Skocz do zawartości

Spam w Precelkach :(

Presell

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe kto ma uruchomioną dodawake na ip 85.128.190.2 i 85.128.190.2 8 ?

Prawie wszystkie moje precle ktoś przejechał wpisem:

"Ala ma kota i nie ma lol

abcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghijabcdefghij"

Unikalne to nie jest :)

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

U mnie to samo. To z tym kotem to pikuś, ale spamowe wpisy beż żadnej składni i sensu, sprawiają, że aż sie nóż w kieszeni otwiera. :)

Albo precle szybko upadną, ale wszystkie szanujące się, będą płatne.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

zablokujcie xmlrpc - tylko trackback&pingback zostawcie. Wystarczy z xmlrpc.php usunac odpowiednie linie.

Moze nawet wystarczy zmiana funkcji login_pass_ok, żeby zawsze false zwracała. Nie znam kodu WP za dobrze więc gwarancji nie daje, ale powinno pomóc i utrudnić pracę dodawarką.

U mnie to samo. To z tym kotem to pikuś, ale spamowe wpisy beż żadnej składni i sensu, sprawiają, że aż sie nóż w kieszeni otwiera. :D

Albo precle szybko upadną, ale wszystkie szanujące się, będą płatne.

Albo pokemony, które potrafią tylko postawić precel na domyślnym skrypcie nauczą się czegoś i zaczną stosować jakieś zabezpieczenia np. coś na wzór https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=37991

To pokemon to do mnie? Ha ha.. :D Gdyby nie pokemony, które nie potrafią sklecić kilku sensownych zdań, tylko zasypują precle spam artykułami, których nie tylko zdania, ale i wyrazy, nie mają z sobą żadnego powiązania merytorycznego, nie byłoby potrzeby ciągle się przed nimi bronić, stawiając zabezpieczenia, które niedługo i tak sforsują.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Sam założyłem ostatnio swojego pierwszego precla. Mam nadzieję, że tak szybko spamu nie napłynie. Chociaż wiadomo, że cwaniaków i zarazem idiotów wszędzie nie brakuje. Przecież spamując podcinają sami gałąź, na której siedzą :D

Tyle, że najpierw pozbierają z owej gałęzi wszelkie owoce... Ale tak to już bywa w pogoni za kasą, bo o niczym innym nie ma tu mowy.

To pokemon to do mnie? Ha ha.. :) Gdyby nie pokemony, które nie potrafią sklecić kilku sensownych zdań, tylko zasypują precle spam artykułami, których nie tylko zdania, ale i wyrazy, nie mają z sobą żadnego powiązania merytorycznego, nie

Zacznijcie w koncu myslec pokemony zanim bezmyslnie postawice precle jak wczesniej stawialiscie qlweby. Wczesniej czy pozniej ktos skryptem przejedzie po waszych identycznych pod wzgledem budowy preclach i was zasypie dziadostwem. Znow nie nadazycie tego przegladac, znow wam sie po kilku dniach zaczna konczyc limity transferu itd.

nie byłoby potrzeby ciągle się przed nimi bronić, stawiając zabezpieczenia, które niedługo i tak sforsują.

Jesli kazdy z was zastosuje niestandardowe zabezpieczenie, nawet proste, to myslicie pokemony ze autor skryptu bedzie tracil czas i lamal zabezpieczenie kazdego precla z osobna, nawet jesli bedzie ono proste? NIE, bo nie bedzie tracil na to czasu wiedzac ze i tak istnieje mnostwo nie zabezpieczonych precli lub zabezpieczonych standardowym zabezpieczeniem, ktore raz wystarczy zlamac aby miec dostep do wielu precli.

Pokemony zamiast biadolic na forum zrobcie proste ale autorskie, niestandardowe zabezpieczenia albo modyfikujcie istniejace.

Tylko pokemony stawiaja nie zabezpieczone precle. :tancze:

Sam założyłem ostatnio swojego pierwszego precla. Mam nadzieję, że tak szybko spamu nie napłynie.

a jak go zabezpieczyles by spam nie naplynal? Pewnie wcale

najlepsze zabezpieczenie to... ręczna moderacja, a jak komuś sie nie chce to niech sobie daruje takie zaspamione bezwartościowe zaplecze któro tylko transfer zjada

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności