche".

Czyli wg prostych wyliczen: maszyna - 200$, IP - 80-100$, cPanel - 30$ = 310-330$/mc.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Zobacz oferte https://www.hostdime.com/services/dedicated/dualcore_dcs1.php - co prawda 220$, ale za to masz tanie IP - 2$. Hostdime to jedna z najwiekszych serwerowni na swiecie; jedyna wada (dla niektorych) to lokalizacja - USA.

A ja bym zadal inne pytanie: w jakim jezyku oferuja support? Bo jesli Buncol znasz DE, to ok, ale ja np. ni w zab tego jezyka nie czaje, wiec dla mnie (na Twoim miejscu) to oni by odpadli od razu (zakladajac, ze nie maja supportu w j. angielskim).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności