Skocz do zawartości

Jak wyjść z uzupełniających?

Adis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie tego jak wyjść z wyniku uzupełniającego,

dziś dopiero zrozumiałem, że prawie wszystko to uzupełniające.

Czy da radę wyjść z uzupełniającego, dodając wpis z precla adderem?

Czy lepiej system podlinkować i ile wówczas punktów na jeden wpis np weblinkiem?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Adis

edit: Tu wyszło to, że dopiero dzisiaj zrozumiałem tą całą idee presell page,

nie spodziewałem się, że jak dobrze nie podlinkujesz to nic z tego nie będziesz miał.

:hi:Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl :hi:

W internecie znajdziesz sporo informacji. Między innymi do poczytania:

https://www.ittechnology.us/wyniki-uzupelniajace-google/

https://mkane.antygen.pl/seo/wyniki-uzupelniajace/

;)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Dziękuję bardzo!

O to właśnie mi chodziło ;-)

Pozdrawiam!

:hi:Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl :hi:

MartinB już podał linki do 2, najlepszych wg mnie, artykułów na ten temat. Byłoby łatwiej, gdybyś podał adres strony. Jeśli powodem wpadnięcia w SI nie jest zduplikowana treść czy powtarzające się metatagi, często powodem jest słabe podlinkowanie strony, dlatego w preclach powinno się linkować zarówno do strony głównej, jak i podstron wraz z mapą strony. Oczywiście powody mogą być inne, ale z tymi spotykam się najczęściej. Czasami też google pokaże 2 wyniki dla tej samej podstrony i w SI może znajdować się jeszcze stara kopia, a nowa będzie w indeksie głównym, dlatego takim przypadkiem nie trzeba się martwić.

Ostatnio strona, nad którą pracowałam z kilkoma osobami, wpadła w dużej części w SI z powodu takich samych meta. Po ich zróżnicowaniu dość szybko przeszły do indeksu głównego.

Co do idei presell pages, jeśli wpis z linkami nie zostanie zaindeksowany, to tak jakby go nie było i dlatego musisz go podlinkować.

Wydaje mi się, że są w uzpełniających przez "Orphaned pages".

Artykuły piszę unikalne linkuję tylko do głównej.

P.S: Nie wiem czy wszyscy zrozumieli, ale chodzi mi o to - że wpisy z presell są w uzupełniających,

a nie pozycjonowana strona ;-)

Ja zrozumialem, ze strona :)

Jesli pressel page czyli rozumiem Twoje pojedyncze wpisy? No to chyba dlatego, ze sie powtarzaja? stosujesz zasade - jeden pressel page = jeden wpis? czy moze kopiujesz te same na wiecej stron? Zwroc tez moze uwage czy strony gdzie dodajesz nie sa cale w SI.

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

Oczywiście wszystkie wpisy są unikalne,

piszę je od podstaw z tym, że czasem piszę 2 artykuły(inne) w których poruszam ten sam problem,

i zdania, sformułowania mogą się powtarzać, aczkolwiek w nieznacznym procencie względem całego artykułu.

Nie wydaje mi się, żeby wszystkie precle do których się dodaje całe były w SI.

Ponawiam pytanie: Czy podlinkowanie wpisu adderem wyciągnie z SI te wpisy?

Nie wiem czy to można nazwać linkowaniem,

raczej nie - rzekłbym ze 2 wpisy w katalogu na artykuł.

e: W katalogach, jednakże ta ilość jest skromna.

e2:

1.Czy w tym przypadku podlinkowanie tych wszystkich wpisów adderem pomoże?

2.Co robić, żeby od razu nie wpadac do SI, od razu linkować adderem dany wpis? ;-)

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie tego tematu (jeszcze):

Jak często google aktualizuje i zmienia te uzupełniające?

I nadal nie znam Waszej opinii na dwa zadane pytania:

1.Czy w tym przypadku podlinkowanie tych wszystkich wpisów adderem pomoże?

2.Co robić, żeby od razu nie wpadac do SI, od razu linkować adderem dany wpis? ;-)

Pozdrawiam

1. Wybieraj dobre precle, które mają zróżnicowane metatagi np. z wtyczką another meta plugin i zmodyfikowanym title i najlepiej ze zróżnicowanym menu.

2. Używaj znacznika <!--more--> i zostawiaj tylko trochę we wstępie. W innym przypadku cały artykuł jest wyświetlany na głównej, w kategorii, w archiwum i jako pojedynczy wpis więc google może uznać to za kopie, że tak powiem, wewnętrzną.

3. Pisz w miarę długie arty.

Podlinkowanie adderem powinno pomóc, aczkolwiek z SI różnie bywa.

"studiując" wątek udało mi się trafić na stronę:

https://www.ittechnology.us/24-najczesciej-...etowej-czesc-1/

"Stosowanie podkreślników zamiast minusów w tytułach stron

Dla wyszukiwarki strona slowo_kluczowe pozycjonuje się poprzez adres na słowo kluczowe: slowo_kluczowe, podczas gdy tytuł: slowo-kluczowe pozycjonuje się pod słowa kluczowe:slowo, kluczowe i slowo kluczowe."

rozumiem, że '-' są lepsze niż '_' w nazwach linków. a co z innymi znakami, bo powszechnie używane są też przecinki ','?

bo mam na przykład tytuł strony 'ala ma kota', tworzę link z tytułem (anachorem) 'ala ma kota',

natomiast adres linku jest na przykład 'ala-ma-kota.html'.

ale mam tytuł linka (anachor) 'ala ma kota, kozę, a ola ma psa' i jaka nazwa linku jest lepsza:

'ala-ma-kota-koze-a-ola-ma-psa' czy 'ala-ma-kota,koze,a-ola-ma-psa' a może jeszcze inne kombinacje?

takie właśnie kombinacje użyłem w katalogu z informacjami medycznymi: medycyna, zdrowie, apteki internetowe, katalog aptek, farmacja, dieta herbalife, alergolodzy, ciąża i poród i inne o podobnej tematyce.

ten drugi bardziej przypomina tytuł linku i mogłoby się wydawać, że jest to lepsz, ale czy tak jest w rzeczywistości?

i co z innymi znakami oprócz '_', '-', ','?

2. Używaj znacznika <!--more--> i zostawiaj tylko trochę we wstępie. W innym przypadku cały artykuł jest wyświetlany na głównej, w kategorii, w archiwum i jako pojedynczy wpis więc google może uznać to za kopie, że tak powiem, wewnętrzną.

Najpierw trzeba sprawdzić, czy właściciel precla przerobił skrypt tak, aby użycie znacznika <!--more--> nie powodowało tworzenia jeszcze jednej strony z # w adresie. Jeżeli nie przerobił, to dodawanie tego znacznika nie ma większego sensu, bo indeksuje sie dodatkowa strona wpisu z taką sama treścią na innym adresie.

Eksperyment Discover.pl

Najpierw trzeba sprawdzić, czy właściciel precla przerobił skrypt tak, aby użycie znacznika <!--more--> nie powodowało tworzenia jeszcze jednej strony z # w adresie. Jeżeli nie przerobił, to dodawanie tego znacznika nie ma większego sensu, bo indeksuje sie dodatkowa strona wpisu z taką sama treścią na innym adresie.

Takie coś się nie indeksuje. To odnośnik do etykiety/zakładki (wybranego miejsca na stronie) różnie to jest nazywane.

Stosuję na stronach etykiety i takie linki nie są indeksowane. Jeśli ktoś zauważył, że indeksują się, proszę o przykład.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności