Skocz do zawartości

Czy można linkować banery między sobą?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy można linkować reklamy w postaci samych BANEROW na wszystkich swoich stronach (A>A) ? Pytam, ponieważ z linkami tak nie wolno robić, należy je grupować z A>B, B>C, C>A, a jak sprawa wygląda z samymi banerami? Czy można ponieść za to takie same konsekwencje jak z linkami, czy jest wręcz odwrotnie.

Prosiłbym o opinie, niestety nie znalazłem niczego na forum, co dałoby mi jasną odpowiedź.

Pozdrawiam.

Sam baner to tylko obraz, ale oblinkowany dziala tak samo jak link tekstowy.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Trąba, wolno linkować wzajemnie, ale takie linki mają wtedy słabszą moc. Ja osobiście od czasu do czasu również w ten sposób linkuję, aby różnicować sposoby linkowania.

A co do A>B, B>C, C>A to krąg w takim przypadku się zamyka, więc jeszcze lepiej byłoby linkować A>B, C>D i koniec.

Czy można ponieść za to takie same konsekwencje jak z linkami

Czyli jakie konsekwencje?

Dla jasności - nie jest tak, że definitywnie "nie można" linkować A<->B, tylko tak, że to niewiele pomaga w pozycjonowaniu (tak piszą, nie testowałem). Jeżeli Ci to potrzebne ze względów reklamowych, to opcja jest wg mnie do rozważenia. Poza tym istnieją jeszcze linki niebezpośrednie, linki includowane przez JS, linki nofollow, ramki i inne metody, które można użyć do wzajemnego promowania się - np. baner na A jest linkiem bezpośrednim do B, baner na B jest załączany JS i też jest linkiem, ale wyszukiwarka tego nie widzi. Obie strony zyskują reklamę, strona B zyskuje też na pozycji.

[edit] Nie odświeżyłem przed napisaniem i nie zobaczyłem posta no.name

Nie będę podawał swoich stron z pewnych powodów. Powiem tylko, że kilkanaście moich domen zostało zbanowanych przez google. Rozmawiałem z kolegami na ten temat, którzy znają się na rzeczy, i każdy z nich stwierdził, że jedynym powodem bana było wzajemne linkowanie. Nie jestem spamerem, moje META były wporządku i na temat, strona bez syfu, bez przesadliwych powtórzeń słów kluczowych także... wszystko na to wskazuje więc nie polecam ryzykować.

Ponieważ na starych, zbanowanych domenach mam mimo wszystko fajny ruch, postanowiłem poszukać innego rozwiązania abym mógł promować nowe strony bez żadnych strat na domenach, a o pozycje w google poradze sobie innymi metodami, dlatego serdecznie dziękuje za wskazówki. Kompletnie nie pomyslałem o ramkach czy includowaniu ;)

Dzięki wszystkim :D

Zapamiętaj, że przez linkowanie można dostać jedynie filtr, a nie bana. Łatwiej byłoby gdybyś jednak podał chociaż jeden adres strony, bo podejrzewam, że to wcale nie ban.

Na tamten czas, w ciągu 24h wypromowałem stronę na wszystkich www, które posiadam, a było ich ponad 50. Wkońu przyszedł pechowy dzień i googlara wypierdzieliła kilkadziesiąt domen naraz. Może to rzeczywiście nie z powodu linkowania między sobą, tylko przez promowanie www na tylu stronach przez jedną dobe.

Jeżeli wszystko na to wskazuje, to czy można promować w sposób jaki wyżej opisałem ale z rel="nofollow" ? Czy z taką opcją google również może mnie wywalić czy w ogóle tego nie zauważy i oleje ciepłym moczem :) ? Testował ktoś?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności