Skocz do zawartości

jak nie ma projektów to offtop

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Do tworzenia czegoś OPŁACALNEGO ala youtube potrzeba min. x-tysięcy zł lub więcej

Po to powstał dział Nasze przedsięwzięcia :P

Ale nie chce robić nic w stylu youtube, tylko chce na swojej stronce mieć własny upload a nie wstawiać zewnętrzne kody.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

ale proszę nie rozwadniajcie wątku bardziej niż jest to konieczne, to nie miejsce na pytania w stylu "czym techniczne odpalić *.flv".

@kadzielawski: dlatego zanim powstał dział zadałem pytanie 'o co tu chodzi/czym ten dział miałby być"? bo widzę, że rozrzut tematyczny robi się spory :P Jedni zrozumieli to jako miejsce do opisania działających startupów, inni miejsce na luźne dyskusje itd.

a ja mam chyba pomyła na maszynkę do pozycjonowania:) która by działała na zasadzie perpetuum mobile.

inwestycja nie duża i kosiarz konkurencji.

potrzebowałbym dobrego programistę. kupienie pewnego skryptu i dopasowanie do modelu biznesowego:)

niestety chyba nie mogę go opisać bo jest zbyt prosty do zrealizowania dla fachury

może jakiś konkurs zorbie

kto chętny niech pisze

@Krupek dokładnie o to w takim dziale by chodziło. Ładnie i prosto to ująłeś. Może Jiimmi się zgodzi by do "projekty użytkowników" dodać "pomysły użytkowników" i "pomysły w trakcie realizacji". Każdy temat zaczynał by się [projekt] temat..., [projekt w realizacji] temat..., [pomysł] temat...

Co o tym myślicie?

że juz i zaraz :P jeden temat = jeden wątek i ŻADNYCH offtopów (kosz). Bo juz się zaczyna 'a ja to, a ja tamto' i wątek bez celu leci...

• 2 tygodnie później...
:) open cyce 4 powiadasz.

Ja narazie jestem w fazie open cyce ver. 0.1 :) ale za kilka miesięcy będe miał faze open cyce 0.2 która będzie sama pisała i się uczyła ale narazie w wersji WWW choć będę myślał o tworzeniu 2 wersji dokumentów https://www.w3.org/RDF/ /xml itp.

Ciekawe jak google dziś traktuje dokumenty przygotowane w taki sposób. Będę musiał zrobić test.

AFAIK bot łyka XML jak zwykły tekst. Tak samo będzie pewnie z RDF/XML. Musiałbyś mu to serwować poprzez XSLT w XHTML, tyle że transformację robić server-side, a dokument serwować jako text/html (googlebot zdaje się nie akceptuje application/xml). Innym ciekawym rozwiązaniem byłoby serwowanie eRDF albo RDFa, ale tu mamy spory narzut na markup.

PS. Jak dowiesz się czegoś ciekawego, to daj znać :)

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

To może i ja coś "naskrobię". :)

Dlaczego ktokolwiek miałby chwalić się swoim pomysłem?

Nie wszyscy autorzy pomysłów potrafią samodzielnie je zrealizować. Pomysł realizowany nawet samodzielnie i tak zostanie ujawniony (zauważony przez zainteresowanych) i wtedy może się okazać że autor i zarazem realizator ma zbyt małą siłę przebicia w walce z konkurencją. Istnieje szansa że na etapie pomysłu można znaleźć odpowiednio silnego wspólnika.

Autor pomysłu może być nieświadomy istnienia identycznych/podobnych projektów, wtedy szybko zostanie wyprowadzony z błędu. :)

Podczas prowadzonych dyskusji autor ma możliwość ewentualnego zweryfikowania swoich założeń, oraz otrzymania sposobów rozwiązania problemów od pozostałych użytkowników forum.

Czy ujawnianie swoich pomysłów jest takie złe?

O ile dobrze pamiętam, to forum powstało dzięki wymianie informacji, pomysłów, projektów, doświadczeń i obserwacji ludzi tu piszących.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności