Skocz do zawartości

SuperHost

Easy_Rider

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pisze to jako ostrzezenie dla ludzi szukajacych hostingu. Superhost od kilku miesiecy przegina maksymalnie. Prosby o zmiene sasiedzctwa nic nie daja. Pady sa tak czeste i dlugie, ze na serwerze nie da sie nic zrobic, nie pomaga, kawa, papieros ani ciasto jako przerwa w pracy, po skonczeniu wszelkich przerywczych w pracy zajec serwer nadal potrafi lezec, dzieje sie tak od dobrych kilku miesiecy, codziennie pady po kilkanascie minut po dwa trzy razy wiecej. Zawsze maja cos na usprawiedliwienie swoje, ze to nie ich wina, ze to njie od nich zalezne, ale akurat padlo im zapasowe lacze, nie mam juz sily sluchac tych bzdur wkolko, teraz wykorzystuje przerwe w dzialaniu serwera na tego posta, niech moj stracony czas zamieni sie na czyjes korzyysci w postaci dobrania odpowiedniego hostingu (superhost wcale najtanszy nie jest). Wybralem superhost ok. rok temu na podstawie wielu korzystnych postow na ich temat wlasnie na PiO i wowczas chodzil bez wiekszych zastrzezen. Teraz jest fatalnie. Nie bede podawal innych nazw firm ale sa o 10 razy tansze ! Oferujace swje uslugi w jakosci o niebo lepszej.

No cóż pozostaje mi się tylko do tego przyłączyć. Podam również, że konto mam na serwerze s83. Hosting wykupiłem w styczniu i napaliłem się niepotrzebnie na promocję trzyletnią. Pierwsze klika miesięcy było ok. Natomiast od powiedzmy maja ten hosting to tylko udręka i zaczyna mi to przypominać i365.pl z przed kilku miesięcy. Admin w odpowiedzi pisze mi, że moje konto nadmiernie obciąża serwer, co porostu kładzie mnie na łopatki. Jedna baza 1.56 mb i dwie stronki w htm, razem około 500 uników dziennie. Na szczęście zawsze jest możliwość rozwiązania umowy, co na pewno zrobię. Nie mam już zaufania do polskiego hostingu, wiem kei.pl, proste.pl, 8p.pl to jakaś alternatywa. Jednak nie ryzykuje i zbieram zabawki za granicę. A czy będę pisał niedługo podobnego posta pod innym tytułem, to się okaże, mam nadzieję, że nie. SuperHost.Pl - zastanów się dwa razy, zanim pogrążysz się w tym bagnie!

kiedyś sobie u nich chwaliłem.. cóż, czas się zmienia, ludzie także..

obciazenie serwerow sie zmienia... zbyt maly zasob kapitalu ludzkieg w stosunku do czynnikow wytworczych... ludzie sa Ci sami, wychodzi po czasie zle dobrana polityka cenowa...

O polityce "przeciążaniu serwerów" u superhost czytałem ponad rok temu na którymś z blogów.

Podobno wysyłali wtedy do użytkowników monity, że ich serwery generują za duże obciążenie i muszą przenieść się na lepsze i droższe maszyny. Jednym z odbiorców tego maila była osoba, która miała na serwerze tylko wordpressa.

SH. to niezbyt ciekawy hosting, jednakże dużo zależy od serwera na jaki się trafi. Domagajcie się przenosin na lepszy serwer jeżeli macie jakieś problemy. Powyżej 6 godzin padu serwera jeżeli dobrze pamiętam można się domagać reklamcji. Ja walczyłem długo o swoje po tragicznym padzie serwera i zmarnowaniu kilku tygodni mojej pracy i zostałem przeniesiony na s89 i jest dobrze nie narzekam, może nie cudownie ale jestem zadowolony. Maile o obciążeniu przysyłają ale czasami mają trochę racji. Mają limity obciążenia na poszczególne rodzaje kont i wiadomo wolą żebyś wybrał droższe, ale nie tylko oni tak kombinują.

...

potwierdzam, wczesniej pozom preblemów w Standardzie - były jak u każdego średniego dostawcy usług.

Od czasu przenosin do Polski -

Wielokrtonie pogorszenie jakości. Co ciekawe testy wydajnościowe, zarówno dla procków jak i przepustowości które robiłem nie wychodzą gorzej jak na starych maszynach, ale burdel w konfiguracji, działaniu bez prównania większy.

Wielokrtonie pogorszenie jakości. Co ciekawe testy wydajnościowe, zarówno dla procków jak i przepustowości które robiłem nie wychodzą gorzej jak na starych maszynach, ale burdel w konfiguracji, działaniu bez prównania większy.

zbyt maly zasob kapitalu ludzkiego w stosunku do czynnikow wytworczych...

Po prostu zla kalkulacja biznesu... tyle co mozna powiedziec.

• 1 rok później...

po pierwsze lichy php memory limit

po drugie lichy limit czasu wykonywania się skryptu php

po trzecie jak dla mnie czekanie na mailowa odpowiedz przez 20 godzin to stanowczo za wiele

po czwarte niekonkretni ludzie w bok

po piąte nie wiedzą jak działa chmod

po szoste idioci jeszcze cie uczyc chca jak chmod dziala

po siódme jeśli oni mogą mieć serwery za mniej niż zero to ja im wystawiam notę mniej niż zero

z jakiegoś powodu gdy tylko pomyślę o tym hoscie to na myśl mi przychodzą domeny.pl

• 2 lata później...

Mam tam serwer biznes od paru lat i zero problemów. Zaś od niecałego roku bez limitów i również nie mam na co narzekać, zero padów, a często sprawdzam. Support chyba najlepszy i najszybszy ze wszsytkich firm hostingowych, z których korzystałem. Poza tym to firma z Trójmiasta, parę lat temu pomyślałem, że dam im szanse i sie nie zawiodłem.

Przyłączam się do opinii użytkownika @JoomLAB...

SuperHost.pl to profesjonaliści w swoim fachu... ;-)

Gorąco polecam tę firmę... w dodatku niedawno wprowadzili hosting za darmo dla stron typu "wizytówka" szczegóły promocji oczywiście pod adresem

link : https://www.SuperHost.pl

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

• 2 miesiące temu...

mialem u nich hosting, narzekalem, bo ciągle sie zdarzały pady, szczególnie poczta wysypywała się. naiwny dalem sie namówić na przeniesienie na inny serwer, niby bez ograniczen transferu itp itd

chyba jeden z najwiekszych bledow, jakie popelnilem w ciagu ostatnich lat

hosting mi wylaczyli, pomimo, ze pierwsze konto bylo oplacone do 2013 roku, a drugie, na które mialem sie przenosic na dwa lata czyli do 2014

info o wylaczeniu dostalem na maila, który był na ich serwerze.

siedze od kilku tygodni poza granicami naszego dziwnego kraju (wyjechalem na tydzien, a sie juz trzeci schodzi) i musze teraz przez tych..... słów mi brakuje przenosic wszystko na inny serwer (padlo na linuxpl.com, bo z nich od dwoch lat tez korzystam i jak narazie zero zastrzezen)

a najgorsze, ze nie mam swojego kompa ze soba tylko musze przez pulpit zdalny to wszystko robic i mnie krew zalewa

dlatego przestrzegam innych, co by nie popelnili takiego błędu jak ja i nie mysleli nawet o wspolpracy z SH

a co najzabawniejsze od 5 lat mam u nich hosting i co roku mialem nadzieje, ze jednak cos u nich sie na plus zmieni, a tu na koniec taka porazka

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności