Skocz do zawartości

Dlaczego tak mało płaci?

Shimer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o smart pricing, to bardzo łatwo w niego wpaść, gdy ma AS na stronach z małym ruchem o znikomej klikalności. Sam niedawno zauważyłem, że mam reklamy na stronie o małym ruchu i bardzo małej klikalności - stawki spadły zdecydowanie do 0,01-0,08$ za klika. Po zdjęciu reklam z tamtej strony i pozostawieniu ich tylko na tej "dochodowej", stawki wróciły do normy.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

qurde... przez ostatnie dni o 70% zwiększyła sie odwiedzalność mojego serwisu - równiez zarobki wzrosły o ok. 40%. Ale dzisiaj, pomimo że liczba UU jest na stałym poziomie, stawki a w zasadzie klikalność poleciała mocno w dół (300 klików / 10$) - koszmar.

Stąd pytanie, czy jest jakieś narzędzie podobne do Google Adsense Preview Tool, które odczytuje adresy url z jednostek linków? I czy można jakoś rozpoznać reklamy z niskimi stawkami?

aha... Ostatnio ściągnąłem reklamy adsense z witryn o niskiej odwiedzalności (tak jak ktoś proponował) ale jak na razie bez efektów.

aha... Ostatnio ściągnąłem reklamy adsense z witryn o niskiej odwiedzalności (tak jak ktoś proponował) ale jak na razie bez efektów.

O ile ja dobrze rozumiem mechanizm smart pricing to nie kwestia małej liczby odwiedzin a kiepskiej konwersji z kliknięć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności