Skocz do zawartości

Linkowanie wewnętrzne

leonet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przepraszam za głupie pytanie ale szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć :D

Może opiszę moją systuację jaśniej. Mam stronę powiedzmy o adresie www.strona.pl

Pozycjonują ją od ponad pół roku na kilka fraz. Głównie na frazy A (np. TRAMPKI) i B (np. SZNUROWADŁA) , ale także na frazy AC (np. trampki WARSZAWA), AD (np. trampki W WARSZAWIE), BC (np. sznurowadła WARSZAWA) , BD (np. sznurowadła W WARSZAWIE, oraz E,F,G (ale to już sobie odpuścmy aby nie komplikować). I muszę przyznać że choć frazy A i B nie są najławiejsze to jestem dość wysoko, gorzej jest z pozycjami AC i AD oraz BC i BD gdzie konkurencji praktycznie nie ma i choć jestem w top3 to dalej nie mogę się wbić w top1. Podejrzewam że to przez to że ciągle pozycjonuję na frazy A i B głównie (ok 80 % linków) . Dlatego wymyśliłem sobie żeby zacząć pozycjonować podstrony np www.strona.pl/index2.html na frazy AC i AD oraz www.strona.pl/index3.html na BC i BD. Mój problem pojawia się w tym momencie jak przenieść moc storny głównej na te podstorny? Wymyśliłem sobie w ten sposób że zrobię link o treści AC na stronę "index2.html" oraz link o treści AD na stronę "https://www.strona.pl/index2.html" . To samo w drugim przypadku. Czy takie coś ma sens? Bo jeśli chciałbym przenieść jak najwięcej mocy ze strony głównej na te podstrony a nie mogę przecież zrobić takich linków : link o treści AC na stronę "index2.html" i link o treści AD na stronę "index2.html".

I jeszcze jedno pytanie bo wydaje mi się że link wewn. będzie mocniejszy od zewnętrznego, ale czy aby napewno?

Dzięki nker za odpowiedź

problem tylko w tym że linkuje i linkuje i jakoś nie chce iść strona wyżej. Widzę że po wprowadzonych zmianach strona główna wogóle wypadła z indeksu ale równocześnie zmieniłem title i description i trochę podlinkowałem z precli. Teraz mam taką wygodę że piszę jeden artykuł tematyczny i linkuję do podstron z różnymi anchorami a wtedy był trochę problem bo przecież linkować 3 razy do tej samej strony nie ma sensu z różnymi anchorami. Z tego co widzę to linkvendor pokazuje mi że mimo tego iż linkuje z http to są to linki wewnętrzne.

pozycjonuję np. stornę o adresie https://strona.pl i po dodaniu kilku linków np. https://strona.pl/podstrona.html linkvendor pokazuje mi że liczba linków wychodzących się nie zmieniła. Wydawało mi się że powinno być to traktowane jako link zewnętrzny?

To jest link "do wewnątrz", więc wszystko zostaje w domu.

Ogólnie wracają do tematu, korzystniej jest, jak się rozbije każdą frazę na podstrony.

Dla przykładu, łatwiej jest wypozycjonować pod sznurowadła podstronę z title "sznurowadła w warszanie", niż "trampki i sznurowadła w warszawie". To się odnosi także do keyów, description, nagłówków etc.

Jedyne co możesz zrobić, aby przenieść moc z głównej, to linkować do podstron - jak zrobisz to już zależy od Ciebie.

Spróbuj na te słowa dłuższe z którymi gorzej idzie zrobić osobną podstronę np. strona.pl/sznurowadla, ustawic w niej dobry TITLE i META i linkować z precli nie wszystko do strony głównej, ale np. po jednym linku na określone anchory do tej właśnie podstrony, no i oczywiście zadbać o zawartość tej podstronki w teksty "Sznurowadła i trampki w Warszawie" :)

Dziękuję. Właśniew w dokładnie ten sposób teraz to robię. Tylko że po tych zmianach wypadła mi z google strona główna. W końcu Titel nie było zmieniane przez ok 5 miesięcy więc chyba to normalne. Dołozyłem teraz kilka linków z precli więc niedługo wszystko powinno wrócić do normy. Jeszcze tylko jedno . Jak przenosicie moc ze strony głównej dwóch fraz na jedną podstronę. Np. strona głowna pozycjonowana jest np. na "trampki warszawa" i "trampki w warszawie". I teraz przenieść moc z tych dwóch fraz na jedną podstronę. Ja zrobiłem w ten sposób że na głównej stronie zrobiłem link wewnętnych na "trampki w warszawie" a (nibu) zewnętrzny na "trampki warszawa" ale to chyba nie najlepszy pomysł.

Ja zrobiłem w ten sposób że na głównej stronie zrobiłem link wewnętnych na "trampki w warszawie" a (nibu) zewnętrzny na "trampki warszawa" ale to chyba nie najlepszy pomysł.

Nie ma dużej różnicy między trampki warszawa a w warszawie, ale to pierwsze brzmi po ludzki. W gruncie rzeczy, to strona jest dla ludzi !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności