Skocz do zawartości

Dynamiczne IP...

awass

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne to ale wyglada ze zaczyna brakowac tematow bo wszystkie juz byly poruszone.

Na pewno nie wszystkie zostały poruszone.. Wystarczy popatrzeć na zachodnie fora: powinny upaść już wieki temu - na zachodzie pozycjonowanie pojawiło się prędzej niż u nas - a tak nie jest. Czyli jednak mają o czym rozmawiać ? A pewnie nie zajmują się odpowiadaniem po raz 7829378932432 na to samo pytanie...

pozdr.

Ale czy google korzysta z IP serwerów z których pochodzą linki do ustawiania rankingu - osobiście wątpię, jeśli to jednak robi to jest to jeden z setki mniej znaczących elementów.

wprawdzie przeprowadziłem tylko testy na 3 stronkach poprzez linkowanie do tych stron z innych podobnych tematycznie stron umieszczonych na tym samym serwerze

i przychylam sie do teorii Piotra że ten sam IP nie jest jakims znaczącym elementem dla googla, gdyż wszystkie te stronki po dodaniu wcale nie tak dużej ilosci linków poszły nieźle w górę.

"Musisz zdobyc linka z innego serwera - o innym IP" 

Czy to ma sens ??

jeśli mam mozliwość linkowania nawet z tego samego serwera ze strony podobnej tematycznie tylko na innej domenie to na pewno to uczynie nie oglądając sie na to czy stronki sa na róznych IPkach czy nawet na rożnych klasach IPków - jak dla mnie nie ma sensu ogladać się na rózne klasy IP czy rózne IP - moim zdaniem najlepiej postepować według zasady:

"masz mozliwość to linkuj"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności