Skocz do zawartości

Ile kosztowałoby wypozycjonowanie serwisu na frazy: geje, lesbijki

Rekomendowane odpowiedzi

Moje spostrzeżenia: płatne praktycznie od razu bo niewiele dalej jest moja strona niż pierwsza 50-tka i jak dla mnie - osoby prywatnej to strasznie drogo.

800zl za geje lub lesbijki drogo w top10 czy w top50? Czepiam sie do osoby prywatnej - co za różnica czy osoba prywatna czy firma skoro zarabiac chcesz na kazdym kroku na tej stronie (patrz np. sklep :P )?

Odnośnie pytania o popularnść słowa - przez pryzmat czego patrzysz mówiąc o popularności słowa? Liczby zwracanych wyników?

IMO: Trudność wypozycjonowana jest wprost proporcjonalna do poziomu (wy)pozycjonowania (w tym zoptymalizowania) serwisów konkurencji. A jak już moi poprzednicy wspomnieli te słowa są dość mocno obstawione przez firmy z branży erotycznej (a te maja konretne budżety na reklame w wyszukiwarkach:) )

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moje spostrzeżenia: płatne praktycznie od razu bo niewiele dalej jest moja strona niż pierwsza 50-tka i jak dla mnie - osoby prywatnej to strasznie drogo.

800zl za geje lub lesbijki drogo w top10 czy w top50? Czepiam sie do osoby prywatnej - co za różnica czy osoba prywatna czy firma skoro zarabiac chcesz na kazdym kroku na tej stronie (patrz np. sklep :P )?

moim zdaniem jezeli jest napisane na stronie www że płacisz tylko za efekty po czym otrzymujesz ofertę że płacisz od top 50 to coś jest nie hallo - przynajmniej moim zdaniem - serwis jest na 60 miejscu aktualnie - ale rzeczywiście jest to już efekt.

Co do "sklepu" to ... może nie będe komentował jaki on jest i jakie "krocie" przynosi ;] generalnie chodzi o to zebym nie musiał do tego wszystkiego dokłądać - albo przynajmniej niewiele :] a samemu dla siebie to ja pizze mogę zrobić a stronka jest również dla innych.

pozdrawiam

Adamswawa - nie wiem czy mam mylne wrażenie ale zaczynasz się denerwować :P niepotrzebnie. Koledzy Cię absolutnie nie atakują, poczekaj, może coś z tego wątku wyciągniesz ciekawego.

Może idź w innym kierunku - skoro sklep nie zarabia to zastanów się dlaczego. Może coś jest ze sklepem nie tak, może źle ustawione promocje, może osoby mają problem ze znalezieniem tego co szukają... kto wie. Wypozycjonowanie się na "geje" i "lesbijki" prócz zwiększonego transferu nie przyniesie Ci korzyści bo większość osób wpisujących te hasła szuka czegoś zupełnie innego :) Może zmiana układu ad sense przyniesie więcej kliknięć?

Zacznij może od optymalizacji serwisu i nie piszę tego złośliwie.

Przeczytaj spokojnie jeszcze raz cały wątek. Jest tu kilka istotnych rad dla Ciebie, a mam wrażenie, że je zignorowałeś.

Nie ekscytuj się cenami za pozycjonowanie, bo otrzymałeś takie oferty po to, żebyś ich nie przyjął ( z różnych względów).

Eksperyment Discover.pl

Adamswawa - nie wiem czy mam mylne wrażenie ale zaczynasz się denerwować :P niepotrzebnie. Koledzy Cię absolutnie nie atakują, poczekaj, może coś z tego wątku wyciągniesz ciekawego.

Może idź w innym kierunku - skoro sklep nie zarabia to zastanów się dlaczego.

Nie absolutnie się nie denerwuję i wszelkie uwagi są dla mnie baedzo cenne. Co do sklepu to wiem dlaczego nie zarabia - ale akurat to nie jest dla mnie sprawą priorytetową - jest zwykłym PP i na niego przyjdzie czas.

pozdrawiam

Pewnie, że tak... z moich obliczeń nie jest to trudne... :)

mógłbyś rozwinąć temat bo ja już nic nie rozumiem ... wszędzie czytam że wymaga to wszystko masy czasu - pół roku etc a okazuje się że można w 2 miesiące dozwolonymi metodami. no nic mam nadzieję że nie wykopią mnie z google zupełnie po tym pozycjonowaniu ;]

PS mój serwis jest od roku w sieci

pozdrawiam

adamswawa

To zależy od duużo rzeczy i jeszcze więcej np: wiek domeny.

Można zrobić to w dwa miesiące mając dobre zaplecze...

Chociaż cena 250 zł nie jest wysoka :)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zapewne ta osoba nie robi tego pierwszy raz, zna się na rzeczy, ma jakieś zaplecze. Może jeszcze siedzi w tematach "erotycznych" :) Ty wchodzisz wtedy na gotowe.

Ja byłem 3 miesiące temu zielony a moja strona poza top500 a dziś, choć wciąż wiem niewiele to przy dużej pomocy forum i nieco nakładu własnej pracy i CZASU moja stronka jest teraz w górnej połowie top10 na frazę ok. 9-10mln wyników. Ale najważniejsze, ze ja wiem ciut więcej i nikt mi prostego kitu nie wciśnie :) a niestety na początku dałem się nabrać (może nie na taką "ofertę" jak ta Twoja pierwsza ale też mnie to trochę kosztowało). Tak więc ze swojej strony radzę, jeśli masz sporo czasu optymalizuj i promuj stronę sam. Na forum znajdziesz wszystkie potrzebne na początek info. A jeśli nie masz czasu to chyba oferta, którą dostałeś (250/m) jest dość rozsądna za czas, któy za Ciebie ktoś będzie musiał poświęcić.

Ja byłem 3 miesiące temu zielony a moja strona poza top500 a dziś, choć wciąż wiem niewiele to przy dużej pomocy forum i nieco nakładu własnej pracy i CZASU moja stronka jest teraz w górnej połowie top10 na frazę ok. 9-10mln wyników.

Od kiedy ilość wyników jest wyznacznikiem trudności frazy ?

Zapewne ta osoba nie robi tego pierwszy raz, zna się na rzeczy, ma jakieś zaplecze. Może jeszcze siedzi w tematach "erotycznych" :) Ty wchodzisz wtedy na gotowe.

ja się na tę opcję zdecydowałem ... spodobało mi się to że dało się dogadac z kasą (czyli im wyżej tym drożej) no i początek płatności - pierwsza dwudziestka to moim zdaniem jest już zauważalne - przynajmniej dla właściciela strony :]]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności