Skocz do zawartości

Wartość linków z tego samego IP

LuckyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z gory przepraszam, jezeli gdzies na forum byla juz o tym mowa. Jestem ciekawy opini, jak rowniez bede wdzieczny za ew. odsylacze do artykulow na ten temat (również te ang.).

Otoz interesuje mnie jaka wartosc maja linki z tego samego IP - a z różnych serwisow.

Dokladnie rzecz biorac powiedzmy, ze do serwisu A linkuja 3 mocne serwisy z tego samego IP.

Pierwszy jest o tej samej tematyce ,a 2 nastepne sa z tego samego otoczenia (dziedziny) ale juz nie traktuja o tym samym temacie co witryna A.

Interesuje mnie czy ktos robil jakies testy, badania lub ma wlasne spostrzezenia w tym temacie.

Wg. mojej wiedzy, link z tego samego IP co najwyzej w nieznaczny sposob wplynie na wzrost PR, jednak nie dotarlem do zandych informacji, badan, jak taki link wplynie na poprawe miejsca w rankingu.

Moze bardziej obrazowo, jezeli wszystkie te 3 linki beda linkowac do serwisu A na ten sam anchor, to jezeli przyjmiemy ze pierwszy link daje witrynie A moc=1, to ile dodadza dwa pozostałe linki.

Również 1? Czy może 0,5 ew. 0,1 ??

Mam nadzieje, ze zbytnio tego nie skomplikowalem, Bede wdzieczny za wszelkie opinie.

Pozdrawiam,

Lech

A według mnie wcale nie jest tak źle że z jednego IP mało dają linki. W temacie przyklejonym o tworzeniu zaplecza Gizmoo (jak dobrze pamiętam bo czytałem to dość dawno i nie wszystko może się zgadzać) pisze że on wykupuje jeden serwer i np. 5 0domen stawia na jednym IP . Na tym stawia zaplecze i jest z tego zadowolony. Więc bardziej szedłbym tutaj w różnicowanie domen a nie IP. Aha i PR sobie odpuść - ważniejsze są pozycje w SERP'ach

Koniec IP skończył sie w momencie wzrostu znaczenia blogów.

Blogi są na jednym IP i co z tego - to nie znaczy ze są gorsze od stron z róznych IP.

blogger ma wile perełek na jednym IP nie wydaje mi sie wiec by link z 10 zajefajnych blogów był gorszy od stron z różnych IP

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności