Skocz do zawartości

czy da radę pozycjonować stronę robiąc przekierowanie 301 z wielu domen?

lojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie jak w temacie. Co o tym myślicie?

Mam nowiutką domenę i pomyslałem czy nie łatwiej (i szybciej) będzie pozycjonować ją robiąc dodatkowo przekierowanie 301 z 10 starszych domen (które i tak linkuję). Chodzi mi o taki rodzaj zaplecza dla nowej strony.

Dajcie znać proszę czy to wypali?

301 to nie zaplecze ale wskazuje, że strona jest już dostępna pod nowym adresem. Jeżli masz jakąś starszą podlinkowaną domenę pod którą nie masz już strony to takie przekierowanie warto zrobić. tylko że jak miałeś na niej jakieś bany czy filtry to przeją one wraz z linkami na nową domenę

Witam

Pytanie jak w temacie. Co o tym myślicie?

Mam nowiutką domenę i pomyslałem czy nie łatwiej (i szybciej) będzie pozycjonować ją robiąc dodatkowo przekierowanie 301 z 10 starszych domen (które i tak linkuję). Chodzi mi o taki rodzaj zaplecza dla nowej strony.

Dajcie znać proszę czy to wypali?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jeśli zrobisz 301 to "moc" tych domen się zsumuje -> będziesz na takich pozycjach na jakich były poprzednie domeny. Jeśli kilka domen było na wysokich pozycjach to domena docelowa będzie wyżej od najwyższej pozycji zajmowanej dotychczas przez jedną z tych domen.

panowie przestancie piep... za przeproszeniem

miało być na nich jakieś bany bo jest tych domen kilka jak zrozumiałem z posta.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@ tomahawk - teoretycznie jeśli masz filtr jakis (np penealty 30, 950) to na te same frazy przkeirowana domena je załapie.

Teoretycznie bo nie sprawdzalem, ale probojac uciec filtra 301 poległem :( i nowa dodmena dostała te same panalty.

To jak moja strona dostanie bana i zrobie sobie na niej przekierowanie na onet.pl to onet.pl dostanie bana?

Bana nie przeniesie, jak może przenieść, jeśłi taka domena jest "nie obsługiwana" przez G.

Za to filtry wszelkiego typu to i owszem, jedak, patrzać na parę moich takich przypadków mam wrażenie, że jakoś łatwiej te filtry usunąć z takiego 301.

.....Znane mi badania wskazują, że domena będzie mieć pozycje tej, która miała najwyższe, moc się nie sumuje. ...

Pozycje mogą być wyższe, najczęściej jednak jest to powód innych % dla słów kluczowych, skryptu, stosunku kodu do tekstu itp itd.

Jak czytam sobie te i inne fora to ludzie często o tym zapominają, że przenoszone są tylko linki a nie pozycja, więc, jesli na nowej stronie np. nie ma danego słowa kluczowego, pozycja będzie niższa.

Jeśli kilka domen robi 301 a linkowane są z różnych miejsc to pozycja może być dużo wyższa niż najwyższa , którejkolwiek z domen robiących 301.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

gdyby 301 przenosiło filtry lub bany na nową domenę to już dawno byłoby o tym wiadomo;)

Temat fajny, jeśli ktoś testował (@adek zapodał podobny temat na filmie z SEO party - tylko, że z jedną domeną) to z chęcią podłączę się do pytania z topicu.

W sumie ciekawa sprawa: Google mogłoby to rozwiązać dość łatwo serwując np. nowej domenie najwyższą pozycję z wszystkich przekierowanych na nią domen, ale czy tak jest to nie wiem.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności