Skocz do zawartości

Jaki serwer?

xsebax

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze mowiac, gdybym ja sie nie znal na serwerach, to wolalbym znalezc kogos, kto sie na tym zna i w razie potrzeby zaplacic mu za pomoc (w cenie 50 zl / h znalezc kogos na "pojedyncze zlecenie" to zaden problem).

zdajesz sobie sprawe, ze dla jednorazowych 50 pln nikt nie bedzie sie trudzil i "robil Ci dobrze"? Efekt bedzie taki, ze bedziesz za kazdym razem ( badz bardzo czesto) musial dawac wejcie na Twoja maszyne roznym osobom. Twojego roota bedzie mialo duzo osob... duzo ZA duzo. Przemysl, czy warto tak ryzykowac...

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale ja nie mowie o takim sposobie: ide sobie na forum webhostingtalk, otwieram temat "szukam admina na godzine"! Przeciez to oczywiste. Oczywiste jest, ze trzeba miec kogos zaufanego, z doswiadczeniem; a nie jakiegos pierwszego lepszego "studenta informatyki" :rolleyes:

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Oczywiste jest, ze trzeba miec kogos zaufanego, z doswiadczeniem; a nie jakiegos pierwszego lepszego "studenta informatyki" :rolleyes:

Pochwal sie, a najlepiej daj kontakt do kogos takiego, kto skonczyl informatyke i za 50 pln jest w stanie jak zadzwonie do niego zajac sie awaria od reki ( no nawet niech bedzie z 1h opoznieniem)

oczywiscie w gre wchodzi tylko dluga wspolpraca polegajaca na tym, ze 50 bede dawal mu nieregularnie ( nie wie kiedy to zarobi i czy zarobi), a ja jego gotowosc do niesienia mi pomocy za 50 potrzebuje regularnie i permanentnie.

50 zl? To cena w zasadzie wygorowana... mam wspolpracownikow ktorzy brali ode mnie i po 30 zl.

Skad ta cena? Pomiam, ze jest to znajomy. Ale np. jeden z takich znajomych zajmuje sie sieciami w duzej firmie. Pracuje dlugo i czesto, ale nie non-stop. Ma przerwy gdy nie trzeba nic robic - wlasnie wtedy moze sie zabrac za jakies zlecone mu prace. Ale teraz zwroc uwage na to, o czym piszesz Ty, a o czym ja. Ty od razu chcialbys go zwerbowac do firmy, ktora zajmuje sie sprzedaza hostingu. Ja mowie o kliencie, ktory ma swoj dedyk, a na nim jakis tam serwis. Mam nadzieje ze widzisz roznice...

Zreszta, jak nie chcesz szukac i ryzykowac, wystarczy skierowac pare maili do zauwafnych (istniejacych od lat) firm, typu Masternet, Efuturo itp.? Oczywiscie teraz strzelam, ale podejrzewam, ze nie byloby wiekszych problemow z przyjeciem zlecenia (moja firma tez by pewnie na takie cos odpisala).

Acha, zaznacze, zeby bylo jasne. Ja nie polecam takiego rozwiazania. Pisze tylko tyle, ze wolalbym kupic hosting w takim ovh dlatego, ze tam w cene realna serwera jest juz wliczony support PL.

PS. Slawus, nie obraz sie (nic do Ciebie nie mam), ale powiedz tak szczerze - czym sie roznisz od takiego "anonima z forum webhostingtalk". Tzn. z punktu widzenia osoby, ktora potrzebuje admina - jaka mam pewnosc, ze za dwa dni nie zwiniesz interesu? No niestety, brutalna prawda jest taka, ze Twoja firma nie ma jeszcze wypracowanego zaufania, bo je sie zdobywa latami a nie tygodniami...

50 zl? To cena w zasadzie wygorowana... mam wspolpracownikow ktorzy brali ode mnie i po 30 zl.

Skad ta cena? Pomiam, ze jest to znajomy. Ale np. jeden z takich znajomych zajmuje sie sieciami w duzej firmie. Pracuje dlugo i czesto, ale nie non-stop. Ma przerwy gdy nie trzeba nic robic - wlasnie wtedy moze sie zabrac za jakies zlecone mu prace. Ale teraz zwroc uwage na to, o czym piszesz Ty, a o czym ja. Ty od razu chcialbys go zwerbowac do firmy, ktora zajmuje sie sprzedaza hostingu. Ja mowie o kliencie, ktory ma swoj dedyk, a na nim jakis tam serwis. Mam nadzieje ze widzisz roznice...

Acha, zaznacze, zeby bylo jasne. Ja nie polecam takiego rozwiazania. Pisze tylko tyle, ze wolalbym kupic hosting w takim ovh dlatego, ze tam w cene realna serwera jest juz wliczony support PL.

widze roznice, w firme serwer hostingowy chodzi pieknie czasem tylko trzeba cos zrobic, natomiast w serwerach klienckich ( dedykach) czesto jest "poprawienie poczty","problemy z phpmyadminem i bazami" itp itd. to przewaznie oni tj. "lamerzy" maja problemy, fachowcy raczej rzadko podpieraja sie czyjas pomoca.

co do ovh.pl to fakt ma obsluge po polsku i mysle, ze support PL to duuzy plus.

w serwerach klienckich ( dedykach) czesto jest "poprawienie poczty","problemy z phpmyadminem i bazami" itp itd. to przewaznie oni tj. "lamerzy" maja problemy, fachowcy raczej rzadko podpieraja sie czyjas pomoca.

Widzisz, dlatego ja przy dedykach zdecydowanie wole dawac ludziom 1 godzine supportu miesiecznie (ponad to, dodatkowo platne). Wszystko jasne i czytelne. Jak pisalem, nie ma nielimitowanej pomocy, bo jak ktos sie uprze zeby narobic kolo d*** firmie, to zrobi tak, ze maszyna bedzie padala co chwila, znikaly pliki systemowe i za 250 zl support bedzie musial pracowac dzien i noc :rolleyes:

PS. zedytowalem poprzedni watek (jak juz pisales odpowiedz :) )

8p.pl ,

dobrze wiesz jak długo trzeba budować zaufanie, taki jest rynek :rolleyes:

Ale zwrócę uwagę, że nasza firma istnieje ponad 5 lat, więc nie jest tak "anonimowa" , hosting owszem kilka miesięcy.

Ale potencjalny klient chyba rozróżni nową firmę od firmy która od lat się rozwija i poszerza działalność.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Zreszta, jak nie chcesz szukac i ryzykowac, wystarczy skierowac pare maili do zauwafnych (istniejacych od lat) firm, typu Masternet, Efuturo itp.?

Czyli wspomniane firmy zajmują się nie tylko hostingiem lecz również administracją zewnętrznymi serwerami (jako usługa)?

Ma ktoś sprawdzone informacje, doświadczenia?

Jeżeli jakaś firma hostingowa nie posiada administratora na stałe tylko szuka i zatrudnia go gdy trzeba coś zrobić to chyba firma nie jest godna polecenia...

Lieszek, to byl stral i wrecz mozna powiedziec ze nie mialem prawa uzyc nazw tych firm. Tylko chodzi mi o przyklad, ze np. gdybym byl osoba, ktora nie zna sie na serwerach, a zostalem zmuszony do posiadania dedyka, to zamiast uganiac sie po forach, napisalbym do jakiejs malej, ale znanej firmy.

Fidma

Kraków, Poland: Okay 61.0 --- mój średni ping

Kraków, Poland: Okay 47.2 ---neteasy.pl śr. ping

Trzeba mieć niezłe oko aby to zauważyć :rolleyes: o ile swój podałeś w miare to mój troch ci się zawyżyło :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności