Skocz do zawartości

Czy to się oplaca?

gagarin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę po angielsku, dziennie około 10 000uu,zarabiam dzięki Ad$ense jednak w wyszukiwarce google moja stronka jest bardzo nisko, probowalem ją pozycjonować ale nie dalo to super efektów (max ok.50ty pod haslami ktore mnie interesują i oczywiscie pasuja z tematyka strony).

i teraz moje pytanie:

czy oplaca sie zaplacic jakiejs firmie/osobie zajmujaca sie pozycjonowaniem w google zeby wypozycjonował/li moja strone [a wlasciwie bloga- adres ###.blogspot.com (nie wiem czy to ma jakies znaczenie)]?

chodzi mi o to czy placąc za pozycjonowanie zwroci mi sie wydana kwota dzieki AdSense? (CTR mam slaby, ok. 0.70%)

dodam jeszcze ze haslo do wypozycjonowania jest w jez ang. raczej ze sredniej półki

Ps. nie bijcie, nie znam sie za bardzo na pozycjonowaniu

Ps2. Poleccie mi jakas dobra/tania firme/osobe zajmujaca sie pozycjonowaniem

A spróbuj nie pozycjonować się pod te kilka trudnych frazy, tylko np na mniej popularne frazy związane z podstronami np. Takie 3-4 frazy na 1 pozycjach przynoszą mi więcej ruchu niż fraza związana z tematyką strony na 5-6 pozycji. To wszystko dużo mniejszym kosztem ( w linkach )

Na pozycjonowaniu się nie znam. Jeśli byłbyś w stanie oszacować o ile zwiększy Ci się ilość gości na stronie, mógłbyś to przeliczyć na zarobki.

Poczytaj mojego bloga, znajdziesz tam trochę informacji jak podnieść CTR w AdSense.

ja się troszkę znam na pozycjonowaniu i ciekawi mnie tylko to hasło :) swoje strony sam pozycjonuje na słowa dosyć popularne i wyniki mam zadowalające i myślę że nie warto płacić grubej kasy za takie usługi ;) poczytaj na ten temat ;) pamiętaj, że na efekty trzeba czekać i nie można odpuszczać!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności