Skocz do zawartości

Nasze przedsięwzięcia

kadzielawski

Rekomendowane odpowiedzi

Tematy zatwierdzają moderatorzy działu.

Ja proponuje bez tego. Łatwiej jest wywalić coś do kosza niż ciągle obserwować czy pojawiło się coś nowego.Tym bardziej, że o ile sie nie mylę tematy będące 'w zawieszeniu' są widoczne tylko w danych działach, a nie w 'od ostatniej wizyty' (tak mi sie wydaje, ale nie jestem pewien).

Zgłaszane projekty muszą być ukończone lub w fazie ostatnich testów, nie będą prezentowane strony w budowie.

Czym się różni 'faza ostatnich testów' od 'strony w budowie'? :0

Zgłaszane projekty muszą zawierać w sobie unikalność / innowacyjność / nowe funkcjonalności lub być przydatne w inny sposób

Projekty powinny zawierać unikalną treść lub unikalny sposób prezentowania treści

Oj, to juz chyba za daleko poszło :) Jakbym miał moderować wg. tych punktów to pewnie 99% tematów zostało by odrzuconych ;) Czy taki blip.pl jest unikalny/innowacyjny? :P

Czy taki blip.pl jest unikalny/innowacyjny?

Nie i dlatego zgodzę się, że ten punkt trzeba dopracować, ponieważ blip.pl (po uruchomieniu) nadawałby się do opublikowania :)

imho odpalenie serwisu w wersji beta, nawet na zaproszenia (i rozdając je w danym temacie) powinno się kwalifikować na opisanie. Nie róbmy z tego działu drugich 'ogłoszeń i zleceń' z wycinaniem wszystkiego jak leci ;) Rozumiem, co 'kasimąż' :P chciał tym wpisem osiągnąć - wyeliminować jakieś totalne syfy z 4 działami na krzyż ;) Nie mniej szybciej będzie jakiś temat 'szkoszować' niż zastanawiać się czy przechodzi każdy punkt restrykcyjnego regulaminu (patrz: regulamin działu 'strony do oceny' => nie oceniamy for -> raz na jakiś czas trafi się nieczytający regulaminu i temat spokojnie leci w kosz).

Mi bardziej brakuje opisu czym jest dział "Nasze przedsięwzięcia"? Co tam ma lądować? Startupy? Strony firmowe? Strony typu 'zrobiłem sprawdzanie pejdżranka i pozycji'?

Mi bardziej brakuje opisu czym jest dział "Nasze przedsięwzięcia"? Co tam ma lądować? Startupy? Strony firmowe? Strony typu 'zrobiłem sprawdzanie pejdżranka i pozycji'?

IMHO startupy i ogólnie jakieś oryginalne i ciekawe przedsięwzięcia. :)

Łatwiej jest wywalić coś do kosza
Tak ale tematy z kosza wracają jak bumerang. Zatwierdzanie spowoduje, że zanim ktoś poświęci swój czas na napisanie prezentacji projektu zapozna się z regulaminem. To taka forma edukacyjna poniekąd.
Czym się różni 'faza ostatnich testów' od 'strony w budowie'?

Strony w budowie nie mają wszystkich przewidzianych funkcjonalności i zazwyczaj tekstów. Faza testów to gotowa witryna która jest "przeklikiwana" w celu ewentualnego wyłapania błędów.

Proponuję takie rozwiązanie:

Zgłaszane projekty muszą posiadać już pełną funkcjonalność i teksty, nie będą prezentowane strony w budowie lub jedynie projekty graficzne
Czy taki blip.pl jest unikalny/innowacyjny?

Tak - patrz zapis: ...lub unikalny sposób prezentowania treści.

Zmienimy na: ... lub unikalny albo ciekawy sposób prezentowania treści.

Proponuję dodać zapis:
W dziale prezentowane będą ciekawe projekty ze względy na zastosowane w nim rozwiązania lub pomysł.

W ten sposób nawet jak zrobisz swoją stronę firmową, ale zastosujesz coś co będzie ciekawe i w jakiś sposób odkrywcze strona będzie zaakceptowana. Jeśli ktoś zrobi niezawodny system określania PR który zajednym zamachem dokona analizy wartości linka z takiej strony oraz pozwoli na kontakt w właścielem w celu zakupu takiego linka - to IMHO strona się nadaje. Zdecydowanie bardziej poszedłbym w kierunku:

wpadłem na ciekawy pomysł na biznes w sieci, zrobiłem go - zobaczcie, ale brakuje mi środków na rozwinięcie pomysłu - czy jest ktoś chętny? Chętnie też wysłucham Waszych uwag.

a czy generator katalogów bedzie :( unikalny - bo on kurde nima innowacyjnego sposobu prezentowania treści.

Nawet kategorie robię nie innowacyjne.

To ja zgłosze :) milionkategoria, milionkatalog i miliontemplete tylko one bez grafiki czy tez sie nadaja :P?

o takie coś ;)

KATEGORIE DO KATALOGÓW

https://83.19.186.26/adam.php?zap=reklama

WPISY DO KATALOGÓW

https://83.19.186.28/milion.php?p=reklama

czy generatory spamu ;) nie można dawać do pomysłow.

Oczywiscie zarcik - pomysl działu jak najbardziej trafny - sam za jakiś czas coś tam umieszcze.

czy generatory spamu :) nie można dawać do pomysłow.

Oczywiscie zarcik - pomysl działu jak najbardziej trafny - sam za jakiś czas coś tam umieszcze.

Szook - przestań linkować te spamiarki bo mi siła linków ze stopki maleje :(

Regulamin po poprawkach:

Regulamin działu "Nasze zrealizowane projekty"

W tym dziale prezentowane będą nowe, ciekawe projekty uczestników forum, które ze względy na zastosowane w nim rozwiązania lub pomysły zasługują na promocję i dyskusję w większym gronie.

1. Tematy zatwierdzają moderatorzy działu.

2. Tematy nie spełniające poniższych warunków nie będą publikowane.

3. Warunki publikacji tematu:

a. Zgłaszane projekty muszą posiadać już pełną funkcjonalność i teksty, nie będą prezentowane strony w budowie lub jedynie projekty graficzne. Do przyjęcia są projekty w fazie końcowych testów.

b. Witrynę może zgłosić tylko jej właściciel, nie zgłaszamy wykonanych projektów na zlecenie.

c. Nie będą prezentowane informacyjne strony firmowe

d. W dziale prezentowane będą tylko ciekawe projekty ze względy na zastosowane w nim rozwiązania lub pomysł.

e. Projekty powinny zawierać unikalną treść lub unikalny albo ciekawy sposób prezentowania treści.

f. Projekty niezgodne z polskim prawem lub budzące podejrzenia nie będą prezentowane.

Przykładem mogło by być radio Szooka – zrobił coś ciekawego, interesującego – więc byłoby to miejsce gdzie taki projekt opisałby.

4. Moderatorzy w miarę możliwości będą odpowiadać w przypadku odrzucenia posta do publikacji.

5. Posty muszą zawierać:

a. adres witryny bez anchor tekstu

b. krótki opis przedsięwzięcia

c. wyszczególnienie funkcjonalności

d. opcjonalnie: uwagi w sprawie współpracy

e. przynajmniej jeden kontakt do właściciela serwisu (GG, Skype, e-mail lub telefon)

6. Komentarze nie wnoszące nic do tematu, mające na celu jedynie zdyskredytowanie projektu i obraźliwe będą usuwane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności