Skocz do zawartości

[ Opinie ] XON.PL

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Nie skreśliłem tego hostingu dla wszystkich a jedynie dla pozycjonerów... także nie mówicie mi tutaj o dojrzewaniu w spr. hostingów :-)

//edit:

@miz: nie mam doświadczenia w użytkowaniu (bo administracja to inna sprawa) VPS'ów, ten czwarty pakiecik albo trzeci wytrzyma z 50 domen (i na każdej jakieś wiki i dmoziki, qlwebiki i tym podobny stuffik) ?

https://provps.pl/root_vps.vps

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

No tak, tylko ze z VAT ten serwer wychodzi juz po 230 zl. Jesli sie nie prowadzi DG (zeby odliczyc podatki), to lepiej doplacic te kilka zl i juz zainwestowac w dedyka za granica. Np. celerona 1,7, 512 RAM, 2x80 gb, 1TB transferu mozesz miec za ok. 260 zl / mc.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Fidma, ta domena nie jest nawet zaindexowana przez google... to ile ona istnieje - kilka dni? Ja bym nie ryzykowal - takie powazne zakupy tylko w znanych i sprawdzonych firmach!

fu*k: sam narzekam na offtopicujacych, a robie to samo :) Prosze, wypowiadajmy sie w tym topisu tylko na temat firmy xon.pl

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

To, że nie znasz firmy nie znaczy iż jest nowa :) To jedna z najlepszych serwerowni w de (jeśli chodzi o stosunek jakość / cena). O ile pamiętam dobrze istnieje od co najmniej 2005 roku i mają maszyny w https://www.fastit.net/. Znajomy ma tam kilkanaście serwerów.

//

edit:

Jeśli masz jakieś wątpliwości co do "renomy" i "trwałości" marki:

serverbasar vom 01.07.2005

fast IT GmbH startet neues Angebot serverbasar.de

Die Düsseldorfer fast IT GmbH startet unter dem Label „serverbasar.de“ ein neuartiges Rootserver-Angebot: bereits ab

9,99 Euro monatlich kann ein eigener Rootserver mit Pentium3 Prozessor, bis zu 40 GB Festplatte und 256 MB RAM gemietet werden. Für günstige 19,99 Euro gibt’s mehr Leistung: Sempron 2300+-2600+, 80-120 GB Festplatte und 512 MB RAM.

Die Systeme werden im eigenen Rechenzentrum der fast IT GmbH in Düsseldorf gehostet und bieten sämtliche Profi-Features die man von der fast IT GmbH gewohnt ist: neben einem komfortablen Rescue-System und einem Instant-Reboot-System werden auch sofortige automatische Neuinstallationen angeboten. Support wird per Telefon oder Ticket-System

geleistet.

Das Rechenzentrum verfügt über USV und Dieselgenerator,

Einbruchssicherungssysteme und moderne Feuerlöschanlagen. Das eigene Backbone der fast IT GmbH umfasst mehrere redundante Glasfaseranbindungen mit aktuell 3,1 GBit.

Pressekontakt: presse@fastit.net

404.tf

Kompletnie nic mi nie mowi ten tekst w ich dziwnym jezyku :)

Tak na marginesie... jak u nas sie pojawi jakas strona hostingu z szablonu, to sie ich jedzie za brak funduszy i oszczednosc. A ta strona wyglada jakby byla zrobiona we frontpagu...

Fidma, prosze nie robmy juz burdelu w tym watku... niech admini pousuwaja te posty, a fhc jesli chce pomocy w znalezieniu nowego serwera, niech napisze nowy temat.

To duża serwerownia, im wisi i powiewa kto i jak ich stronę ocenia (ten jaskrawy zielony jest przepiękny :)).

Dedyki to już nie branża hostingów gdzie stronki muszą być ładniutkie, jakieś flashe itd.

Serwerownie wychodzą ze słusznego przekonania, że ich klientami są specjaliści dla których liczą się sprawy techniczne serwerów i serwis a nie grafika stron ;)

Gdzieś miałem linka do niemieckiej serwerowni (jednej z drożyszch i lepszych) gdzie ceny mają kilkaset euro (co najmniej) i wszystko na minimum Dual Xenonach a stronę mają z zero grafiki i nie ostylowaną ;)

404.tf

Zgadzam sie ze grafika powinna byc prosta...

fastit.net jest ok graficznie.... ale kompletnie nie rozumiem po co w referencjach wpisywac jakies oc3.gamed.de itp ? : :)

PS. admini - wszystkie watki, poza tymi pierwszymi - do kosza! ;)

https://www.fastit.net/index.php?id=2

FastIT jest właścicielem 3 marek:

https://www.webtropia.com/ (co do jakości tych dedyków i ogólnie wizerunku marki nie trzeba nic pisać, jedna z nalepszych na rynku)

https://www.serverbasar.de/ (serwery tańsze, pojedyńcze sztuki w promocjach)

https://www.gamed.de/ i właśnie ten serwis

P.S. A admini niech się trochę bardziej wysilą niż tylko skasować i wydzielą dyskusję do nowego wątku :)

404.tf

powim tak, hosting na XON byl dobry kiedys. Jakis czas temu (moze kolo roku) zmienila sie firma (przejeta przez jednego z adminow) i chyba to spowodowalo zmiane. Zmiane na gorsze. Taka jest moja ocena. Sam admin nie uciagnie hostingu 24h. Poprzedni wlasciciel i glowny admin caly czas ma czesc swoich stron i co niektorych klientow, ktory pracuje bez problemow (w przeciwienstwie do XON).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności