Skocz do zawartości

Dlaczego tak mało płaci?

Shimer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A czy z smart pricingu można wyjść?

Po prostu zobaczyłem od jakiegoś czasu, że "prostokąt z linkami" lepiej opłaca się od bannerów...

435 / 14 $ / 4.500 uu = nie ma co narzekac

Możesz podać stronę na PW? Ładny wynik w kliknięciach...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Po prostu zobaczyłem od jakiegoś czasu, że "prostokąt z linkami" lepiej opłaca się od bannerów...

Smart Pricing obejmuje całe konto a nie tylko konkretny typ reklamy, więc niemożliwe że Twoje bannery objęte są smart pricingiem a "prostokąt z linkami" już nie ;)

Wiem, że obejmuje mi całe konto. Po prostu napisałem ten wyższy post głupio i można go dziwnie zrozumieć. A tak na przyszłość pytam czy z smart pricingu można wyjść?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Smart Pricing obejmuje całe konto a nie tylko konkretny typ reklamy, więc niemożliwe że Twoje bannery objęte są smart pricingiem a "prostokąt z linkami" już nie ;)

Jasne, ale linki mogą być lepiej klikalne. Nie wiem co autor ma na myśli, przez opłacalność, zapewne eCPM. :)

na przyszłość pytam czy z smart pricingu można wyjść?

Mam nadzieję, że można wyjść...

Ja w ogóle się zastanawiam, czy Google nie obniża pozycji w wynikach wyszukiwania dla stron, które zarabiają "zbyt dużo" ....

Ja na jednej ze swoich stron, zrobiłem manewr który przyniósł mi 20-30 $ dziennie, a po 4 dniach strona spadła (w wynikach wyszukiwania w google na wszystkie frazy) z 1 miejsca na ok 40-50 !... to było w styczniu...

a teraz, w lipcu od 1 do 14 miałem prawie dokładnie 2 razy więcej wejść z wyszukiwarki google niż od 14 do 30 ..... i oczywiście dochody też 2-3 razy większe w pierwszej połowie lipca ...

za to od 31 lipca znów podskoczyła liczba wejść i dochód (mniej więcej do poprzedniego stanu) ...

Patrząc na te wyniki i dziwne, niczym nie uzasadnione skoki ilości wejść z wyszukiwarki, myślę, że istnieje możliwość iż google na dużą skalę dopasowuje wyniki wyszukiwania do swoich reklam i swoich potrzeb

Wyszukiwarki napisów do filmów divx - było 14 , zgadnij, ile zostało ?

Napisy do filmów

Znajdź aforyzm dla Twojej kobiety, koleżanki, siostry, mamy, albo w ostateczności dla żony ( najlepiej czyjejś, hihi )

Cytaty wybierane przez kobietę ! będą pasować najlepiej.

Aforyzmy , Cytaty

Patrząc na te wyniki i dziwne, niczym nie uzasadnione skoki ilości wejść z wyszukiwarki, myślę, że istnieje możliwość iż google na dużą skalę dopasowuje wyniki wyszukiwania do swoich reklam i swoich potrzeb

Myślę, że to nie ma sensu.

Intencją Google, które udostępniło AdSense było zwiększenie zarobków. Zarobków Google rzecz jasna. Chodziło o to, by zwiększyć ilość wyświetleń reklam na dane hasła. Zwiększono liczbę miejsc, w których reklamy się pojawiały.

Z tego powodu Twój zarobek jest też zarobkiem Google. I dlatego Google'owi zależy, żebyś zarobił jak najwięcej. Oczywiście masz zarabiać tak, by nie naruszało to interesów reklamodawców. To ma zabezpieczyć Google'a przed odpływem reklamodawców, ważniejszych jednak, niż reklamobiorcy (wydawcy AdSense). W tym celu jest m.in. smart pricing, zabezpieczenie (w warunkach korzystania z AdSense) przed przypadkowymi kliknięciami i zachęcaniem do klikania. Ale nie przypuszczam, by sztucznie ograniczano ilość wejść (pozycję w SERPach) abyś zarabiał mniej...

Ja w ogóle się zastanawiam, czy Google nie obniża pozycji w wynikach wyszukiwania dla stron, które zarabiają "zbyt dużo" ....

Dochodze do takich samych wnioskow, cokolwiek zaczyna zarabiac wiecej niz ustawa przewiduje zaraz leci w serpach tak nisko, zeby zarobki wracaja do "normy" czyli CRT i eCPM zostaje ale liczba wyswietlen i klikniec spada o 2/3 ze wzgledu na maly traffic. Testowo w taka domene przywalilem 50k z eweblinka - co stronke bez AdSense wbiloby z powrtotem w top 3 a ta z AdSense stoi w miejscu jak stala - jakby wogole te linki nie istnialy :/

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności