Skocz do zawartości

linki sprzedawane za granicę

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Interesuje mnie taka sprawa, jak myślicie czy np angole byli by zainteresowani gdybym chciał sprzedawać im linki z polskich stron ? Mam możliwość zamieszczenia strony na angielskim serwerze, z tym, że stronki mam polskojęzyczne i nie wiem czy to nie będzie główny problem. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami o tego typu handlu ?

Pozdrawiam i dziękuję za opinię

Witam

Interesuje mnie taka sprawa, jak myślicie czy np angole byli by zainteresowani gdybym chciał sprzedawać im linki z polskich stron ? Mam możliwość zamieszczenia strony na angielskim serwerze, z tym, że stronki mam polskojęzyczne i nie wiem czy to nie będzie główny problem. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami o tego typu handlu ?

Pozdrawiam i dziękuję za opinię

Osobiscie nie mam doswiadczenia w sprzedazy polskich linkow na zachodzie, mam raczej odwrotna sytuacje.

Ale wiem ze czy to w Polsce czy gdzie indziej zainteresowanie jest wprost proponcjonalne do wartosci linka.

Pamietac nalezy ze mimo wszystko (zwlaszcza dla przecietnego czlowieka) wysokosc PR jest ciagle wyznacznikiem. Przy czym na zachodzie stron z PR5,PR6 czy PR7 jest znacznie wiecej( w porownaniu do Polski) a ceny za takie linki sa czesto nizsze niz w Polsce.

Spojz na to z ich strony i zadaj sobie pytanie co dalby tobie link ze strony angielskojezycznej?

Dla mnie link z obcojezycznej strony ma wartosc glownie przy podrasowaniu PR, no chyba ze jakims trafem jest rowniez tematyczny.

Jezeli masz PR6 and up to dla samego PR powinienes znalezc kupcow bez wzgledu na jezyk strony czy narodowosci kupca np. na ebay.

Oferujac np. link na PPR5, zeby cos konkretnego zarobic, musialbys obnizajac cene za link, zrobic praktycznie z tej strony farme linkow.

Linki ze stron PR4 i nizej sa ogolniedostepne za naprawde niewielkie pieniadze wszedzie, wiec dla nietematycznych widzialbym b.niskie szanse na sprzedaz.

Co do sprawy geolokalizacji, oczywiscie gdybys reklamowal polskie linki ze sa na brytyjskich serwerach to na pewno byloby to dla "oswieconych" wlascicieli stron brytyjskich dodatkowym plusem,

aczkolwiek sam nie spotkalem sie jeszcze aby kupujacy pytal mnie o lokalizacje serwera, ja tez nie pytam o to kiedy kupuje link i mysle ze generalnie, swiadomosc geolokalizacji przecietnego amatora linku nie jest na tyle wysoka aby zdawac sobie sprawe o jej znaczeniu.

To tyle moich 2 groszy :jezyk1:

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności