Skocz do zawartości

Czy nie naruszam zasad AdSense?

kwiatu5

Rekomendowane odpowiedzi

neon103, jestem zwolennikiem opinii, że zadając takie pytania Google'owi nic nie ryzykujemy. To tylko moja opinia, mogę się mylić. Beckson ma rację co do przykładu, w jaki można sformułować zapytanie.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zobacz w regulamin czy nie masz za duzo jednostek linków, jak dobrze pamiętam można dwie, kiedyś jedną, ty masz więcej a szkoda żeby cie ukarali bo ciekawie to zrobiłeś.

radze samemu poczytać regulamin adsense albo przynajmniej ten topik

od niedawna można na stronie miec do 3 jednostek linków!

Tanie strony WWW na Tania Strona :faja:

Z tego co wiem w regulaminie nigdy nie było zakazu upodabniania reklam do menu, linków etc. Google ostatnio mówiło o tym że nie można umieszczać reklam np pod rozwijanym menu lub w bardzo bliskiej odległości od klikalnych elementów strony żeby nie prowadzić do przypadkowych kliknięć.

Jajgo, IMO podany przez Ciebie przykład kozaczka nie łamie regulaminu w żadnym punkcie. Są 3 jednostki linków i 3 reklamy czyli tak jak chce googiel, a że wygląda to jak wygląda to już inna sprawa.

a nie wiecie czasem jak to jest z tym nadsyłaniem dyplomów? nie mam czasu samemu robić dyplomy, otworzyłem sie na ludzi i czekam aż beda mi przysyłać, wlasnie po tygodniu nieobecnosci mam na skrzynce ze 20 dyplomów do zamieszczenia. i teraz nie wiem co zrobic. niektore to sa wrecz plagiaty, prawie wszystkie zawieraja kliparty a chyba ich nie mozna umieszczac. jaki regulamin napisac zeby bylo jasne ze to internauci odpowiadaja za swoje czyny, a ja udostepniam tylko serwis i miejsce wymiany pomyslami i projektami.??

sorry za offtopic. jak co to zaloze nowy temat.

Witam!

W regulaminie AdSense jest taki wątek :

"Witryny, w których wyświetlane są reklamy Google, nie mogą zawierać:

(...)

-Treści związanych z programami wynagradzającymi użytkowników za klikanie reklam lub ofert, przeprowadzanie wyszukiwań, odwiedzanie witryn internetowych lub czytanie e-maili. "

Czy to znaczy że reklamy google nie mogą się wyświetlać ,na witrynach poświeonych zarabianiu w internecie ?

Strony o zarabianiu w internecie zwykle posiadają opisy firm które płacą za odbieranie maili ,albo firm co płacą za klikanie w linki na swoich stronach .

Czy ten punkt tyczy sie tego ?

Z drugiej strony ,może chodzi o to ze te firmy co proponują klikanie w reklamy i odbieranie maili ,to na ich stronach nie mogą byc reklamy google.

Drugi punkt w regulaminie to :

"Witryny, w których wyświetlane są reklamy Google, nie mogą zawierać:

-Treści związanych z hazardem lub kasynami"

Czy to znaczy że nie mozna np na stronie umieścic informacji i totolotku albo zakładach sportowych ?

Prosze o odpowiedz

Czy to znaczy że reklamy google nie mogą się wyświetlać ,na witrynach poświeonych zarabianiu w internecie ?

Strony o zarabianiu w internecie zwykle posiadają opisy firm które płacą za odbieranie maili ,albo firm co płacą za klikanie w linki na swoich stronach .

Czy ten punkt tyczy sie tego ?

Moim zdaniem tak.

Czy to znaczy że nie mozna np na stronie umieścic informacji i totolotku albo zakładach sportowych ?

Moim zdaniem tak.

Co do totolotka to przed umieszczeniem reklam na jednej stronie związanej z totkiem pisałem do google z pytaniem czy nie narusza regulaminu. Dostałem odpowiedź, że nie i że mogę umieścić reklamy. Z tym, że było to już grubo ponad rok temu.

Jednak jeśli chcesz umieść na takiej stronie reklamy, to raczej radziłbym wcześniej do nich napisać z pytaniem. To nic nie kosztuje, a może zaoszczędzić nerwów.

Problem w tym ze od jakiegos czasu juz mam tam umieszczone reklamy google ,wiec nie wiem czy warto ich pytać ....

Totolotek to jeszcze ujdzie ,ale zakłady sportowe ,nie wiem ...

Niedługo zamierzam stworzyc nową stronę i obawiam sie ze jak wstawie reklamy google ztego samego konta ,to pewnie bo uzbieraniu 100$ zbanują mnie za tą stronę o zarabianiu.

Chyba załoze na kogos z rodziny nowe konto ,czy mozna z tego samego kompa ?

Wyrzuciłem te reklamy ze strony . Jednak czy oni jakos zapamietuja na jakich witrynach w przeszłosi były kody ? Czy tylko aktualnie witryny ?

W ogóle to dziwne jest to że google tak pilnuje całej tej polityki ,przeciez oni mają wiecej z tego jak my klikamy w reklamy reklamodawców .Zapewne chodzi poprostu o banowanie ludziom kont ,by pokazać reklamodawcom

że ich usługa jest autentyczna .

Jednak nie rozumiem tego że google zakazuje umieszczania na witrynach dodatkowo reklam kontekstowych z innych firm takich jak onet .Nie rozumiem dlatego ze w reklamach google pojawiają się własnie reklamy onet kontekst .

Moim zdaniem jesli chodzi o regulaminy tych wszystkich programów partnerskich ,to one sa tylko po to by znalesc jakis wątek i zablokowac konto ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności