Skocz do zawartości

Linki z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przeczytałem wszystkie (może wszystkie :( ) posty dotyczące Geolokalizacji.

Chciałbym poznać Wasze opinie na następujący temat :

Czy jest możliwe wypozycjonowanie polskiej strony www w polskim Google

tylko i wyłącznie linkami z USA (domeny .com , content EN) na poslką fraze?

Czy ktoś robił testy?

A jeśli nie można w ten sposób wypozycjonować to co według Was

dadzą nam takie linki? (linki od PR3 do PR8) - duża ilość.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Krótka odpowiedź, testów nie robiłem lecz dadzą Ci praktycznie to samo jakbyś linkował z polskich stron. Jeśli strony mają mieć PR8 to nie czekaj i nie zastanawiaj się :( Lecz jeśli to nowa domena linkowanie rozłóż w czasie, dużo topiców było na ten temat.

PS jak chcesz sprzedać link PR8 to zgłoś się na PW;)

Pozdrowienia

Jeżeli domena jest nowa, to duża ilość linków z wysokim PR może jej zaszkodzić. Duża ilość linków z PR3 do PR8 da Tobie wysoką pozycje oczywiście trzeba dodawać je z głową a nie wszystkie na raz i w miare różnicować anchory linku.

Masz na myśli wysoką pozycję w Google.pl czy Google.com...

Zacznę test i podziele się wynikami ;)

Jeżeli domena jest nowa, to duża ilość linków z wysokim PR może jej zaszkodzić.

Bo wszystko trzeba robić z głową!

Duże korporacje często na stronach o wysokim PR dają info o swoich nowych stronach i jakoś nie są karane.

Moja rada, na "dzień dobry" dać link

<a href="https://www.nazwa.domeny">www.nazwa.domeny</a>

Po kilku miesiącach, najlepiej po pół roku, gdy domena okrzepnie, zmienić na dany anchor.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ja też sądzę że można wypozycjonować polską stronę pod polską frazę dzięki linkom z ze stron zagranicznych. Sam nawet tego doświadczyłem... miałem młodą domenę i na dzień dobry zdobyłem kilka linków ze stron niemieckich, czeskich a także jednej z USA... chyba 2xPR=4 4xPR=3 i 11xPR=2 plus 50 linków z katalogów.... strona wskoczyła do TOP10 na trzy niezbyt konkurencyjne frazy... w Google.pl

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Samymi linkami z USA (duża ilość, dobre PR) można wypozycjonować polską fraze w Google.pl ... :)

No kurde, Ameryki tym zdaniem nie odkryłeś. Jakbyś poświecił troche czasu i poszukałbyś na tym forum o geolokalizacji i linkowaniu ze stron obcojęzycznych to byś zauważył, że nie raz było pisane, że ma znaczenie tylko w pewnych sytuacjach.

P.S.

Linków wcale nie musi być dużo ani PR wysokie nie jest tak ważne. Wiele fraz jest pozycjonowanych samymi shitami, z różnych krajów, via Coop na ten przykład.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Nasuwa mi się takie pytanie: mówicie ze dużą ilość, linków do nowej strony może ja „zabić”.

Zastanawiam się czy to jest tak do końca. Jak jest takie zjawisko „Kononowicz” to, co??

Była masa linków do jego stron z różnych PR i co czy mu to zaszkodziło?? Chyba nie.

Tak samo jak ktoś by cos w necie zmontował, co by z dnia nadzień stało się bardzo popularne to, co wykończy go masa dodawanych linków na jego stronę??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności