Skocz do zawartości

Dlaczego tak mało płaci?

Shimer

Rekomendowane odpowiedzi

Ja testuję na razie Onet Kontekst, w WP AdKontekst zrezygnowałem ze względu na fatalny kod java, który ładuje się co prawda szybko, ale w wielu miejscach mam konflikt z CMSem etc. Jeśli przerzucacie się na Onet Kontekst to należy to robić stopniowo - w Onet Kontekst nie ma kanałów i jedynie co widzimy to adresy witryn na których jest zamontowany. Jeśli chodzi o klikalność - jest mniejsza nie da się ukryć, ale dużo zależy od tematyki serwisu / trafień etc. ale średnia płaca wyższa i sumarycznie zmiana wyszła mi na dobre.

Z różnic między WP Kontekst, a Onet Kontekst na korzyść WP należy dodać jeszcze dużo większe możliwości konfiguracji reklamy (dowolny rozmiar, kolorystyka, pojedyńcza reklama etc.) i szybki kontakt (nawet telefoniczny).

ps. godell nie opowiadaj pierdół, bo co za koleś przychodzi na forum i najpierw chwali się, że ma zablokowane konto za clickanie z proxy, a następnie że ma 25$ za 25clicków.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ps. godell nie opowiadaj pierdół, bo co za koleś przychodzi na forum i najpierw chwali się, że ma zablokowane konto za clickanie z proxy, a następnie że ma 25$ za 25clicków.

zal mi ciebie jak bys nie wiedzial to nie tylko ja mam kotno ... a moi koledzy tez ktorzy nie uzywaja i jakos sie z nimi dogadalem ... o m g i nie mialem 25$ za 25 clickow

obecnie mam AdSense dla treści 1 149 36 3,13% US$ 23,27 US$ 26,74

i jak juz mowilem mam tylko 1 polska strone i 3 anglojezyczne a na polskiej to tylko odwiedziny zbijam

zreszta chcesz mozemy zrobic Test dasz mi swoj numer id google wstwie go dosiebie na chwilke i zalatwie 3 kliki i zobaczysz ze wskocza ci ~~3$

moje gg:8211061 poczym napiszesz na forum publicznie ze mialem racje i dasz scrina cz cos

masz jeszcze swiezego scrina https://www.godel.boo.pl/7.jpg

Stawka dniowa z 9$ spadła do 5$ - początek miesiąca jest przyczyną?

A może dodanie reklam na innych stronach i forach: sportowa, gry-online, rozrywkowa, muzyczna to spowodowała?

Wygląda na smart pricing.

Kiedyś miałem tylko na muzycznej i było lepiej, czy to może być przyczyną? Powrócić do tego, czy nie ma sensu?

Może jak zdejmiesz reklamy z tych stronek i for, to wyjdziesz ze smart pricingu? Nie mam pojęcia jak się z tego wychodzi...

Ja zauważyłem, że nawet jak się dokłada nowe strony to i tak zarobki są takie same. Na początku jest wyższy koszt za klikniecie, a jak przybywa kliknięć to spada jego cena.

Dodatkowo widzę, że strony z adsense mają niższy PR niż takie same bez AS.

Po prostu Google na początku przyciąga wydawców zarobkami, a później już wie, że i tak nie odejdą, więc może je obniżać.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Nie odejdą, bo póki co nie ma alternatywy. Próbowałem kiedyś OnetKontekst, jakoś z rok temu czy wcześniej, nie opłacało mi się, zarobki były znacznie niższe niż tutaj.

zarobki były znacznie niższe niż tutaj.

Spokooojnie, polityka google wobec wydawców + coraz słabszy dolar, widzę świetlaną przyszłość przed polskimi dostawcami reklamy kontekstowej ;)

Od dawna juz zauważam u siebie spory spadek zarobków. Nie przekonało mnie to do rezygnacji z AS, ale przynajmniej do spróbowania innych reklam kontekstowych. Wrzuciłem onet kontekst na próbę. Co mnie zaskoczyło na plus to ceny za kliki, spodziewałem sie niższych. CTR niestety kiepski ale to może kwestia dopasowania jednostek, przy którym nie starałem się specjalnie.

W AS mimo tych mizernych pół centowych klików zdarzają się takie pół dolarowe i pewnie dlatego jeszcze długo przy nim zostanę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności