Skocz do zawartości

serwer dedykowany

adampower123

Rekomendowane odpowiedzi

Prędzej czy później i tak będziesz potrzebował administratora który na prawdę zna się na rzeczy i tu nie ma co gdybać "a nóż wszystko będzie dobrze".

Na tych sprawach absolutnie nie ma co oszczędzać.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
https://www.hosteurope.de/produkt/Server-XL + panel Direct Admin (licencja 320zł jednorazowo). Super maszyna, ale nie wiem jak to jest u nich z dokupieniem IP.

Powiedz czy da rade zarządzać tym bez wynajmowania administratora ?

Jak kogoś stać na dedyka za 100E miesięcznie to powinno go też stać na admina ;)

I po co wiązać admina z firmą z dedykami. "Firmowi" admini są o wiele drozsci od zdalnych. Zdalnego można już wynająć za 100-200zł miesięcznie.

404.tf

Odnośnie niemieckich serwerowni to nie polecam - dobre, ale na krótką metę. Jeżeli masz serwer w dobrej Polskiej serwerowni, to w razie jakiejkolwiek awarii o wiele łatwiej się dogadać i z reguły reakcja supportu jest o znacznie szybsza.

Piszę to bo pamietam awarię, która nastąpiła w weekend, za czasów jak nasz serwer był w niemczech i podobną awarie, również w weekend , jak serwer był już w Polsce - różnica w reakcji była "bagatela" ~30 godzin.

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

A tak poważnie to bym był szczęśliwy za stwierdzenie: Potrzebny Admin/Nie potrzebny Admin i link do serwera z cpanele, direct adminem lub czymkolwiek z czym sobie poradzę biorąc pod uwagę, że będę potrzebował pewnie nie raz skorzystać z supportu (najlepiej polskiego)..

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ja juz Tobie napisalem - jesli znasz angielski chociaz srednio, to wystarczy ci cpanel na 90% czasu uzywania serwera. Admina bedziesz potrzebowal sporadycznie - na poczatku na pewno do konfiguracji (pod ciebie), a pozniej roznie to bywa - jesli bedziesz roztropny (czyli np. nie bedziesz klikal / usuwal czegos czego nie znasz, nie zainstalujesz sobie jakiegos trojana, nie zajedziesz maszyny), to admin moze byc ci potrzebny raz na kilka miesiecy (zeby zrobic aktualizacje np).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A tak poważnie to bym był szczęśliwy za stwierdzenie: Potrzebny Admin/Nie potrzebny Admin i link do serwera z cpanele, direct adminem lub czymkolwiek z czym sobie poradzę biorąc pod uwagę, że będę potrzebował pewnie nie raz skorzystać z supportu (najlepiej polskiego)..

moze zainteresuje Cie ta oferta: serwery dedykowane - oferta

dostepny w ofercie direct admin, serwery zlokalizowane w serwerowni w Polsce ( Gdańsk ). Mozliwa opieka administracyjna ( jest w ofercie cennik uslug dodatkowych. Transfer/pasmo mozna kupic w mniejszych paczkach.

Dlatego Brad pisze o supporcie "firmowym" - w takich sytuacjach to moze byc bardzo dobre wyjscie (i darmowe)!

I co chodzi w zakres prac "darmowego" supportu? nie wiem jak w innych firmach ale w tej w której ja mam serwery to mogę liczyć tylko na odpowiedzi na pytania i interwencje w przypadku uszkodzenia mechanicznego lub padu łącza.

Ja uważam, że administrator systemu jest niezbędny, szczególnie w przypadku utrzymywania na takiej maszynie zaplecza.

No i nie oszukujmy się... ktoś kto ma zaplecze składające się z kilkuset domen [bo potrzebuje dedyka] tego stać na admina.

Admina można już za 100 złoty załatwić? Hmm, ale piszesz to z doświadczenia czy z przypuszczeń?

Oczywiście nie mówię o adminie na wyłączność, tylko takim kótry ma pod opieką X serwerów.

Tak, pisze z własnych doświadzeń. Jak chcesz to odezwij się do mnie na PW to Ci dam namiary. Żadne dzieci, czy ludzie nierzetelni. Mają własne firmy i oferują tego typu usługi.

//

Co do tego czy trzeba mieć na stałe to zdania są podzielone. Co prawda po dobrej startowej konfiguracji wszystko powinno działać bez problemu ale różnie to bywa. Zdalni admini np. razem z administracją oferują też stałe backupy serwera i inne usługi, które powodują iż lepiej mieć na stałą umowę.

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności