Skocz do zawartości

"Wyindeksowanie" podstron z google

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :P

Mam problem z 1 moja domenką (domena nowa ok 2 miechy) - jest to kopia wyszukiwarki live.com. Stronka ładnie się indeksowała przez pierwszy miesiąc (wrzuciłem ja do linkuj - cały czas po ok 15-20k pkt) + kilka linków po katalogach qlweb. Przez pierwszy miesiąc zaindeksowało się jakieś 50k podstron ale dziś nieoczekiwanie wypadła zupełnie z google :) Powiem szczerze że pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja więc chciałem zapytać czy też mieliście takie problemy i co robiliście aby to zmienić :) Oczywiście czekam na poważne wypowiedzi i wymiane doświadczeń (od tego chyba jest forum)

pzdr

djunior

Z mojego doświadczenia wynika, że mogą być dwa przypadki:

A. Jeśli:

1. na hasło site:twojadomena - jest zero wyników w google

2. robot google nie odwiedza twojej domeny

to to zjawisko nazywa się ban

B. Jeśli siła linków do twojej domeny jest zbyt słaba to google wyindeksowuje strony, które wcześniej były w indeksie (to nie jest ban - wyindeksowana strona może być zaindeksowana powtórnie)

Jeśli kilka stron jest do siebie zbyt podobnych. Pisałam na swoim blogu recenzję jednej książek i w jednym wpisie informowałam o to, że niedługo taka książka zostanie wydana, a w drugim po jakimś czasie napisałam o tym, że już ją można kupić. Ani jedno zdanie w obu wpisach się nie powtarzało, ale meta i adresy tych wpisów były bardzo podobne. Google wyindeksowało mi pierwszy wpis, a jak szukałam go po adresie to pokazywało mi zawsze drugi wpis tak, jakby było ustawione przekierowanie 301 z pierwszego wpisu na drugi. Ukryłam więc chwilowo drugi wpis, podlinkowałam pierwszy i wszystko wróciło do normy.

Ze stroną mogą się również dziać dziwne rzeczy jeśli np. z jakiegoś powodu zmieniasz strukturę linków.

No tak tez myslałem że złapałem bana ;) ale czy 15-20k linków w linkuj.pl to tak dużo? czy jest to spowodowane że jest to kopia live.com? I czy mogę jakoś wrócić do poprzedniego stanu? Czy domena jest już spisana na straty?

Czy może dodać więcej linków to strona wróci czy wręcz przeciwnie?

Napraw to co narobiłeś i napisz do google w tej sprawie.

Ok ale za bardzo nie wiem co naprawić ;) żeby wszyscy mieli pogląd sytuacji to strona www.szookarka.pl Stronę postawiłem na skrypcie live.com i wszystko było ok do wczoraj :) strona się wyindeksowała więc może jakieś porady co miałbym zmienić?

nie sadze bys dostal bana za punkty tylko za to co tam było.

Co zrobić ? olać ;) i postawic na nowej domenie z lekko zmienionym lay.

Djjunior nie kombinuj - nie skupiaj sie na tym jak się wydostać z bana.

Postawiłeś coś co banowane jest w setkach dość często 1 użytkownikowi - postawisz jeszcze 100 i też kiedyś poleci. Ważne byś zdążył na tym zarobić :). Czyli więcej zarobił niż wydał na domeny.

Nie skupiaj się nad odbanowywaniu tylko za każdą zbanowaną stawiaj 2 nowe :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności