Skocz do zawartości

[ Opinie ] XON.PL

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Hosting wydawał się być TANIM i DOSKONAŁYM.

Ładnie podpięte niecałe 40 domen i zero klopotów - LECZ - zaczęło się po pewnym czasie ostre linkowanie i roboty zaczęły szaleć na TYLKO dwóch domenach i co się okazuje? Hosting nie wytrzymuje. Jeżeli serwer firmy, która oferuje hosting nie wytrzymuje robotow wyszukiwarek Google, Yahoo, MSN'a i kilku innych (mniej ważnych) to trudno to nazwać hostingiem.

Zaczęło się od niewinnego zablokowania konta, odrazu telefon do administratora (który o dziwo odbiera zawsze - co mi się spodobało i jest to na PLUS), konto odblokował lecz teraz ten problem pojawia sie co drugi dzień regularnie od dwóch tygodni. Na telefon wydałem 1/4 abonamentu innego hostingu. Brak jakiejkolwiek reakcji na e-maile inne niż ZAMÓWIENIA.

Reasumując - NIE POLECAM jako hosting dla pozycjonera, bądź większego serwisu. Jeżeli prowadzisz sobie mały serwisik o rybkach albo owcach - zapewne hosting się spodoba, ale nie daj Boże, że zdobędzie popularność...

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

jestem tam od dwóch lat i muszę przyznać że na początku hosting był wręcz superstabilny. Niestety od około roku dzieją się cuda.

Admin potrafi zablokować konto i nie raczy nawet wysłać emaila do klienta. Z tego powodu kiedyś zorientowałem się że moje konto jest zablokowane dopiero po około tygodniu czasu (trzymałem tam stronę mało wazną i dopiero spadek punktow w systemach uświadomił mi że coś jest nie tak). Po kilku telefonach udało się wymóc na adminie aby łaskawie wysyłał informacyjnego maila w momencie blokady, co i tak nie zawsze robił.

Oczywiście admini nie są w stanie wskazać konkretnego problemu, który powoduje zawiesznie konta, użytkownik musi szukać go samemu, bez absolutnie żadnych wskazówek. Przez telefon usłyszałem od nich że administrator serwera nie ma możliwości namierzenia przeciążającego maszynę skryptu.

Faktyczną zaletą jest to, że admin prawie zawsze odbiera telefon....

a przy pobieraniu danych po raz pierwszy z taką częstotliwością zjedzą wszystko :D Odpal kiedyś top jak łączysz się 2-3 razy na sekunde z zewnętrznymi serwerami przez fsock/curl/file

Cóż te skrypty są używane przez większość z nas, wiem, że zassysanie contentu on-the-fly z innych stron może obciążyć maszynę, ale cóż, nam pozycjonerom po takim hostingu.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

fhc: dlatego do takiego typu zaplecza kupuje sie dedyka albo vpsa a nei shared hosting. trzymam czesc swoich rzeczy na i365, iq, proste i neteasy ale sa to skrypty ktore wiem, ze nie spowoduja gwaltownych obciazen, rozne proste stronki itd, a nie wielkie machiny zzerajace procka.

duze rzeczy trzymam na dedykach albo provps.pl i tobie tez to radze jesli chcesz uniknac rozczarowan..

pozdrowienia.

googlerulz.

pewnie jeszcze qlwebiki :) Ja wczoraj dostałem od progreso info że za miesiac mi sie konczy umowa i że nie są zainteresowani jej przedłużeniem. Nawet zadeklarowali pomoc przy przenosinach, tacy są fajni :)

Fhc jeszcze ze 2 razy Cię wywalą i zdecydujesz sie tak jak ja na dedyka ;d

Mysle ze warto w koncu stworzyc jakis temat o obciazeniu serwera przez skrypty. Ludzie mysla, ze jak strona zajmuje 5KB, a ma konto na 10GB to moze wszystko (bo co taka "stronka" moze obciazac?). Tylko zapominaja, ze na serwerze znajduje sie kilkaset innych uzytkownikow i kazdy wybryk "ponad srednia" moze skonczyc sie zwiekszeniem loadu, w konsekwencji nawet padem.

Oczywiscie w opinii userow, norma musi byc to, ze powinno sie przesylac cala rozpiske co, gdzie, jak i kiedy wygenerowalo obciazenie. Ja rozumiem, powinno sie dbac o klienta, ale pytanie - czyj to jest problem (kogo wina), ze sie nie umie napisac dobrze skryptu (bo np. uzywa sie qlweba itp) - firmy czy usera? No kurcze, kupujesz hosting, a nie pomoc programisty! Przeciez zakup hostingu niczym sie nie rozni (w sensie ponoszenia odpowiedzialnosci) od innych uslug, typu telefon na abonament itp. Po prostu, jesli sie nie znam na obsludze telefonu, to go nie kupuje (dopoki sie "nie poznam"). Bo jak przez przypadek zadzwonie do Niemiec, to mam pisac list do operatora "co ja nacisnalem, ze zadzwonilem" i obarczac go wina "bo ja mieszkam 2 km od granicy, wiec to niedaleko"? To zwykla logika, nic wiecej.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

do tego trzeba dojrzec, duzo jest krzykaczy na tym forum ktorzy chcieliby za 50 zl miec cuda.. ale duza czesc juz otworzyla oczy, ze tak sie nie da :)). pisalem juz o tym dawno temu w temacie o i365 ale wtedy czesc zarzucala mi ze fawroyzuje ten hosting albo wrecz tam pracuje..

pozdrowienia.

googlerulz.

Masz racje miz. Ludzie do tego musza chyba przywyknac, a to raczej bedzie nastepowac. Bo... krzaki beda szybciej padac niz powstawac, a szanujace sie firmy nie beda tego tolerowaly.

PS. Najlepsze sa tlumaczenia "mi ten serwis dzialal bez problemu na 4 hostingach". To pytanie, czemu az 5 razy zmienial firme? :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Ha! Tylko Lug nie bierzesz pod uwage paru spraw, a mianowicie: sprzet sprzetowi nie rowny (1), rozna ilosc userow na maszynach (2), rozna tolerancja obciazenia na usera (3).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności