Skocz do zawartości

Znaczniki meta

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie, ustawiając tytuł strony, np: "frazaA, frazaB, fracaC" to czy "frazaC" jest słabsza od "fraza A"?

Ustawiając opis strony lepiej nasycić go słowami kluczowymi (frazaA, frazaB, frazaC, frazaD, frazaE itd.) czy zrobić normalniejszy opis (frazaA to bardzo piękna fraza pod pozycjonowanie, ale jeszcze piększniejsza jest frazaB a podoba mi sie też frazaD oraz frazaC)

Pozdrawiam

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Tak, wiele osób uważa, że słowa z początku mają większą moc.

Mam pytanie, ustawiając tytuł strony, np: "frazaA, frazaB, fracaC" to czy "frazaC" jest słabsza od "fraza A"?
Owszem.
Ustawiając opis strony lepiej nasycić go słowami kluczowymi (frazaA, frazaB, frazaC, frazaD, frazaE itd.) czy zrobić normalniejszy opis (frazaA to bardzo piękna fraza pod pozycjonowanie, ale jeszcze piększniejsza jest frazaB a podoba mi sie też frazaD oraz frazaC)

Opis robi sie dla ludzi i tak zrob, czy wplec slowa kluczowe w zachecajacy tekst.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Opis strony ma wpływ na google?

Wedlug mnie znikomy jezeli juz, opis ma sprawic ze uzytkownik po jego przeczytaniu bedzie mial chec wejsc na Twoja strone. Nie rob strony pod roboty bo to sie chyba mija z celem. Oczywiscie slowa kluczowe na ktore pozycjonujesz strone zawrzyj w opisie, ale nei staraj sie tego robic nachalnie i na sile.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Czemu Google miałoby to tak odbierać?

Cytaty ze stron podanych przez interaktywnego:

"Metatags are becoming less and less important but if there are metatags that still matter, these are the <description> and <keywords> ones. Use the <Description> metatag to write the description of your site. Besides the fact that metatags still rock on MSN and Yahoo!, the <Description> metatag has one more advantage – it sometimes pops in the description of your site in search results."

"The <Keywords> metatag also matters, though as all metatags it gets almost no attention from Google and some attention from MSN and Yahoo! Keep the metatag reasonably long – 10 to 20 keywords at most. Don't stuff the <Keywords> tag with keywords that you don't have on the page, this is bad for your rankings."

imo najważniejszy jest title i do tego jest bardzo ważny.

Fraza "A B" w title, linki na "A B", pozycje w google: 9 na "A B", 80 na "B A". Zmiana title na "B A", linki pozostają te same, pozycje w google: 13 na "A B", 18 na "B A". Dodatkowo adres strony to xxxxx/A-B.html. Nie mam czasu obecnie się bawić ale obstawiam co najmniej zamianę miejscami przy zmianie adresu na xxxx/B-A.html a zapewne wskoczenie "B-A" na te 9 miejsce.

Przetestowane dla kilkudziesięciu kombinacji, część z nich oparta tylko na linkach wewnętrznych.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności