Skocz do zawartości

Boksy reklamowe Onetu

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

korzystałem z AdKonktestu Onetu do promocji produktu SEO Adder ( www.seoadder.info )

wydałem w ciągu 6 mc około 5000zł na te beznadziejną reklamę w formie boksów.

Posiadam dokładną statystykę ile osób ze strony wchodzi zainteresowanych na aukcje allegro

dla Onet Boksów 11.000 wejść zainteresowanych 15 !!! szokująco mało

dla przykładu AdWords : 4.500 i 91 zainteresowanych

myślę że pomoge ludziom którzy jeszcze inwestują w źle działające systemu reklamowe

Pozdrawiam

Enterso

www.seoadder.info

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Adder2004 może to kwestia produktu i przygotowanej kampanii.

Konwersja na tego typu produkty w onecie a w google może być bardzo rożniąca. Z drugiej zaś strony konwersja na ten produkt także spada tak jak spada ilość zadbanych qlwebów.

Mi w onet boksach udaje się wyciągnąć duże lepsze ROI niż w Adwordsach ale to pewno z faktu iż za te same hasła płace poprostu mniej, a płace mniej bo ilość reklamodawców mniejsza.

Konwersja na tego typu produkty w onecie a w google może być bardzo rożna.

Wydaje się to logiczne - kataloguje się głównie ze względu na Google, a zapewne spora część szukających przez Onet nawet nie bardzo wie co to jest Google. Raczej niewiele osób mających porównanie woli szukać w Onecie.

szczególnie że katalogowanie wykonuje się w celu zdobycia linków a te zdobywa się pod google.

Z drugiej strony czy powstaje tyle samo nowych qlwebów co rok temu ? czy mniej.

Zakładając że mniej to ilość użytecznych także spada więc jakby sens zakupu produktu maleje. Ze spadkiem popularności a tak jest w wypadku qlweb powinien iść spadek ceny produktu. Tym bardziej że trafia on raczej do świadomej części branży SEO.

Porównując jednak google i onet w innych branżach można osiągać zadawalające roi w onecie.

Twój produkt skieruj na fora i serwisy tematycznie z nim związane w systemie googla i napewno będzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności