Skocz do zawartości

Blokada IP + własna strona błędu 403

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Umiem blokować IP ;), w htaccess mam kod:

<Limit GET HEAD POST>
order allow,deny
deny from xx.xxx.xxx.xxx
allow from all
</LIMIT>

ErrorDocument 403 /errordoc/403.html

Ta ostatnia linijka pobiera moją własną stronę błędu z katalogu errordoc.

Problem w tym, że nie pobiera, robiłem wszystko, tak jak było w pomocy na nazwie - https://nazwa.pl/pomoc.php?s=po&id_pomoc=397

Czy ktoś już się z tym spotkał ? Może robię błąd w htaccess ?

Dzięki za pomoc

Jeśli ten dokument 403 jest w katalogu, do którego zablokowałeś dostęp to gość ze zbanowanym IP go nie zobaczy. Musisz utworzyć odrębny katalog z dostępem dla wszystkich i tam zamieścić 403.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

W tym przypadku w Twoim katalogu errordoc musi być odrębny plik .htaccess, pozwalający oglądać zawartość wszystkim (allow from all).

Edit: oczywiście w przypadku .htaccess nie zapominamy po ostatniej komendzie w pliku przyklepać ENTER! Plik .htaccess musi się kończyć pustym wierszem!

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Zrobiłem tak jak powiedziałeś i działa ! Problem mam jeszcze że w tym katalogu errordoc mam plik 403.html i tam w nim jest obrazek i obrazka mi nie pokazuje tylko alt. Obrazek oczywiście również w katalogu errordoc, więc nie wiem o co chodzi. Sprawdziłem ścieżkę, działa jeżeli wejdę przez adres: www.onet.pl/errordoc/403.html, wtedy obrazek jest widoczny, natomiast w przypadku gdy wchodze www.onet.pl wyskakuje mi plik 403.html ale obrazek nie widoczny.

(testuje czyli swoje IP zablokowałem ;) )

EDIT: Problem rozwiązany, wystarczyło dać ścieżkę bezpośrednią do tego obrazka, teraz działa wszystko pięknie.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności