Skocz do zawartości

problem z indeksacją i SI

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam pewien problem ze stroną, dlatego postanowiłam napisać tu i mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc.

Zaznaczam, że mam kilka stron i ta jest pierwszą, przy której mam tego typu problemy. Adres strony to https://www.diety.kobiety.az.pl/ a problemem jest to, że tylko jedna podstrona NIE jest w wynikach uzupełniających. Reszta podstron wraz ze stroną główną jest w nich pewnie ze względu na małą ilość linków zaindeksowanym w okresie, kiedy stronka wpadła w SI. Od tej pory jednak linkowałam spokojni zarówno główną, jak i podstrony, dlatego nie wiem, czemu nadal nie chce zaktualizować chociaż strony głównej. Zaglądając do danych na temat strony w narzędziach webmastera w google wyświetla się 17 podstron zaindeksowanych z mapy strony, ale po wejściu do "internal links" pojawia się tylko i wyłącznie jedna podstrona - ta, która nie jest w SI, czyli https://www.diety.kobiety.az.pl/dieta-1000-kalorii/

Byłabym wdzięczna, gdybyście poświęcili chwilkę i zerknęli w kod strony, bo być może ja po prostu nie zauważam jakiegoś błędu. Kopia strony głównej jest sprzed miesiąca, a dokładnie 26 czerwca.

tak pobieznie przegladnalem linki przychodzace i zupelnie nie widze, zebys linkowala do podstron.

w artykulach preclowych mozesz dodac po 3 linki - wykorzystaj to: jeden link do glownej, jeden do jakiejs podstrony, ostatni do...

mapy strony - takiej normalnej, html-owej (nie sitemap w xml). dobrze podlinkowana mapa sprzyja mniejszej ilosci SI.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Dopal więcej linków to wyjdzie z tego :jezyk1:,

bot pochłania nowe adresy jak świeże bułeczki, więc albo dali sobie na luz przygotowując się do update i łapią jak najwięcej nowych olewając starsze, albo masz pecha ... ale mocniejsze zlinkowanie powinno spokojnie wyciągnąć te strony, polecam kilka jakiś konkretnych tematycznych mocnych linków z dużym bl :soczek:

Tru

brak sygnatury

jeden link do glownej, jeden do jakiejs podstrony, ostatni do...

Jak wspomniałam, na razie linkowałam spokojnie - zarówno z uwagi na to, że strona jest nowa, jak i na brak czasu w ostatnim miesiącu - niedługo nadrobię linki i dodam nowe arty. Początkowo linkowałam do głównej, po jakimś czasie również do podstron w kilku wpisach, na 1 czy 2 forach w stopce i na https://www.angielski.nauczaj.com/ z której zawsze migiem indeksuje mi nowe linki.

Już dzisiaj w indeksie głównym jest strona główna i zaczynają być indeksowane nowe podstrony :) Dzięki za pomoc. Zrobiłam również zwykłą mapę zamiast samej w xml'u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności