Skocz do zawartości

Duplicate content

outofmatrix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pomysł na założenie strony na której publikowałbym swoje artykuły, które od kilku tygodni umieszczam w precelkach. Może po drobnych zmianach i niekoniecznie z tymi samymi linkami (bo i po co ich tyle z 1 strony?). Nie sądzę, żeby taka strona podpadła pd duplicate content, bo przecież będzie tam tylko po 1 artykule z innych stron preclowych. Ale może to nie jest dobry pomysł z innych względów? Co o tym myślicie? A może ktoś już na to wpadł wcześniej i ma jakieś swoje przemyślenia?

Jeśli moderatorzy precli znajdą chociaż jedną stronę z tym samym artykułem, prawdopodobnie nie zatwierdzą Twojego wpisu. Poza tym, w preclach nie idzie się na jakość tekstu, na którą patrzy się przy zapełnianiu strony contentem, więc nie bardzo widzę sens w takim rozwiązaniu. Jeśli kombinujesz z czymś takim to chyba byłoby najlepiej gdybyś postarał się o długie wartościowe artykuły na swojej stronie, a w preclach ich streszczenia.

Tekst najpierw ukaże się w preclu a dopiero po kilku tygodniach na tej stronie. Nie sądzę, żeby moderatorzy precli, nawet Ci najdokładniejsi, sprawdzali po tym czasie każdy tekst żeby wyłapywać duplikaty :) A poza tym to nie będą duplikaty bo treść będzie lekko zmieniana. Np. tak, że piszę jeden długi artykuł, powiedzmy 20000 znaków i dzielę go na 10-50 kawałków, które publikuję w preclach. Kiedy już je opublikuję wstawiam cały tekst na stronę. To jeden z wariantów.

Po prostu myślę, że moje teksty do precli wcale nie są bezwartościowe :) i może to być niezły content na strone. Zresztą jak czasem czytam inne wpisy w preclach to też znajduję wartościowe teksty.

Spróbuj, przetestuj , podziel się wrażeniami. Ale moim zdaniem mały sens tutaj widzę jeżeli artykuły byłyby takie same jak w preclach. Może coś takiego miałoby sens jeżeli artykuły byłyby tematycznie podobne LECZ INNE i umieszczałbyś w nich linki do wpisów z precli ale jeżeli będą takie same hmm.. spróbuj ale IMO bez sensu.

...

starling, chodzi mi głównie o to, że jeśli ktoś potrafi pisać wartościowe artykuły to niech umieszcza je na własnej stronie, bo na preclach nie warto.

No czy ja wiem zawsze lepiej napisać dobry artykuł niż pozbawiony sensu,zwłaszcza że artykuły takie noe nie bardzo przez część pressel pages nie są uznawane.A co d tego że zawse lepiej mieć własne zaplecze to jasna sprawa,no ale precle to dodatkowa siła plus dodatkowe ip.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności