Skocz do zawartości

zmienny tytuł na podstronach

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuję się do optymalizacji dość dużej strony, sklepu internetowego. W tej chwili wszystkie produkty mają taki sam, statyczny tytuł a adresy podstron mają klucz sesji w sobie, więc totalny badziew a nie zooptymalizowany sklep.

Teraz zmienie tak, żeby tytuł był dynamiczny i adresy podstron były przyjazne, czyli takie że będą tam słowa kluczowe dotyczące produktu. I tu pojawia się moje pytanie:

Lepiej dawać tytuł: "Kategorie > Sprężarki : Sprężarki FIAC > Pompy tłokowe FIAC" czy poprostu - "Pompy tłokowe FIAC"

Z tego co wiem to krótszy title daje większego powera, więc skłaniam się ku krótszemu.

To samo pytanie dotyczy adresu strony.

Jako despciption dla każdej podstrony z produktem będzie pobierane ok 250 znaków z opisu produktu w bazie danych.

Proszę o rady i dziękuję za sugestie, Rafał

Lepiej dawać tytuł: "Kategorie > Sprężarki : Sprężarki FIAC > Pompy tłokowe FIAC" czy poprostu - "Pompy tłokowe FIAC"
Co byś wolał jako tytuł linku w wynikach wyszukiwania w Google?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Pompy tłokowe FIAC
To jest lepsze wyjście niż taki długi i niemający sensu, a jak sam napisałeś im mniejszy title tym większa moc.

Jako despciption dla każdej podstrony z produktem będzie pobierane ok 250 znaków z opisu produktu w bazie danych.

Według mnie lepiej samemu napisać i wplątać w niego słowo na które pozycjonujemy daną podstrone. Tylko przy dużym projekcie to może być strasznie monotone zajęcie

Ja bym wolał krótszy tytuł :) Ale pytam o opinie innych, a Ty Irek też byś wolał krótki?

Czyli stawiać na krótki tytuł, a co z URL-ami, robić je dokładnie tak samo ? Czyli zamiast klucza sesji, wstawiać po prostu to co jest w title ? ( krótkim title :) ) ??

@ zecke

Porpob tak zbey kategorie tez mialy taki dynamiczny meta + title.

Wtedy użyj krotkich. Długi oplaca sie jesli kategoria to dysk a przemiot seagate M2XHE4. Wtedy jak ktos wpisz edysk seagate tez tam trafi. Sama kategoia dyski mu tego nie da, ani sam dysk seagate tez nie ;P

Dzięki za info chłopaki.

Ostatnie pytanko, optymalizacja wg mnie to:

1. Zmienne title, desc i keyowrdsy

2. Content z kluczowymi

3. Odpowiadnia struktura serwisu, dobre linkowanie wewnętrzne + mapa strony

4. H1 w odpowiednich miejscach

5. Przyjazne URL-e

Czy coś istotnego pominąłem ?? Jeżeli tak dajcie znać co. Pozdrawiam

co do sklepu polecam lekturę Jak założyć skuteczny i dochodowy sklep internetowy

warto również pomyśleć nad kodem strony (div + arkusz css)

szybkość ładowania się strony (w książce jest jak wpływa to na użytkowników)

stabilność serwera

te dwa ostatnie punkty wpływają raczej na użytkowników, może jedynie stabilność serwera ma jakiś związek z wyszukiwarkami, jak bot będzie chciał wejść na stronę a ona nie będzie dostępna to też nie dobrze

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności