Skocz do zawartości

Wybór domeny ;)

patro

Rekomendowane odpowiedzi

https://iname.pl/rynek/wybr-domeny-poradnik/

Przeczytaj sobie to :)

Domeny globalne czy krajowe?

Kolejnym kryterium wyboru powinna być końcówka domeny. Najlepszym wyborem są domeny TLD, to z and. Top Level Domains, czyli domeny najwyższego poziomu. Przykładem takich domen są domeny .com, .net, a w Polsce za równie dobre, a nawet lepsze, uważane są krajowe domeny TLD - domeny .pl. Faktycznie jednak są to domeny drugiego poziomu. Domeny takie jak net.pl czy biz.pl uznajemy za domeny trzeciego poziomu i ich użycie ma sens wtedy, gdy pozostałe adresy są zajęte i zbyt drogie do odkupienia. Bez wartości marketingowej są subdomeny, np. .izy.pl, .mój.net. Przy wyborze domeny znaczenie ma też wartość wizerunkową końcówki, np. domena .com ma o wiele większą wartość niż .biz czy .info, a .com.pl większą niż .biz.pl czy info.pl. Jednak należy wiedzieć, że ilość zarejestrowanych adresów .com jest największa i najtrudniej znaleźć tu ciekawą domenę.

Raczej tak :)

Jaka domena najlepsza? Bo chcę sobie sprawić w OVH (najtańsze odnowienie):

.com .net .org .biz .eu

Która najbardziej wpłynie na najwyższe wyniki?

Każda wpłynie tak samo na wyniki , ja jednak zdecydował bym sie na Europejską .EU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności