Skocz do zawartości

Page rank update list - nie trafil

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, ze przewidywania są tylko przewidywaniami ale czasami jeśli są dobre ułatwiają źycie ( a stąd głównie ten topik żeby dowiedzieć się na

ile dobre są ww. ). Stosując Twoją pogodową metafore sid1972 - lubie wiedzieć jakie gacie mam sobie przygotować na jutro w zależności od pogody,jeśli prognozy będą mylne świat się nie zawali ale na czymś warto się oprzeć.

A co do PR jestem zwolennikiem teorii, że to jest bardzo dobry algorytm oceny wartości strony ale wymaga pewnych modyfikacji bo go ludzie

za bardzo 'rozgryźli' i jestem pewien ,że prawdopodobnie zmodyfikowany wróci jeszcze do łask.

PS. Kolejny dzień obsuwy dla tych prognoz, ale faktycznie u mnie też się coś dzieje bo mam wyraźne piki na statach i jak się lepiej przyjżeć spowodowany chyba przez googelka.

Może jestem staroświecki :) ale wierze we wplyw PR na pozycje

tak jak staroświeckim poglądem jest, że ziemia jest płaska ;) Aczkolwiek kiedyś bardzo popularnym

to nie PR ma wpływ na pozycje, tylko ilość i jakość linków ma wpływ na 1) pozycje 2) PR , co trochę odwraca i stanowczo zmniejsza znaczenie PRa

z mojego punktu widzenia ziemia jest płaska, jak się przeniosę gdzieś

wyżej możemy podyskutować :) ,

podobnie z mojego punktu widzenia podstawowe prawa logiki i wnioskowania jeszce wciąż działają (czyżbym po staroświecku coś przeoczył? ;) )

A wprost prop. B i C wprost prop. B, implikuje: C wprost prop. A

A->PR, B->ilość i jakość linków, C->pozycja.

Chyba niebawem nastąpi update PR bo google od prau dni ryje jak kret , jest cały czas umnie :)

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

przyczyną jest ilość i jakość linków, a skutkiem PR oraz wysoka pozycja w wyszukiwarkach.

Z tego co wiem, posiadanie wysokiego PR jest jedynie skutkiem i w żaden sposób nie wpływa na nic.

Podstawowe prawa logiki wyraźnie roróżniają przyczynę od skutku.

Sorry no, jak ktoś cię uderzy i zrobi ci się siniak, to naprawdę sądzisz, że można uznać iż ten siniak miał jakikolwiek wpływ na samo uderzenie? czy może to uderzenie miało wpływ na to że powstał siniak? ;)

dobra, wystarczy, więcej do tematu nie wracam :P

juice99 Jezus!!!! zlituj się!!!! chłopaku/dziewczyno błagam:

PR JEST MIARĄ ILOŚCI I WARTOŚCI LINKÓW!!! (sorry za krzyk ;)

PS. masz rację, nie wracajmy już do tego tematu.

A przy okazji właśnie znalazłem (architektura googl'a) z samą optymalizacją mało związane ale może kogoś zainteresuje:

https://www.tnl.net/blog/entry/How_many_Google_machines

PR JEST MIARĄ ILOŚCI I WARTOŚCI LINKÓW!!! (sorry za krzyk ;)

oraz

Może jestem staroświecki  ale wierze we wplyw PR na pozycje

przeczysz sobie, bo tylko jedne z tych stwierdzeń jest prawdziwe, ale chyba próbujesz nabić sobie posty tą dyskusją i udajesz niekumatego więc tym razem naprawdę już więcej nie piszę:P

A ja wiem po co jest niektórym PR. Przy wymianie linków patrzą na liczbę PR jak na święty obrazek i uzależniają wymianę od tego ile on wynosi. Nie ważne ile do strony prowadzi linków, jeśli jest PR=0 bo np. jeszcze nie nastąpił update to na wymianę nie ma co liczyć. Ostatnio zmieniałem adres strony i wysłałem maila do wszystkich z którymi wymieniłm się linkami. Większość zmieniła wpis bez problemu ale dostałem też odpowiedź że po zmianie adresu PR mojej strony równa się 0 i nie opłaca się taka wymiana. Choć zapewniłem że stara strona z linkami o PR=3 nie będzie zlikwidowana to i tak link do mojej strony został usunięty.

Choć strona z nowym adresem ma PR=0 to i tak jest już wyżej do starego ze względu na większą ilość linków. No ale dla niektórych PR jest ważniejszy.

PR nie ma wplywu na pozycje... zadna... mam obecnie

strone PR 0 ktora jest o pozycje wyzej niz strona PR 5.

PR jest tylko miernikiem do okreslania wrtosci linkow z danej strony.

A zbieznosc "im wyzszy PR tym wyzsza pozycja w G" moze zalezec od

tego ze PR jest mierzony na podstawie PRZYROSTU liczby linkow.

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności