Skocz do zawartości

Konie ery dmozów,wiki i RSS

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proszę o wyjaśnienie.

Czegoś nie rozumiem, z wasze dyskusji nie wynika czy to jest tragedia dla właścicieli katalogów czy dla właścicieli stron. Zakładając, że coś złego się dzieiej z Dmozamiu to czy taki kowalski, który ma w tym katalogu wpisaną stronę będize miał jakoeś konsekwencje? Bedzie dostawał jakieś bany czy coś takiego. Moim zdaniem to absurd!:P! Ale może nie zrozumiałem!;)

Proszę o wyjaśnienie.

Wejdź i dodaj artykuł -> all.warszawa.pl

Pozdrawiam

rating

Kowalski może spać spokojnie ze swoim wpisem w dmozie, za to sportowców stawiających kopię dmozów wiki itp może to nieco zmartwić.

Jednak nie wydaje mnie się, zeby to się działo naprawdę, g robi porządki, to widać, ale nie oznacza to końca czegokolwiek. Ale to moje prywatne zdanie :P

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Ja jestem trochę opóźniony jeśli chodzi o stawianie wynalazków typu: Dmoz, Wiki itp. Pierwszego Dmoza postawiłem miesiąc temu i w zasadzie nie wiem, jak wielki site można osiągnąć w miesiąc czasu, ale moja kopia ma w tej chwili ok. 600 stron.

Jednak faktem jest, że obserwuję dziwne skoki w ilości zliczonych site: jednego tygodnia mam 400, kolejnego już 900, a następnego znów 500 podstron.

By przeprowadzić bardziej miarodajny test postawiłem kilka kolejnych Dmozów na czystych domenach i będę się przyglądał...

;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

skoki SITE nie są wynikiem tego że jest to DMOZ tylko DC do którego się odwołujesz.

Teraz to moze DMOZY nie maja takiego znaczenia w ilosci linkow.

LEcz jeszcze z 2 lata temu kiedy stawiło się DMOZÓW setki z aktywnymi linkami a ktoś dostał wpis do DMOZ automatycznie zdobywał setki/tysiące linków z kopii dmoza.

Teraz już konkuruje się większą ilością linków to nie ma to takiego znaczenia.

Choć znam mase witryn co posiadają linki z DMOZ i kopii dmoza +2-3 katalogi.

Wiec dla takich witryn tez jest to pewnego rodzaju strata.

Choć tak jak wspomniałem 2 lata temu bycie w DMOZ pomagało wlasnie mocno z tytułu kopii.

Teraz jest to mało znaczące.

Pierwszego Dmoza postawiłem miesiąc temu i w zasadzie nie wiem, jak wielki site można osiągnąć w miesiąc czasu, ale moja kopia ma w tej chwili ok. 600 stron.
Ścigamy się? :D Mój pierwszy dmoz ma też prawie miesiąc, site 1910 i na dokładkę dostał PR3.

Eksperyment Discover.pl

Dobra, skończcie już proszę i mnie nie dołujcie - jeszcze wczoraj byłem zadowolony z mojego Dmozika, a tu proszę - znów trzezba się wziąć do pracy...

;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Nie ciesz się, niektórym spamiary wytrzymały po 3 lata i nadszedł ich czas, a inne dalej stoją :P To normalne, że nikt nie chwali się faktem, że nie zbanowało mu strony :D

Swoją drogą autoblogi i samopiszące się fora to też wynalazek z epoki kamienia łupanego B) ...co nie oznacza, że zły ;)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności